Neos Marmaras

Filteri
Vrsta putovanja
  • 54
  • 4
  • 2
  • 2
Vrsta prevoza
  • 2
  • 2
Države
  • 2
1 - 2 od ukupno 2 rezultata

Neos Marmaras Letovanje:

Neos Marmaras, smešten na poluostrvu Halkidiki u Grčkoj, postaje sve popularnija destinacija za letovanje. Ovaj tekst će vas provesti kroz razloge zbog kojih biste trebali razmotriti Neos Marmaras kao svoju sledeću destinaciju za odmor i šta možete očekivati tokom ovog nezaboravnog putovanja.

Neos Marmaras utisci – sadržaji

Neos Marmaras je živahno turističko letovalište, koje broji oko 3000 stanovnika. Šarmantno ribarsko mesto, popularnost doživljava 70-tih godina prošlog veka, kada počinje masovni turizam ka njemu.

Samo mesto, danas je veoma popularno, te zbog toga poseduje sve potrebne sadržaje, kako bi turisti nesmetano mogli da uživaju, poput prodavnica, suvenirnica, brze hrane, restorana, taverni, dobro uređene plaže.

Mesto ima dobru poziciju, budući da je smešteno na samo 120 kilometara od Soluna, pa jednostavno možete otići do drugog grada po veličini u Grčkoj, bilo autom, bilo gradskim prevozom.

Kada su obilasci u pitanju, možete se odlučiti da posetite mnogobrojne plaže koje se nalaze na samoj Sitoniji, takođe autom, gradskim prevozom ili pak uplatom kod neke lokalne agencije.

Česta su i krstarenja, poput krstarenja ka Svetoj Gori, potom klasična krstarenja između Kasandre i Sitonije, a često se organizuju i grčke večeri sa muzikom i plesom.

Glavna ulica je prohodna i otvorena za saobraćaj preko celog dana, ali je ujedno to i pešački deo mesta, te kako ne biste imali neprijatnih scena, povedite računa o tome.

Neos Marmaras

Neos Marmaras - Prelepe plaže

Neos Marmaras se ponosi prelepim plažama sa zlatnim peskom i tirkiznim morem. Plaža Paradisos i plaža Neos Marmaras su savršene za sunčanje, plivanje i vodene sportove. Bez obzira na vaše preferencije, ovde ćete pronaći plažu koja će ispuniti sve vaše potrebe.

Ovo je raj za ljubitelje vodenih sportova. Možete se baviti ronjenjem, vožnjom kajaka, jedrenjem na dasci i mnogim drugim aktivnostima na vodi. Otkrijte fascinantan podvodni svet Halkidikija ili jednostavno uživajte u vožnji pedalina na mirnom moru.

Letovanje u Neos Marmarasu - Prelepa priroda

Neos Marmaras je okružen planinama i prirodom koja nudi predivne staze za planinarenje i istraživanje. Planina Dragoudeli pruža spektakularne poglede na more i okolinu, pa je idealna za planinare i avanturiste. Ovde ćete pronaći brojne staze koje vode do skrivenih plaža i prirodnih čuda.

Ako volite živahna i šarmantna mesta, kao i mogućnost da često odete na neku drugu plažu u blizini, s druge strane, ako ste fan aktivnog odmora i noćnog života, ali i čiste plaže i raznih sadržaja u okolini, onda je ovo pravo mesto za vas. Kao jedini nedostatak možemo izdvojiti brdovitost terena, zbog čega se nešto stariji turisti ne odlučuju često za ovo mesto.

Grčka kuhinja je poznata po ukusnim jelima, a Neos Marmaras ima brojne restorane i taverne gde možete probati sveže plodove mora, tradicionalne grčke specijalitete i lokalna vina. Ne zaboravite probati čuvenu musaku ili giros.

Lokalci u Neos Marmarasu su poznati po svojoj gostoljubivosti i toplini. Osećaćete se dobrodošlima i kao kod kuće u ovom prelepom mestu.

Neos Marmaras

Neos Marmaras - Egejska avantura na Halkidikiju

Ovaj gradić nudi raznovrsne opcije za večernje izlaske. Restorani, barovi i klubovi pružaju priliku za uživanje u muzici, plesu i opuštanju. Pogotovo tokom letnjih meseci, grad oživljava i postaje centar noćnog života na Sitoniji.

Neos Marmaras letovanje je savršen izbor za one koji traže balans između prirode, plaža, kulture i noćnog života. Ovaj gradić na Sitoniji ima sve što vam je potrebno za nezaboravan odmor.

Rezervišite svoje letovanje u Grčkoj i pripremite se za čarobnu egejsku avanturu u Neos Marmarasu. Vaše letovanje na Halkidikiju nikada neće biti isto!