Turska putovanje

1 - 15 od ukupno 17 rezultata

Termini putovanja
 • 10.11. - 15.11.
 • 01.12. - 06.12.
Termini putovanja
 • 29.12. - 02.01.
 • 30.12. - 03.01.
Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Termini putovanja

Za ovaj aranžman trenutno nema definisanih termina.

Putovanje u Tursku 2021: Lider Travel Vam kao i svake godine, nudi priliku da posetite sjajne destinacije u Turskoj koje smo izabrali samo za Vas i iskusite uživanje u Turskoj u pravom smislu te reči.

Verujemo da će vam uz našu ponudu, putovanje u Tursku 2021. ostati posebno u pamćenju kao najbolje do sada. Aranžmani Turska putovanje 2021. - podrazumevaju kombinaciju avio/bus prevoza, najboljeg smeštaja i transfera na samoj destinaciji. 

putovanje u Tursku

U nastavku se možete upoznati sa našom ponudom za putovanje u Tursku 2021:

Putovanje u Tursku:

ISTANBUL 2021 (3 noćenja) | TURSKA PUTOVANJE

ISTANBUL avionom 2021  | TURSKA PUTOVANJE

DOČEK NOVE GODINE ISTANBUL 2021 (3 noćenja) | TURSKA PUTOVANJE

 

TURSKA LETOVANJE 2022:

ANTALIJA 2022 | TURSKA LETOVANJE 

ALANJA 2022 | TURSKA LETOVANJE 

BELEK 2022 | TURSKA LETOVANJE   

KEMER 2022 | TURSKA LETOVANJE 

SIDE 2022 | TURSKA LETOVANJE 

BODRUM 2022 | TURSKA LETOVANJE  

KUŠADASI AVIO 2022 | TURSKA LETOVANJE  

KUŠADASI AUTOBUS | TURSKA LETOVANJE 

MARMARIS 2022 | TURSKA LETOVANJE   

FETIJE 2022 | TURSKA LETOVANJE   

KUŠADASI 2022 | LETO ZA MLADE   

putovanje u Tursku

Putovanje u Tursku - država na dva kontinenta

Turska je država koja se prostire većim delom u zapadnoj Aziji i sa nekih 3% u jugoistočnoj Evropi. Nalazi se na obalama Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora. Predstavlja zemlju kontrasta, s jedne strane nastoji da sačuva tradiciju i običaje, dok sa druge, s nestrpljenjem žuri u savremenu budućnost.

Zemlja koja spaja istok i zapad, dva kontinenta, bila je dom za mnoge značajne kulture i svetske civilizacije više od deset hiljada godina. Mnogi je nazivaju kolevkom civilizacije, a iskopine koje svedoče o tragovima ljudskog života iz doba neolita, vraćaju nas 6 500 god. p.n.e.

Od tada pa sve do savremenog doba ovim teritorijama prohujalo je nebrojeno civilizacija i kultura, svaka od njih ostavljajući vidljive tragove. Danas Turska zauzima površinu od 780.580 km2 i ima oko 73 miliona stanovnika.

Poslednjih godina turizam je doživeo nagli uspon, leto je posebno atraktivno, a Turska se svrstala u 20 najznačajnijih svetskih turističkih destinacija. Naravno postoji mnogo Turska zanimljivosti, jer ova zemlja zaista krije mnogo toga u svojoj dugoj i bogatoj istoriji.

Prelepi pejzaži smaragdnih uvala, kilometri peskovitih plaža, bistra tirkiznoplava morska voda, mediteranska klima, tradicionalna kuhinja, krstarenja, luksuzni hoteli, privlače godišnje preko 27 miliona turista iz celog sveta na letovanje.

putovanje u Tursku
 

Korisni saveti za putovanje u Tursku

 • Lokalno vreme u Turskoj je +2h u odnosu na Srbiju. Sve provincije u Turskoj nalaze se u istoj vremenskoj zoni, stoga je sat u Turskoj uvek isti u celoj zemlji. 
 • Za putnike koji imaju srpski pasoš nije potrebna viza za Tursku. Pasoš mora da važi najmanje 6 meseci od dana izlaska iz Turske.
 • Turska izlazi na 4 mora - Mediteran, Egejsko more, Mramorno more i Crno more
 • Pozivni broj za Tursku je +90.
 • Korisni brojevi u Turskoj: Hitna pomoć - 112, Policija - 150, Vatrogasci - 110.
 • Kontakt ambasade Republike Srbije: - Ankara +90312/4260236 +90312/4278345; Istanbul +90212/2137686, +90212/2135403;
 • U većini turističkih mesta javni prevoz je organizovan putem dolmuša (malih kombija). Dolmuši saobraćaju svakih 5-10 minuta, a karta/vožnja se plaća direktno vozaču.
 • Zvanična valuta u Turskoj je turska lira (TRY). U svim turističkim mestima postoje menjačnice gde možete zameniti evre ili dolare za lire. Kurs lire možete proveriti na sledećem linku - kurs lire
putovanje u Tursku

Putovanje u Tursku - Istanbul 

Putovanje u Istanbul najveći grad Turske nalazi se na vrhu liste želja svih ljubitelja avanture i putovanja. Oni koji žele da osete atmosferu ovog ubrzanog grada, koji  zaista ima neki šmek, koji vas vraća u stara vremena, nudi i pruža zaista mnogo. Upravo zbog svoje posebnosti ne čudi što je putovanje u Istanbul 2021 izbor mnogih turista.

