Svi polasci
April
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING TAROM: RAFTING CENTAR RT | STANDARD 1/4 sa hranom170€
1/3 sa hranom170€
1/2 sa hranom170€
1/1 sa hranom170€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING TAROM: RAFTING CENTAR RT | COMFORT 1/6 sa hranom170€
1/5 sa hranom170€
1/4 sa hranom180€
1/3 sa hranom180€
1/2 sa hranom180€
1/1 sa hranom190€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING TAROM: RAFTING CENTAR RT | SUPERIOR 1/4 sa hranom205€
1/3 sa hranom205€
1/2 sa hranom220€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING TAROM: RAFTING CENTAR RT | STANDARD 1/4 sa hranom170€
1/3 sa hranom170€
1/2 sa hranom170€
1/1 sa hranom170€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING TAROM: RAFTING CENTAR RT | COMFORT 1/6 sa hranom170€
1/5 sa hranom170€
1/4 sa hranom180€
1/3 sa hranom180€
1/2 sa hranom180€
1/1 sa hranom190€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING TAROM: RAFTING CENTAR RT | SUPERIOR 1/4 sa hranom205€
1/3 sa hranom205€
1/2 sa hranom220€
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 2 osoba gleda ovo putovanje.

RAFTING TURE SE ORGANIZUJU SVAKI DAN!

POLASCI SVAKOG PETKA IZ NOVOG SADA (15:00) I BEOGRADA (16:30) SU SIGURNI ZA VIKEND ARANŽMAN!

VAŽNO:
  • Cene su izražene po osobi. Za veće grupe i porodice odobravamo popust.
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.
  • Šta poneti na rafting?
  • Satnica i dužina trajanja aranžmana se može menjati i kombinovati sa drugim aranžmanima prema Vašoj potrebi.
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Subotom zbog gužve na reci može biti organizovano više polazaka na rafting – od 9h, 11h i 13h
  • Potrebno je poneti važeći lični dokument – pasoš ili ličnu kartu.
  • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja TA Lider Travel kao i opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.

Rafting Tarom - Opis destinacije:

Rafting Tarom nije nešto novo, ali defitivno nije ni izvikano. Oni koji odavno uživaju u bistroj i divljoj vodi reke Tare, godinama svoje utiske sebično čuvaju, kako im niko ne bi preoteo i pokvario to divno iskustvo. Ali, zato smo tu mi da vam predstavimo i približimo tu sjajnu rafting Tara priču!

Za pravi, najbolji mogući rafting, uopšte ne mora daleko da se putuje. Sama priroda je odlučila da najbolji rafting bude baš na našim prostorima. Zbog vode, toliko čiste i bistre, reka je nazvana „Suzom Evrope“ i ovo je samo jedan od razloga zašto ćete uživati u raftingu na Tari. Ipak nije sve u vodi, dubini ili brzini… Ima nešto i u fantastičnoj prirodi koji okružuje reku. Netaknuta priroda, privlači turiste tokom cele godine, i svakome je potrebno da pobegne od gradske vreve i da se opusti u prirodi.

Šta to čini rafting Tarom 2020. posebnim? Jednom rečju to je avantura, aktivan odmor, druženje, nova poznanstva, uživanje u prirodi i hrani ovog podneblja, iskustvo koje ne možete da doživite bilo gde… Rafting Tarom predstavlja specifičnu kombinaciju uzbuđenja i potpunog uživanja.

Pored instruktora, na splavarenje, čamcem se obično spušta još šest do devet ljudi. Mladi, stari, muški ili ženski - svi timski veslaju kroz ovaj izazov. Avantuturu krećemo spustom na reci Tari i nastavljamo u Drini.

Na samom vrhu stranice prilažemo listu dostupnih smeštaja za aranžmane Rafting Tarom 2020.  Klikom na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja, i prema tome izabrati rafting za sebe i odabrano društvo. Ono što je sigurno je to da će Vam Rafting Tarom 2020. godine, uz Lider Travel ostati zauvek u pamćenju!

O reci Tari:

Svi dobro znamo za reku Kolorado i njen najdublji kanjon na svetu, ali da li smo svesni lepote u našoj neposrednoj blizini? U pitanju je najdublji kanjon u Evropi i drugi po veličini na svetu - kanjon reke Tare. Njegova dubina dostiže čak i do 1300m, a dugačak je 149km. Ovaj kanjon predstavlja autentično prirodno bogatstvo, sa svojom specifičnom florom i faunom. Poseban u svakom smislu i još uvek nedovoljno istražen, predstavlja izazov avanturistima da upoznaju sve njegove tajne. Voda iz reke Tare je u celom toku toliko čista i bistra, da se može slobodno piti. Najatraktivniji deo za rafting Tarom je poslednjih 25km, a pored raftinga idealna je i za ribolov i splavarenje. Svako ko je posetio reku Taru može da posvedoči o njenoj lepoti, te je čak veći deo reke (uključujući i njen kanjon) pod UNESCO-vom zaštitom.

Uz Taru i u njenoj okolini nalaze se još neka fantastična mesta kao što je šuma Perućica, glečerska jezera Zelengore, Pivsko jezero i kanjon reke Pive, Foča i Peščane piramide, Tjentište, Ostrog, i još mnogo, mnogo toga, te ukoliko ste u prilici, svoj (i više nego aktivan) odmor iskoristite u potpunosti, i kao turista i kao avanturista!
Plan puta

1.dan

Dolazak u kamp u popodnevnim ili večernjim časovima (kada Vama odgovara). Upoznavanje sa okolinom i dodela ključeva od soba ili bungalova.

