Sarajevo

Filteri
Vrsta putovanja
  • 78
  • 6
  • 8
  • 53
  • 37
  • 2
  • 2
Vrsta prevoza
  • 2
Države
  • 2
1 - 2 od ukupno 2 rezultata

Sarajevo putovanje

Opis destinacije:

Sarajevo putovanje - Odličan izbor za one koji žele da posete grad meraka, dobrih ljudi i sjajne hrane. Glavni grad BiH je zaista teško opisati rečima; ovaj prelepi grad potrebno je da posetite i da doživite njegovu magiju i energiju.

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli u Sarajevu se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati putovanje u Sarajevo za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Sarajevo putovanje za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom sjajnom gradu u Bosni, a tu je i lista svih potencijalnih izleta.

sarajevo putovanje

Sarajevo putovanje - Spoj istoka i zapada u srcu Evrope

Sarajevo je znatno teže opisati nego bilo koji drugi grad. Možda je to zbog pomešanih emocija koje se u svima nama bude na pomen Sarajeva – S jedne strane gorčina zbog burne sudbine, a s druge, neka toplina oko srca i radost, kada pomislimo na taj boemski grad i mesto gde se istok sastaje sa zapadom!

Zašto je putovanje u Sarajevo pravi izbor za vas?

Sarajevo nije lako pretočiti u reči, mnogi se sa time ne slažu te će vam na pomen ovog grada, kao iz topa reći: “Ljudi, hrana i atmosfera”. Naša preporuka je da u Sarajevo dođete praznog stomaka, jer posle ćevapa sigurno ćete želeti da probate i burek, a nakon bureka vreme je za bosansku kahvu! To nije bilo kakva kafa, ona se kuva na poseban način, u posebnim džezvama, i nikada sa šećerom. Šećer ćete dobiti sa strane, a uz njega, naravno i rahat lokum, tj. ratluk, a u bukvalnom prevodu “zadovoljstvo za grlo”.

Možda smo kroz ovaj kratak vodič o Sarajevu, opisali hranu i ljudeali onu pravu Sarajevsku atmosferu ćete morati da osetite sami. Mi vam samo možemo reći da je ovaj grad istovremeno spor i raspevan, miran i boemski, jednom rečju – hedonistički. U njemu ćete se uvek osećati kao kod kuće i kad ga jednom posetite, zauvek ćete jednim malim delom sebe biti Sarajlija!

Sarajevo izlet - obilazak prelepe sevdah Bosne

Ukoliko se uputiti na putovanje u Sarajevo sigurno ćete želeti da posetite i još neka druga zanimljiva mesta u blizini glavnog grada Bosne i Hercegovine. Mi smo za Vas spremili najbolje Sarajevo izlete kao što su posete Mostaru i Blagaju, obilazak vrela Bosne, odlazak na Jahorinu ili večera u nacionalnom restoranu.

sarajevo putovanje

Putovanje u Mostar - "najpotcenjeniji grad romantike"

Prilikom putovanja u Sarajevo, obavezna destinacija koju morate da posetite je "najpotcenjeniji grad romantike" Mostar. Grad koji je zaprepašćujuća mešavina starih kuća iz turskog doba, evropske arhitekture, kamenih ulica, ćevabdžinica, prodavnica i kafića, gde možete uživati u gutljaju kafe ili vina, koji su zaista sjajni u Mostaru.

Mostar je čuven po Starom mostu, izgrađenom u tursko doba u 16.veku. Ovaj zaštitni znak Mostara, je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture sveta.

''Kad čovek prenoći u Mostaru, nije zvuk ono što ga probudi ujutru, nego svetlost. To znam iz iskustva. Svetlost me je dočekala pri dolasku u Mostar, pratila za vreme mog boravka od jutra do večeri, a docnije, po odlasku, ostajala u meni kao glavna karakteristika moga sećanja na Mostar.'' Ivo Andrić

 

Sarajevo vikend putovanje - Izaberi i rezerviši!

Uz turističku agenciju Lider Travel Sarajevo putovanje nudi sve što vam je potrebno. Na vama je samo da okupite ekipu za put, pogledajte koji hoteli u Sarajevu se nalaze u našoj ponudi, i odaberete onaj po svojoj meri!

Vikend putovanje u Sarajevo će vam započeti uz jutarnju šetnju Baščaršijom, obilaskom grada, a veče i noć ćete provesti u nekoj od Sarajevskih kafića ili klubova uz đuskanje do jutra. Rezervišite svoj aranžman i spremite se za putovanje u Sarajevo koje ćete sigurno prepričavati. Pridružite nam se u ovoj avanturi i otkrijte čari koje nudi grad sevdaha - Sarajevo.