Bugarska putovanje

https://www.youtube.com/watch?v=B18tkJP2MuA

1 - 2 od ukupno 2 rezultata

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Bugarska putovanje - zemlja ruža

Bugarska putovanje: Bugarska je država na Balkanskom poluostrvu u jugoistočnoj Evropi koja se graniči sa Grčkom, Severnom Makedonijom, Srbijom, Rumunijom i Turskom. Na istoku ovu zemlju zapljuskuje Crno more. Glavni grad Bugarske je Sofija, a ova zemlja ima oko 7 miliona stanovnika.

Tokom svoje duge istorije Bugarska je bila dom Tračana, Grka, Persijanaca, Rimljana, Gota, Huna i Osmanlija. Nepotrebno je reći da je spoj kultura, arhitektonskih i umetničkih stilova senzacionalan.

Ovo fantastično nasleđe ogleda se u deset različitih mesta UNESCO-ve svetske baštine, uključujući nekoliko jedinstvenih drevnih lokaliteta i nekoliko prirodnih područja koja oduzimaju dah.

Ukoliko ste nekad posetili Bugarsku, verovatno ste čuli da se ova prelepa zemlja naziva i „Zemlja ruža“. Neverovatno, ali Bugarska je svetski lider u proizvodnji ružinog ulja, koje se proizvodi u "Dolini ruža".

Bugarska zaista ima šta da ponudi. Ipak, glavne atrakcije uključuju glavni grad Sofiju, drevni grad Nesebar, Nacionalni park Centralni Balkan, Nacionalni park Pirin, sedam Rilskih jezera, skijalište Bansko.

Korisni saveti za putovanje u Bugarsku

  • Lokalno vreme u Bugarskoj je +1h u odnosu na Srbiju. Svi delovi Bugarske nalaze se u istoj vremenskoj zoni, stoga je sat u Bugarskoj uvek isti u celoj zemlji. 
  • Za putnike koji imaju srpski pasoš nije potrebna viza za Bugarsku. Pasoš mora da važi najmanje 6 meseci od dana izlaska iz Bugarske.
  • Bugarska izlazi na Crno more
  • Pozivni broj za Bugarsku: +359
  • Korisni brojevi u Bugarskoj: Hitne službe (policija, hitna, vatrogasci) +112
  • Kontakt ambasade Republike Srbije: – Sofije + 3592 / 946-16-35,  + 3592 / 946-16-33
  • Zvanična valuta u Bugarskoj je lev (BGN). Kurs leva možete proveriti na sledećem linku – kurs

Kako stići u Bugarsku?

Ukoliko putujete iz Novog Sada, Beograda ili nekog drugog grada iz Srbije naš predlog je da putujete rutom: autoput E75 – Niš –Dimitrovgrad – Bugarska granica.

Bugarska putovanje - Sofija

Sofija putovanje - Jedna od najbližih istočno-evropskih prestonica, spoj Vizantije i komunizma, grad čije ulice mirišu na eterično ružino ulje, je prava destinacija za vaše naredno putovanje.

Danas je Sofija dinamična istočnoevropska prestonica, koju odlikuje jedinstvena kombinacija arhitekture evropskog i komunističkog stila, kao i mnogih prelepih pravoslavnih crkava.

Bugarska putovanje - Bugarska letovanje

Duž 378 kilometara obale Crnog mora u Bugarskoj nalaze se zaista lepa odmarališta koja su poznata po svojim dugačkim peščanim plažama i kristalno čistom moru. Prilikom putovanja na crnomorsku obalu imaćete priliku da posetite mesta kao što su Sunčev Breg, Nesebar, Pomorje, Primorsko, Kiten ...

Putovanje u Bugarsku - Bansko zimovanje

Bansko zimovanje - najbolje ski odmaralište u Bugarskoj sa najdužim stazama i najbogatijom kulturnom istorijom. Grad Bansko se nalazi u podnožju planine Pirin u jugozapadnoj Bugarskoj, 160 km od Sofije. Odmaralište nudi odlične uslove za skijanje i snouboard, sa sjajnom zimskom infrastrukturom.

Bansko je skijaško i planinsko odmaralište smešteno u jugozapadnom delu Bugarske. Grad se nalazi na 6 km od grada Razloga i 160 km od glavnog grada Sofije. Bansko leži na dve obale reke Glazne u podnožju planine Pirin, desno ispod njenog najvišeg dela. Planina Pirin je planina alpskog tipa sa najvišim vrhom - Vihrenom (2914 m).

Grad Bansko se nalazi na nadmorskoj visini od 925 m, a njegovo skijalište - na nadmorskoj visini od 2000 - 2600 m. Bansko pruža zaista veliku ponudu hotela različitih standarda i cena koji su dostupni za posetioce ovog prelepog ski centra. 

Za koju god destinaciju u ovoj zemlji se odlučite, ono što je sigurno je, da će Vam putovanje u Bugarsku biti sjajno, a definitivno ćete se kući vratiti prepuni dragih uspomena.