Budimpešta Nova godina

Filteri
Vrsta putovanja
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
Vrsta prevoza
  • 2
Države
  • 2
1 - 2 od ukupno 2 rezultata

Budimpešta Nova godina 2024

Opis destinacije:

Budimpešta Nova godina 2024 - Dočekajte Novu godinu u čarobnoj mađarskoj prestonici! Putovanje u Budimpeštu za Novu godinu pruža mogućnost upoznavanja svih njenih znamenitosti u prazničnom duhu, a Lider Travel tim je odgovoran za najbolji novogodišnji provod koji ćete dugo pamtiti!

Aranžmani za Budimpeštu podrazumevaju obilazak grada koji će vam pružiti uvid u specifične atrakcije jedne od najlepših destinacija u Evropi. Naši stručni vodiči vam stoje na raspolaganju tokom putovanja, a detaljno razrađen plan i program putovanja obuhvata i fenomenalne izlete u kojima ćete videti i saznati više o italijanskoj prirodi, kulturi i tradiciji.

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli u Budimpešti se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati novogodišnje putovanje u Budimpeštu za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Budimpešta Nova godina putovanje za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možete naći i mnoštvo zanimljivih informacija o ovoj mađarskoj lepotici.

Budimpešta Nova godina 2024 - zašto provesti praznike u ovom gradu?

Budimpešta Nova godina ima ponešto za svakoga. Ovaj grad pruža svojim posetiocima zaista mnogo toga. Od dramatične istorije i raskošne arhitekture, do lekovitih termalnih voda i noćnog života bez premca u istočnoj i centralnoj Evropi. Čar Budimpešte, najbolje oslikavaju njeni mostovi, kojih verovali ili ne ima čak 11!

Ovi prelepi mostovi  spajaju dva dela grada – Budim i Peštu. Kraljevska palata nalazi se na uzvišenju na samoj obali Dunava, dok je zgrada Parlamenta jedna od najvećih u svetu, zaštitno lice ovog grada. Trg Heroja krasi spomenik milenijumu, sa statuama vođa sedam plemena koja su osnovala Mađarsku, kao i sa statuama drugih značajnih Mađara. Ono što se ne može se sa sigurnošću reći da li je Budimpešta lepša danju ili noću ali svakako sa razlogom nosi epitet „Kraljica Dunava".

Budimpešta Nova godina 2024 - Grad termalnih kupki i arhitektonskog sjaja

Budimpešta je poznata po svojim termalnim kupkama koje datiraju iz rimskog doba. Uživajte u relaksaciji i lekovitim svojstvima termalnih izvora u kupkama kao što su "Széchenyi" i "Gellért". Ovaj grad takođe očarava svojom arhitekturom, uključujući impozantni Parlament i Budimski zamak koji pružaju prelep pogled na grad.

Gradski prevoz u Budimpešti je dobro organizovan, uključujući metro, tramvaje i autobuse, što vam olakšava kretanje po gradu. Opcije smeštaja su raznovrsne, od luksuznih hotela do  apartmana, pružajući vam udobnost i udobnost tokom boravka.

budimpesta nova godina

Budimpešta Nova godina 2024 - kulturna prestonica

Budimpešta je ekonomska, istorijska i kulturna prestonica Mađarske, sa približno 2 miliona stanovnika i približno 2,7 miliona posetilaca godišnje. Mađari su ponosni na ono što im nudi njihova prelepa prestonica i na njen doprinos evropskoj kulturi. Takođe se ponose svojim jedinstvenim jezikom koji se veoma razlikuje od svih ostalih evropskih jezika.

Posetioci će primetiti da (osim turističkih atrakcija i restorana) mnoge stvari poput šopinga, suvenira u Mađarskoj koštaju manje nego u zapadnoj Evropi. Budimpešta nudi sve ono što drugi moderni gradovi mogu da ponude u pogledu smeštaja, zabave, kupovine i kulture.

Budimpešta nudi bogatstvo kulturnih događaja i umetničkih galerija. Posetite Muzej primenjene umetnosti, kako biste istražili raskošnu kolekciju artefakata i umetničkih dela. Uživajte u operskim predstavama u prelepom Mađarskoj državnoj operi ili istražite kulturni kvart "Szimpla Kert" sa alternativnom umetnošću i živahnom atmosferom.

Budimpešta Nova godina 2024 - gurmanski raj

Tokom godina Budimpešta se pretvorila u rastuću prestonicu piva i gurmanskih proizvoda i stala je rame uz rame sa gradovima poput Praga i Berlina!

Definitivno ne smete zaobići Budimpeštu, a da biste vas nadahnuli, evo gomile malih zabavnih činjenica koje će vam pomoći da ovo bude vaše sledeće putovanje. Hm, da li smo već spomenuli hranu i piće?

Dom nekih od najboljih barova na svetu se nalazi bas u Budimpešti, i sigurno nećete želeti da propustite odlična kraft piva i sjajne mađarske specijalitete širom grada.

Budimpešta pruža široku paletu ukusa mađarske kuhinje. Probajte slavni gulaš, tradicionalni paprikaš od govedine. Ne propustite da se zasladite slasnim mađarskim kolačima poput štrudle (rétes) i palačinki (palacsinta) sa raznim punjenjima.

budimpesta nova godina

Budimpešta Nova godina 2024 - atrakcije

Budimpešta nudi svojim turistima zaista mnogo atrakcija. Od zgrade Parlamenta, preko kraljevske palate na brdima Budima, do prelepog trga Heroja, grad čardaša, kraljica Dunava će vas ostaviti bez daha. Koliko impozatno izgleda kraljevska palata dovoljno govori da kada je turski ambasador došao u Budim, video svo bogatstvo i veličinu, zaboravio pozdravni govor i sve što je mogao da kaže bilo je „Car odaje počast“.

Budim i Pešta, su dva grada spojena u jedan. Naizgled izgledaju jedinstveni i liči da ih Dunav samo deli, ali kada se bolje pogledaju u mnogome se razlikuju. Ravničarska Pešta i brdoviti Budim, raskošna arhitektura Pešte i srednjovekovne uličice Budima, su nešto što ih razdvaja, a opet spaja u jedan po mnogima najlepši grad sveta.

Budimpešta Nova godina 2024 - Proslavite praznike uz Lider Travel

Praznici u Budimpešti imaju mnogo veću draž kada putujete sa proverenom ekipom, a Lider Travel vam stoji na raspolaganju po pitanju organizacije puta, prevoza i smeštaja. Tu su i naši stručni vodiči koji će se pobrinuti da vidite i čujete što više zanimljivosti o Budimpešti. 

Lider Travel putovanja su poznata po odličnom provodu i nezaboravnim uspomenama, pa ni novogodišnje putovanje u Budimpeštu nije izuzetak! Dočekajte sa nama najluđu noć, i stvorite nezaboravne uspomene na ovom zanimljivom putovanju u Budimpeštu!