Večera.

Za večeru se služi pastrmka/lipljan na žaru, kuvana teletina sa prilozima, riblji paprikaš, meštano meso sa roštilja... Domaći i kvalitetni specijaliteti. 

Druženje uz muziku i logorsku vatru... Noćenje.

Sledeći dan je veoma uzbudljiv zbog čega putnicima preporučujemo da se naspavaju i odmore od puta. 

2.dan / Rafting Tarom

Verujemo da ćete biti oduševljeni ovim predelom sa prvim zracima sunca.

Doručak.

Hranom u kampu niko nije ostao ravnodušan. Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Rafting.

Nakon doručka sledi preuzimanje opreme koja se sastoji od neoprenskog odela, neoprenskih čizmi, kacige i sigurnosnog prsluka.

Nakon provere opreme krećemo ka Šljvanskom, mestu odakle Tara postaje plovna i koje je ujedno polazna tačka naše avanture kroz najdublji kanjon Evrope. Prelazimo preko Pivske planine, Durmitora i Žabljaka, a uz put stajemo na nekoliko fascinantih vidikovaca. Na putu do naše polazne tačke prolazimo kroz grandiozan kanjon Pive gde ćemo imati priliku da vidimo i Pivsko jezero. Pravimo kratku pauzu na brani Pive (visina 222m), potpom dolazimo u selo Trsa (1470 m/nv), prolazmo kroz NP Durmitor i njegova jezera. Prelazimo prevoj Sedlo (1907 m/nv) i dolazimo u turističko mesto Žabljak (1456 m/nv) gde čemo imati pauzu. Vožnja kroz kanjon Pive i Durmitor traje oko 3 sata. Sledeće mesto u koje dolazimo naziva se Ćurevac iz koga se pruža predivan pogled na reku Taru i njen kanjon (1330 m/nv). Nakon kratke pauze i užine na vidikovcu spuštamo se džipovima najdubljim delom kanjona i dolazimo do naše početne tačke, gde vršimo neophodne pripreme za rafting. Sve lične stvari ostavljamo vozaču koji ih vozi na našu sledeću tačku - Brštanovicu.

Prilikom spusta ka Brštanovi prolazimo ispod mosta na Đurđevića Tari - jednog od glavnih atrakcija nacionalnog parka. Potom nailazimo na kanjon reke Ljutice, najkraće reke na svetu, gde je moguće sa istog mesta videti njeno izvorište i ušće. Nastavljamo spust koji će nas susresti sa bukovima Bijele Ploče, Crne Ploče, Aranđel, Obodina, Mašova Vrela, Bijela Vrela, Crna vrela... Prolazimo i pored Lazinog kamena, mesta gde je Tara najuža i najdublja. Zatim ide Ninkovića luka, mnogobrojne sige... U toku raftinga pravi se nekoliko pauza na atraktivnim lokacijama - vodopadima, rečicama, izvorima i drugim zanimljivim mestima pogodnim za kupanje i fotografisanje.

Na jednoj pauza imaćemo ručak u prirodi. Nakon uzbudljivog višečasovnog raftinga stižemo u Brštanovicu, gde nas čekaju vozila kojima se upućujemo u rafting centar. Okvirno vreme dolaska je oko 19h. Nakon tuširanja i kratkotrajnog odmora sledi večera. 

Večera.

Za večeru se služi pastrmka/lipljan na žaru, kuvana teletina sa prilozima, riblji paprikaš, meštano meso sa roštilja... Domaći i kvalitetni specijaliteti. 

Slobodno vreme za druženje i individualne aktivnosti. Noćenje. 

3.dan / Rafting Tarom

Doručak.

Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Nakon doručka sledi preuzimanje opreme koja se sastoji od neoprenskog odela, neoprenskih čizmi, kacige i sigurnosnog prsluka. Posle standardne provere opreme ulazimo u vozila sa kojima se vozimo do Brštanovice koja je početna tačka naše avanture – raftinga rekom Tarom. Polazak je planiran u 10:30.  Brštanovica se nalazi na crnogorskoj strani obale, na 27km od kampa (zbog čega je potrebno da sa sobom ponesete lični dokument - pasoš ili ličnu kartu). Vodiči i skiperi će Vas svakako podsetiti da treba da ponesete lični dokument pre samog polaska, zbog čega ne morate da brinete.

Spust se izvodi gumenim čamcima u koje staje 8-10 ljudi i traje oko 3-4 časa, koliko nam je potrebno da se spustimo do kampa. U zavisnosti od brzine reke, kao i vremena provedenog na pauzi, na kojoj ćemo imati prilike da vidimo predivan vodopad, slikamo se i odmorimo,  spust može da traje nešto kraće ili duže.

Nakon što razdužite opremu, istuširate se, osvežite i presvučete, sledi ručak. 

Ručak.

Za ručak se takođe služe kvalitetni specijaliteti sa ovog podneblja. Domaći hleb, čorba, jagnjetina i teletina ispod sača i sa ražnja, prilozi, sezonska salata, dezert...

Kraj aranžmana. 

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti