Toskana

Filteri
Vrsta putovanja
  • 27
  • 2
  • 5
  • 1
  • 48
  • 7
Vrsta prevoza
  • 1
Države
  • 1
1 - 1 od ukupno 1 rezultata

Toskana putovanje

Opis destinacije:

Toskana putovanje - posetite sa nama jednu od turistički najposećenijih regija u svetu i prelepe gradove Firencu, Pizu, Bolonju.. Putovanje u Toskanu pruža mogućnost upoznavanja svih njenih znamenitosti, a Lider Travel tim je odgovoran za najbolji organizaciju putovanja koje ćete dugo pamtiti!

Aranžmani za Toskanu podrazumevaju obilazak gradova koji će vam pružiti uvid u specifične atrakcije nekih od najlepših evropskih destinacija. Naši stručni vodiči vam stoje na raspolaganju tokom putovanja, a detaljno razrađen plan i program putovanja obuhvata i fenomenalne izlete u kojima ćete videti i saznati više o italijanskoj prirodi, kulturi i tradiciji.

Na samom vrhu stranice možete videti koji aranžmani za Toskanu se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati putovanje u Toskanu za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Toskana putovanje za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možete naći i mnoštvo zanimljivih informacija o ovoj prelepoj italijanskoj regiji. 

Toskana putovanje

Toskana putovanje - najposećenija regija Italije

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano. Toskana ima bogato kulturno – istorijsko nasleđe, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkvama i trgovima.

Tokom vekova Toskana je bila dom mnogih značajnih imena u svetu nauke, muzike i književnosti, sećanja na koja su i danas živa u toskanskim 'citta' d'arte' (gradovima umetnosti). Leonardo da Vinči, Galileo Galilej, Pučini, Mikelanđelo, Botičeli, Bruneleski, Dante Aligijeri, Đoto, Bokačo, Lorenco de Mediči da pomenemo najpoznatije u svetu.

Zanimljivi muzeji su galerija Ufici i kapela Mediči u Firenci. Gradovi koje vredi videti su Piza (za Krivi toranj na Piazza dei Miracoli), Sijena (poznata po "Il Palio").

Toskana putovanje

Toskana putovanje - gastronomski raj

Tipični prehrambeni proizvodi uključuju vino i maslinovo ulje koje Italijani izvozi širom sveta (na primer vino Kjanti). Toskana je nadaleko poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia. Svi ovi faktori doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu.

Tipične namirnice su 'panzanella', 'bistecca alla fiorentina' (šnicla), 'salsiccie con fagioli', palenta, 'castagnaccio', itd.

Dolina Garfanjana se nalazi na severu Toskane, zatvorena između blagih padina toskansko-emilianskih Apenina i oštrijeg lanca Apuanskih Alpa. Izolovana pozicija Garfanjane, daleko od prenatrpanih glavnih puteva, omogućila je ovoj oblasti da ostane donekle "odvojena" od ostatka Toskane.

Sačuvao je jedinstvenu prirodnu lepotu, tradiciju i kulturu, po mnogo čemu različitu od poznate klasične slike centralne i južne Toskane. Ovo živopisno toskansko područje ispunjeno je prekrasnim pogledom na bujne doline i krševite brdove, šarmantne drevne gradove i zamkove na vrhu brda za istraživanje, kao i neke od najvećih italijanskih nacionalnih rezervata divljih životinja i parkova prirode.

Toskana putovanje

Toskana aranžmani - Izaberi i rezerviši!

Uz turističku agenciju Lider Travel Toskana putovanje nude sve što vam je potrebno. Na vama je samo da okupite ekipu, povedete voljenu osobu i spremite za put. Pogledajte koji hoteli u Toskani se nalaze u našoj ponudi, i odaberete onaj po svojoj meri!

Aranžmani za Toskanu koje smo pripremili podrazumevaju kombinaciju smeštaja i prevoza, uz najinteresantnije fakultativne izlete. Pogledajte ponudu hotela, rezervišite put u Toskani i pripremite se za nezaboravnu avanturu.