Budimpešta

Filteri
Vrsta putovanja
  • 78
  • 6
  • 8
  • 53
  • 37
  • 2
  • 2
Vrsta prevoza
  • 2
Države
  • 2
1 - 2 od ukupno 2 rezultata

Budimpešta putovanje

Opis destinacije:

Budimpešta putovanje 2024 - Kada neko nespojivo spoji, i to tako savršeno, onda iz toga može nastati samo jedna stvar, a to je jedan od najlepših gradova na svetu! Zaplovite sa nama po lepom plavom Dunavu, zaigrajte uz čardaš, nazdravite uz Tokajac. Budimpešta Vas čeka, nemojte je zaobići!

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli u Budimpešti se nalaze u našoj ponudi. Takođe možete videti cene naših aranžmana, i rezervisati putovanje u Budimpeštu 2024. Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Budimpešta putovanje. U nastavku teksta možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom prelepom mađarskom gradu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta.

Budimpešta putovanje na dohvat ruke

Budimpešta je ogroman grad sa nekoliko okruga u kojima možete "potrošiti" sate u razgledanju, sa mnoštvo restorana, i jedinstvenim noćnim životom. Budimpešta (mađarski izgovor približava se „boo-dah-pesht“) je glavni grad Mađarske. Sa jedinstvenom, mladalačkom atmosferom, scenom klasične muzike svetske klase, kao i pulsirajućim noćnim životom koji je sve više cenjen među evropskom omladinom i na kraju, ali ne najmanje važno, izuzetno bogatom ponudom prirodnih termalnih kupatila.

Budimpešta putovanje je jedna od najlepših i najdražih gradova u Evropi koji nam je na dohvat ruke. Godine 1987. Budimpešta je dodata na UNESCO-vu listu svetske baštine zbog kulturnog i arhitektonskog značaja. Zbog svoje lepote i nestvarne arhitekture dobio je nadimak „Pariz Istoka“.

Budimpesta putovanje

Budimpešta putovanje - kulturna prestonica

Budimpešta je ekonomska, istorijska i kulturna prestonica Mađarske, sa približno 2 miliona stanovnika i približno 2,7 miliona posetilaca godišnje. Mađari su ponosni na ono što im nudi njihova prelepa prestonica i na njen doprinos evropskoj kulturi. Takođe se ponose svojim jedinstvenim jezikom koji se veoma razlikuje od svih ostalih evropskih jezika.

Posetioci će primetiti da (osim turističkih atrakcija i restorana) mnoge stvari poput šopinga, suvenira u Mađarskoj koštaju manje nego u zapadnoj Evropi. Budimpešta nudi sve ono što drugi moderni gradovi mogu da ponude u pogledu smeštaja, zabave, kupovine i kulture.

Budimpešta atrakcije

Budimpešta nudi svojim turistima zaista mnogo atrakcija. Od zgrade Parlamenta, preko kraljevske palate na brdima Budima, do prelepog trga Heroja, grad čardaša, kraljica Dunava će vas ostaviti bez daha. Koliko impozatno izgleda kraljevska palata dovoljno govori da kada je turski ambasador došao u Budim, video svo bogatstvo i veličinu, zaboravio pozdravni govor i sve što je mogao da kaže bilo je „Car odaje počast“.

Budim i Pešta, su dva grada spojena u jedan. Naizgled izgledaju jedinstveni i liči da ih Dunav samo deli, ali kada se bolje pogledaju u mnogome se razlikuju. Ravničarska Pešta i brdoviti Budim, raskošna arhitektura Pešte i srednjovekovne uličice Budima, su nešto što ih razdvaja, a opet spaja u jedan po mnogima najlepši grad sveta.

Budimpesta putovanje

Budimpešta putovanje - gurmanski raj

Tokom godina Budimpešta se pretvorila u rastuću prestonicu piva i gurmanskih proizvoda i stala je rame uz rame sa gradovima poput Praga i Berlina! Definitivno ne smete zaobići Budimpeštu, a da biste vas nadahnuli, evo gomile malih zabavnih činjenica koje će vam pomoći da ovo bude vaše sledeće putovanje. Hm, da li smo već spomenuli hranu i piće? Dom nekih od najboljih barova na svetu se nalazi bas u Budimpešti, i sigurno nećete želeti da propustite odlična kraft piva i sjajne mađarske specijalitete širom grada.

Budimpešta putovanje - vreme tokom godine

Klima u Budimpešti je kontinentalna sa dosta hladnim zimama i toplim letima. Budimpešta ima jednu od najvećih razlika između najviše i najniže zabeležene temperature, jer je rekordno visoka 40° C, a rekordno niska je -25° C.

Najhladniji meseci su od novembra do marta, s tim da je januar najhladniji sa prosekom najniže i najviše -4° C odnosno 1° C. Zime su takođe oblačne sa prosekom od samo 48 mesečnih sunčanih sati u decembru. Temperature tokom zime oko -10° C nisu neuobičajene tokom ovog dela godine. Snežne padavine se dese mnogo puta godišnje, te stanovnici Mađarske prstonice mogu da uživaju u zimskim čarolijama sa čak 20-40 cm snežnih padavina u jednom danu.

Naravno s druge strane, leta su prilično topla, prosečna najviša temperatura u julu je 20,8° C slično kao u drugim evropskim gradovima poput Beča ili Bratislave na istoku. Temperature iznad 30° C su uobičajene i povremeno mogu dostići 35° C tokom toplijih letnjih dana.

Budimpešta aranžmani - Izaberi i rezerviši!

Uz turističku agenciju Lider Travel Budimpešta putovanje nude sve što vam je potrebno. Na vama je samo da okupite ekipu, povedete voljenu osobu i spremite za put. Pogledajte koji hoteli u Budimpešti se nalaze u našoj ponudi, i odaberete onaj po svojoj meri!

Aranžmani za Budimpeštu koje smo pripremili podrazumevaju kombinaciju smeštaja i prevoza, uz najinteresantnije fakultativne izlete. Pogledajte ponudu hotela, rezervišite put u Budimpeštu i pripremite se za nezaboravnu avanturu.