Bugarska putovanje

1 - 8 od ukupno 8 rezultata

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Organizovani i sopstveni prevoz: prema terminima iz cenovnika.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Bugarska putovanje - zemlja ruža

Bugarska putovanje: Bugarska je država na Balkanskom poluostrvu u jugoistočnoj Evropi koja se graniči sa Grčkom, Severnom Makedonijom, Srbijom, Rumunijom i Turskom. Na istoku ovu zemlju zapljuskuje Crno more. Glavni grad Bugarske je Sofija, a ova zemlja ima oko 7 miliona stanovnika.

Tokom svoje duge istorije Bugarska je bila dom Tračana, Grka, Persijanaca, Rimljana, Gota, Huna i Osmanlija. Nepotrebno je reći da je spoj kultura, arhitektonskih i umetničkih stilova senzacionalan.

Ovo fantastično nasleđe ogleda se u deset različitih mesta UNESCO-ve svetske baštine, uključujući nekoliko jedinstvenih drevnih lokaliteta i nekoliko prirodnih područja koja oduzimaju dah.

Ukoliko ste nekad posetili Bugarsku, verovatno ste čuli da se ova prelepa zemlja naziva i „Zemlja ruža“. Neverovatno, ali Bugarska je svetski lider u proizvodnji ružinog ulja, koje se proizvodi u "Dolini ruža".

Bugarska zaista ima šta da ponudi. Ipak, glavne atrakcije uključuju glavni grad Sofiju, drevni grad Nesebar, Nacionalni park Centralni Balkan, Nacionalni park Pirin, sedam Rilskih jezera, skijalište Bansko.

Korisni saveti za putovanje u Bugarsku:

  • Lokalno vreme u Bugarskoj je +1h u odnosu na Srbiju. Svi delovi Bugarske nalaze se u istoj vremenskoj zoni, stoga je sat u Bugarskoj uvek isti u celoj zemlji. 
  • Za putnike koji imaju srpski pasoš nije potrebna viza za Bugarsku. Pasoš mora da važi najmanje 6 meseci od dana izlaska iz Bugarske.
  • Bugarska izlazi na Crno more
  • Pozivni broj za Bugarsku: +359
  • Korisni brojevi u Bugarskoj: Hitne službe (policija, hitna, vatrogasci) +112
  • Kontakt ambasade Republike Srbije: – Sofije + 3592 / 946-16-35,  + 3592 / 946-16-33
  • Zvanična valuta u Bugarskoj je lev (BGN). Kurs leva možete proveriti na sledećem linku – kurs

Kako stići u Bugarsku?

Ukoliko putujete iz Novog Sada, Beograda ili nekog drugog grada iz Srbije naš predlog je da putujete rutom: autoput E75 – Niš –Dimitrovgrad – Bugarska granica.

Bugarska putovanje - Sofija

Sofija putovanje - Jedna od najbližih istočno-evropskih prestonica, spoj Vizantije i komunizma, grad čije ulice mirišu na eterično ružino ulje, je prava destinacija za vaše naredno putovanje.

Danas je Sofija dinamična istočnoevropska prestonica, koju odlikuje jedinstvena kombinacija arhitekture evropskog i komunističkog stila, kao i mnogih prelepih pravoslavnih crkava.

Bugarska putovanje

Bugarska putovanje - Bugarska letovanje

Duž 378 kilometara obale Crnog mora u Bugarskoj nalaze se zaista lepa odmarališta koja su poznata po svojim dugačkim peščanim plažama i kristalno čistom moru. Prilikom letovanja u Bugarskoj na crnomorsku obalu imaćete priliku da posetite mesta kao što su:

SUNČEV BREG 2022 | BUGARSKA LETOVANJE

NESEBAR 2022 | BUGARSKA LETOVANJE

POMORJE 2022 | BUGARSKA LETOVANJE

PRIMORSKO 2022 | BUGARSKA LETOVANJE

KITEN 2022 | BUGARSKA LETOVANJE

 

Sunčev breg 2022

Sunčev breg 2022 - Ovo mesto je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Bugarskoj. Sadrži prostranu peščanu plažu koja se prostire na 2,5 kilometara duž Crnog mora. Sunčev breg je veoma popularan zbog odličnog noćnog života koji se pruža u ovom gradu.

 

Nesebar 2022

Nesebar 2022 - Podeljen je na stari i novi grad ne samo uslovno, već i geografski. Novi grad se nalazi na kopnenom delu, i njegov istorijski deo na poluostrvu dugom 850 metara.

Nesebar je jedan od najstarijih gradova u Evropi, pod UNESCO zaštitom, čiju ćete atmosferu najbolje osetiti šetajući se po starim ulicama i razgledajući ruševine drevnih crkava i građevina.

Nesebar 2021

Pomorje 2022

Pomorje 2022 - ovaj grad nalazi se na obali Crnog mora i veoma je popularno primorsko odmaralište u južnom delu Bugarske. Pripada oblasti Burgas, a od samog grada je udaljeno 20 km.

 

Primorsko 2022

Primorsko 2022- Grad Primorsko je središte istoimene opštine u Bugarskoj i nalazi se na krajnjem jugositočnom delu Bugarske crnomorske obale. Smešten je na malom poluostrvu i od Burgasa je udaljen 50 km. 

U gradu živi nešto manje od 3000 ljudi, ali se ovaj broj u letnjoj sezoni višestruko uvećava zbog toga što veliki broj turista bira baš aranžman u ovo simpatično primorsko odmaralište za mesto svog odmora.

Kiten 2022

Kiten 2022 - Kiten je najjužnije Bugarsko letovalište, udaljeno 30km od turske granice. Kiten je malo letovalište koje u toku leta poseti veliki broj turista. Oblast oko ovog letovališta je proglašena za ekološki najčistiji region u Bugarskoj.

Bugarska putovanje - Bansko zimovanje

Bansko zimovanje - najbolje ski odmaralište u Bugarskoj sa najdužim stazama i najbogatijom kulturnom istorijom. Grad Bansko se nalazi u podnožju planine Pirin u jugozapadnoj Bugarskoj, 160 km od Sofije. Odmaralište nudi odlične uslove za skijanje i snouboard, sa sjajnom zimskom infrastrukturom.

Bansko je skijaško i planinsko odmaralište smešteno u jugozapadnom delu Bugarske. Grad se nalazi na 6 km od grada Razloga i 160 km od glavnog grada Sofije. Bansko leži na dve obale reke Glazne u podnožju planine Pirin, desno ispod njenog najvišeg dela. Planina Pirin je planina alpskog tipa sa najvišim vrhom - Vihrenom (2914 m).

Bugarska putovanje Bansko

Grad Bansko se nalazi na nadmorskoj visini od 925 m, a njegovo skijalište - na nadmorskoj visini od 2000 - 2600 m. Bansko pruža zaista veliku ponudu hotela različitih standarda i cena koji su dostupni za posetioce ovog prelepog ski centra. 

Za koju god destinaciju u ovoj zemlji se odlučite, ono što je sigurno je, da će Vam putovanje u Bugarsku biti sjajno, a definitivno ćete se kući vratiti prepuni dragih uspomena.

 

Ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Telefon: 064/0029370 (Viber/WhatsApp

Email: office@lidertravel.rs

Lider Travel Turistička agencija Novi Sad 

>