Prag

Filteri
Vrsta putovanja
  • 80
  • 6
  • 6
  • 30
  • 2
  • 2
Vrsta prevoza
  • 1
Države
  • 1
1 - 1 od ukupno 1 rezultata

Prag putovanje

Opis destinacije:

Prag putovanje - Izbor svih generacija koji žele da posete jednu od najlepših evropskih prestonica. Turistička agencija Lider Travel tokom cele godine organizuje nezaboravno putovanje u Prag, koji uz fantastične obilaske i sjajnu atmosferu zaista predstavlja najbolji način da doživite Zlatni Prag.

Prag aranžmani koje smo pripremili za vas podrazumevaju, kao i svake godine do sada, najbolje hotele i zanimljive fakultativne izlete i uvek raspoložene vodiče koji će vas upoznati sa svim lepotama i znamenitostima ovog grada.

Na samom vrhu stranice možete videti koji aranžmani za Prag se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati putovanje u Prag za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Prag putovanje za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možeš naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom češkom gradu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta

Prag putovanje

Prag putovanje - želja mnogih turista?

Osim što je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi, Prag je glavni grad Republike Češke, osnovan  na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države.

Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet.

Putovanje u Prag je posebno atraktivno upravo zbog znamenitosti ovog grada. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope i jednu od najatraktivnijih destinacija... Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom celog grada i čine ovaj "zlatni grad" zaista jedinstvenim.

Prag - uživanje u gradu romantike

Zbog svoje lepote, Prag se poslednjih godina sve češće pominje kao jedna od najromantičnijih destinacija u Evropi. Šetnje ovim gradom, uz obilazak njegovih najlepših zdanja su magične tokom cele godine, jer ovaj grad turistički živi non stop.

Ukoliko za svoju narednu destinaciju izaberete baš Prag, uživaćete u gradu o čijoj lepoti dovoljno govori činjenica da se njegov centar nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

Grad sagrađen pokraj reke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike. Idealno je mesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube, ili da se ponašaju kao lokalci i uživaju u ovom čarobnom gradu. Tako se priča, proverite.

Prag putovanje

Prag putovanje - Božićna pijaca i kraft pivo

Prag je fantastična destinacija tokom cele godine, ali ukoliko se zaputite u češku prestonica u vreme božićnih praznika, osetićete čaroliju. Božićna pijaca je postavljena na svakom značajnijem trgu u gradu, a vazduh poprimi aromu ukusnih, autentičnih čeških specijaliteta. Ukoliko ste ljubitelj svega što ima veze sa bajkama, čarolijom i Božićem, onda je Prag u ovom periodu godina na vrhu vaše liste želja.

U Pragu se tokom godine organizuje pregršt festivala piva, a pivo je nekad čak i jeftinije od vode! Očigledno da je pivo neizostavan deo života svakog Pražanina. S obzirom na to, ne čudi činjenica da na svakom koraku u Pragu možete naći pivnicu koja se odlikuje sjajnim kraft pivom sa visokim kvalitetom, koje obavezno morate da degustirate.

Nezaboravno Prag putovanje uz Lider Travel

Ukoliko do sada niste posetili čuveni Prag sledeće putovanje je odličan “izgovor” da to uradite. Obilazak Praga je mnogo više od običnog putovanja, jer vas osim obilaska očekuje i uživanje u češkim delikatesima i naravno lud noćni provod, ukoliko ste zainteresovani za to.

Prag aranžmani koje smo pripremili za vas idealni su za parove, veću ekipu, kao i bilo koga ko želi da poseti Zlatni Prag. Pogledajte ponudu hotela, kao i celokupan program putovanja, i rezervišite željeni aranžman. Uz najbolju organizaciju i vodiče, potrudićemo se da Vam putovanje u Pragu bude iskustvo koje nećete zaboraviti!

Prag putovanje