Kipar putovanje

Filteri
Vrsta putovanja
  • 1
Vrsta prevoza
  • 1
Države
  • 1
1 - 1 od ukupno 1 rezultata

Putovanje na Kipar

Putovanje na Kipar - Otkrijte rajsku oazu Sredozemlja

Putovanje na Kipar, sunčani biser Sredozemlja, pruža vam priliku da istražite prelepe plaže, bogatu istoriju i autentičnu kulturu ovog ostrva sa blagom klimom.

Kipar: Sunčana destinacija i istorijski dragulji

Kipar je poznat po svojim prelepim plažama i kristalno čistom Sredozemnom moru. Uživajte u belim peščanim plažama, kao što su Nissi Beach i Fig Tree Bay, gde ćete se opustiti i uživati u toplom suncu. Planinski lanac Trodos nudi prelepe planinske pejzaže i mogućnosti za planinarenje.

Kipar ima duboku istoriju i kulturu. Posetite antičke arheološke lokalitete poput Kouriona i Pafosa, gde možete otkriti ostatke drevnih civilizacija. Pafos je takođe mesto gde se prema mitu rodila Afrodita, boginja ljubavi, i ima bogatu istorijsku i mitološku vrednost.

Kipar putovanje

Korisni saveti za putovanje na Kipar:

  • Lokalno vreme na Kipru je +1h u odnosu na Srbiju.
  • Za putnike koji imaju srpski pasoš nije potrebna viza za Kipar. Pasoš mora da važi najmanje 6 meseci od dana izlaska iz EU.
  • VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK NA KIPAR: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo
  • Pozivni broj za Kipar je: +357
  • Korisni brojevi na Kipru: Policija (hitne službe) 112
  • Kontakt ambasade Republike Srbije: – Nikozija - nicosia@serbia.org.cy
  • Zvanična valuta na Kipru je evro (EUR).

Kipar avionom - najlepši gradovi

Kipar je mala država, ali nudi mnogo različitih stvari za turiste.

Glavni grad Kipra, Nikozija, je moderan grad sa bogatom istorijom, koji nudi turistima brojne znamenitosti poput Kiparskog arheološkog muzeja, Stare varoši i Kiparske galerije savremene umetnosti.

Larnaka, drugi po veličini grad na ostrvu, poznat je po svojoj lepoj plaži Finikoudes, gde turisti mogu uživati u kristalno čistom moru i uzbudljivim sportovima na vodi. Takođe, Larnaka nudi mnogo kulturnih atrakcija kao što su Crkva svetog Lazara, Hala Sultan Tekke i ruševine antičkog grada Kitiona.

Limasol, smešten na južnoj obali Kipra, je još jedna popularna turistička destinacija poznata po svojim peščanim plažama i živopisnom noćnom životu. Takođe, Limasol je dom nekih od najlepših vinskih vinograda na Kipru.

Agia Napa (Aja Napa) je popularno letovalište na jugoistoku Kipra, poznato po predivnim plažama i noćnom životu. Ovo mesto je privlačno mladima zbog velikog broja klubova i barova, ali i porodicama zbog brojnih aktivnosti na vodi i peskovitih plaža. Agia Napa takođe ima i brojne kulturne znamenitosti, kao što su muzej morskih bića i srednjevekovna crkva Svetog Pavla.

Posebna atrakcija na Kipru su brojna arheološka nalazišta, uključujući antičke gradove Kuriu, Amathus i Kato Paphos, koji su pod zaštitom UNESCO-a.

Kipar putovanje

Kipar putovanje - Gastronomska raznolikost i sjajni smeštaji

Kipar nudi širok izbor gastronomskih užitaka. Probajte tradicionalne kiparske specijalitete kao što su kleftiko (pečenje od jagnjetine), halloumi sir i mezze (raznovrsni mali zalogaji). Restorani i taverne nude autentične ukuse kiparske kuhinje.

Kipar nudi raznolike opcije smeštaja, od luksuznih hotela do apartmana i vila sa prelepim pogledima. Javni prevoz uključuje autobuse i taksije koji vam omogućavaju lako kretanje po ostrvu. Rentiranje automobila takođe može biti praktično za istraživanje.

Kipar putovanje 2024 - prelepe plaže

Pored antičkih građevina, Kipar je poznat po svojim lepim plažama i kristalno čistom moru. Mnoge plaže na Kipru su nagrađene Plavom zastavom, koja garantuje kvalitet vode, sigurnost i čistoću. Neki od najpopularnijih letovališta su Agia Napa, Larnaka, Limasol i Pafos.

Svako od ovih mesta nudi bogat noćni život, restorane sa kiparskom kuhinjom, kao i mogućnost da se posete brojne plaže i lokalni znamenitosti.

Kipar je poznat po svojim prelepim plažama koje se nalaze duž cele obale ostrva. U nastavku ćemo Vam navesti neke od najlepših i najposećenijih plaža na Kipru.

Nissi Beach

Nissi Beach se nalazi u blizini popularnog letovališta Agia Napa i jedna je od najposećenijih plaža na Kipru. Ova plaža je poznata po svom kristalno čistom moru i belom pesku. Nissi Beach je idealno mesto za porodice sa decom, zbog plitke vode i brojnih aktivnosti na vodi.

Fig Tree Bay

Fig Tree Bay je jedna od najpopularnijih plaža u Protarasu i na njoj se nalazi jedan veliki smokvin list (figa). Ova plaža ima plitko more i pesak koji se ne lepi, što je idealno za porodice sa malom decom.

Coral Bay

Coral Bay je poznata po svojoj lepoj obali i mirnom moru, zbog čega je omiljeno mesto za ronjenje i snorkling. Ova plaža se nalazi u blizini popularnog letovališta Pafos i ima veliki izbor restorana i barova.

Konnos Bay

Konnos Bay se nalazi u blizini Protarasa i ima prelepo tirkizno more i peščanu plažu okruženu borovom šumom. Ova plaža je idealna za porodice i parove koji žele da uživaju u miru i tišini.

Kipar putovanje

Aphrodite's Rock

Aphrodite's Rock se nalazi u blizini Pafosa i jedna je od najlepših plaža na Kipru. Ova plaža ima predivan pejzaž, kristalno čisto more i beli pesak. Prema legendi, na ovoj plaži se pojavila grčka boginja ljubavi, Afrodita.

Governor's Beach

Governor's Beach se nalazi u blizini Limasola i jedna je od najlepših plaža na južnoj obali Kipra. Ova plaža ima predivno tirkizno more i beli pesak, a poznata je i po svojim stenama koje se nalaze u vodi.

Ovo su samo neke od najlepših i najposećenijih plaža na Kipru. Ostrvo ima još mnogo prelepih plaža koje čekaju da budu otkrivene, pa je ovo samo nekoliko preporuka za početak vašeg istraživanja.

Putovanje na Kipar - Prirodna lepota na dohvat ruke

Putovanje na Kipar je putovanje u rajsku oazu sunca, plaža i kulturnog nasleđa. Ostrvo koje spaja prirodnu lepotu sa istorijskim draguljima pruža nezaboravno iskustvo za sve putnike. Rezervišite svoje putovanje i prepustite se čarima Kipra.