Ovaj grad koji spaja dva kontinenta, veza istoka i zapada, kao i Evropske kulture i orijenta, nikada ne prestaje da oduševljava svojom raskošnom kulturnom ostavštinom. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i  osmanlijska.

Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Postoje mnoge Istanbul zanimljivosti, a danas je ovaj grad metropola, sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta.

Putovanje u Tursku - letovanje u Turskoj 2022

Antalija 2022

Antalija 2022 - Ovaj grad mnogi nazivaju biserom Mediterana i turske rivijere. Kao drugi najšarmantniji grad u Turskoj (odmah iza Istanbula), Antalija je jedna od najpopularnijih i najposećenijih turističkih destinacija na svetu.

Alanja 2022

Alanja 2022 - Ako ste ove godine zagrejani za letovanje u Turskoj, onda vam predstavljamo jedno od najpopularnijih letovališta Turske - Alanja 2022!

Ovo odmaralište smešteno na južnoj obali Turske sa svojom veoma poznatom istorijom, krase prelepe gradske plaže sa oznakom plave zastavice. Prosečna temperatura vazduha tokom letnjih meseci u Alanji je 29° C, dok je prosečna temperatura mora 26° C.

Belek 2022

Belek 2022posetite sa nama ovo luksuzno i moderno letovalište koji je biser Antalijske regije i idealno mesto za Vaš odmor.

Belek je malo, luksuzno odmaralište u Turskoj, ali je svetski poznato i njegovo ime se spominje širom sveta pogotovo u delu luksuznih putovanja.

Belek je lider u gostoprimstvu sa preko 30 hotela sa 5 zvezdica. Ovaj grad je bio i domaćin samita G20 2016. godine, na kome su učestvovali lideri iz mnogih zemalja i uživali u raskoši ovog mesta.

Kemer 2022

Kemer 2022 - posetite ovo letovalište na Sredozemnom moru, koji je pun pogodak za porodično letovanje sa decom.

Kemer ima čak 46 km prelepe obale. Kombinacija kristalno čistog mora i zelenog okruženja sa šumama čine ovo odmaralište idealnom destinacijom na Mediteranu za uživanje i odmor.

Side 2022

Side 2022 - Side je odmaralište na južnoj mediteranskoj obali Turske. Kombinacija je modernog odmarališta i starog antičkog grada Side.

Side je opušteno, porodično odmaralište na turskoj mediteranskoj obali, nekoliko kilometara od grada Manavgata sa poznatim vodopadima.

 

Bodrum 2022

Bodrum 2022proverite zašto turisti iz celog sveta svake godine uživaju u plažama Bodruma, njegovim izvrsnim hotelima i restoranima.

Bodrum je sa svojim intenzivnim noćnim životom, prelepim plažama, istorijskim mestima, kvalitetnim hotelima za odmor jedno od najpopularnijih turskih gradova za letovanje

Kušadasi 2022

Kušadasi 2022 - Kada je reč od letnjim destinacijama u Turskoj, Kušadasi je mesto koje je najpopularnije među mnogim turistima. Kombinacija lepih plaža, sjajne hrane i šopinga, ali i velikog izbora noćnih klubova dovoljan su razlog da se odlučite da ovo leto provedete u Kušadasiju.

Marmaris 2022 

Marmaris 2022 - Marmaris se nalazi na samoj granici Egejskog mora i Mediterana, ušuškan u borovoj šumi. Posetite sa nama poznato turističko odmaralište na Mediteranu, i proverite zašto ga zovu biser turske rivijere.

 

Fetije 2022

Fetije 2022 - More kao na razglednici, zlatni pesak, četinarske šume i kilometri beskrajnog azurnog plavetnila, su zaštitni znaci Fetijea. Ovo je jedna od najposećenijih luka za krstarenja na turskoj obali. Sam grad je podjednako atraktivan sa prelepim šetalištima uz more, živahnim bazarima i drevnim ruševinama.

   

Ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Telefon: 064/0029370 (Viber/WhatsApp

Email: office@lidertravel.rs

Lider Travel Turistička agencija Novi Sad 

 
>