Svi polasci
April
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.

Rafting sa vrha Tare predstavlja sjajnu avanturu i divno iskustvo, a pre svega uživanje u fantastičnoj prirodi koji okružuje reku.

RAFTING TURE SE ORGANIZUJU SVAKI DAN!

POLASCI SVAKOG PETKA IZ NOVOG SADA (15:00) I BEOGRADA (16:30) SU SIGURNI ZA VIKEND ARANŽMAN!

  • Ne ustručavajte se da nas kontaktirate: 062 855 26 60

VAŽNO:

  • Cene su izražene po osobi. Za veće grupe i porodice odobravamo popust.
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.
  • Šta poneti na rafting?
  • Satnica i dužina trajanja aranžmana se može menjati i kombinovati sa drugim aranžmanima prema Vašoj potrebi.
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Subotom zbog gužve na reci može biti organizovano više polazaka na rafting – od 9h, 11h i 13h
  • Potrebno je poneti važeći lični dokument – pasoš ili ličnu kartu.
  • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja TA Lider Travel kao i opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.

Rafting sa vrha Tare

Opis destinacije:

Rafting Tarom nije nešto novo, ali defitivno nije ni izvikano. Oni koji odavno uživaju u bistroj i divljoj vodi reke Tare, godinama svoje utiske sebično čuvaju, kako im niko ne bi preoteo i pokvario to divno iskustvo. Ali, zato smo tu mi da vam predstavimo i približimo tu sjajnu rafting Tara priču!

Za pravi, najbolji mogući rafting, uopšte ne mora daleko da se putuje. Sama priroda je odlučila da najbolji rafting bude baš na našim prostorima. Zbog vode, toliko čiste i bistre, reka je nazvana „Suzom Evrope“ i ovo je samo jedan od razloga zašto ćete uživati u raftingu na Tari. Ipak nije sve u vodi, dubini ili brzini… Ima nešto i u fantastičnoj prirodi koji okružuje reku. Netaknuta priroda, privlači turiste tokom cele godine, i svakome je potrebno da pobegne od gradske vreve i da se opusti u prirodi.

Šta to čini rafting Tarom 2020. posebnim? Jednom rečju to je avantura, aktivan odmor, druženje, nova poznanstva, uživanje u prirodi i hrani ovog podneblja, iskustvo koje ne možete da doživite bilo gde… Rafting Tarom predstavlja specifičnu kombinaciju uzbuđenja i potpunog uživanja.

Rafting sa vrha Tare - avanatura za sve generacije

Pored instruktora, na splavarenje, čamcem se obično spušta još šest do devet ljudi. Mladi, stari, muški ili ženski - svi timski veslaju kroz ovaj izazov. Avantuturu krećemo spustom na reci Tari i nastavljamo u Drini.

Na samom vrhu stranice prilažemo listu dostupnih smeštaja za aranžmane Rafting Tarom 2020.  Klikom na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja, i prema tome izabrati rafting za sebe i odabrano društvo. Ono što je sigurno je to da će Vam Rafting Tarom 2020. godine, uz Lider Travel ostati zauvek u pamćenju!

Rafting sa vrha Tare - Reka Tara:

Svi dobro znamo za reku Kolorado i njen najdublji kanjon na svetu, ali da li smo svesni lepote u našoj neposrednoj blizini? U pitanju je najdublji kanjon u Evropi i drugi po veličini na svetu - kanjon reke Tare. Njegova dubina dostiže čak i do 1300m, a dugačak je 149km. Ovaj kanjon predstavlja autentično prirodno bogatstvo, sa svojom specifičnom florom i faunom. Poseban u svakom smislu i još uvek nedovoljno istražen, predstavlja izazov avanturistima da upoznaju sve njegove tajne. Voda iz reke Tare je u celom toku toliko čista i bistra, da se može slobodno piti. Najatraktivniji deo za rafting Tarom je poslednjih 25km, a pored raftinga idealna je i za ribolov i splavarenje. Svako ko je posetio reku Taru može da posvedoči o njenoj lepoti, te je čak veći deo reke (uključujući i njen kanjon) pod UNESCO-vom zaštitom.

Uz Taru i u njenoj okolini nalaze se još neka fantastična mesta kao što je šuma Perućica, glečerska jezera Zelengore, Pivsko jezero i kanjon reke Pive, Foča i Peščane piramide, Tjentište, Ostrog, i još mnogo, mnogo toga, te ukoliko ste u prilici, svoj (i više nego aktivan) odmor iskoristite u potpunosti, i kao turista i kao avanturista!

Plan puta

1.dan

Dolazak u kamp u popodnevnim ili večernjim časovima (kada Vama odgovara). Upoznavanje sa okolinom i dodela ključeva od soba ili bungalova.

Slobodno vreme za druženje i upoznavanje. 

Sledeći dan je veoma uzbudljiv zbog čega putnicima preporučujemo da se naspavaju i odmore od puta. 

2.dan / Rafting Tarom

Verujemo da ćete biti oduševljeni ovim predelom sa prvim zracima sunca.

Doručak.

Hranom u kampu niko nije ostao ravnodušan. Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Rafting.

Nakon doručka sledi preuzimanje opreme koja se sastoji od neoprenskog odela, neoprenskih čizmi, kacige i sigurnosnog prsluka.

Nakon provere opreme krećemo ka Šljvanskom, mestu odakle Tara postaje plovna i koje je ujedno polazna tačka naše avanture kroz najdublji kanjon Evrope. Prelazimo preko Pivske planine, Durmitora i Žabljaka, a uz put stajemo na nekoliko fascinantih vidikovaca. Na putu do naše polazne tačke prolazimo kroz grandiozan kanjon Pive gde ćemo imati priliko da vidimo i Pivsko jezero. Pravimo kratku pauzu na brani Pive (visina 222m), potpom dolazimo u selo Trsa (1470 m/nv), prolazmo kroz NP Durimitor i njegova jezera. Prelazimo prevoj Sedlo (1907 m/nv) i dolazimo u turističko mesto Žabljak (1456 m/nv) gde čemo imati pauzu. Vožnja kroz kanjon Pive i Durmitor traje oko 3 sata. Sledeće mesto u koje dolazimo naziva se Ćurevac iz koga se pruža predivan pogled na reku Taru i njen kanjon (1330 m/nv). Nakon kratke pauze i užine na vidikovcu spuštamo se džipovima najdubljim delom kanjona i dolazimo do naše početne tačke, gde vršimo neophodne pripreme za rafting. Sve lične stvari ostavljamo vozaču koji ih vozi na našu sledeću tačku -Brštanovicu.

Prilikom spusta ka Brštanovici prolazimo ispod mosta na Đurđevića Tari - jednog od glavnih atrakcija nacionalnog parka. Potom nailazimo na kanjon reke Ljutice, najkraće reke na svetu, gde je moguće sa istog mesta videti njeno izvorište i ušće. Nastavljamo spust koji će na susresti sa bukovima Bijele Ploče, Crne Ploče, Aranđel, Obodina, Mašova Vrela, Bijela Vrela, Crna vrela... Prolazimo i pored Lazinog kamena, mesta gde je Tara najuža i najdublja. Zatim ide Ninkovića luka, mnogobrojne sige...

U toku raftinga pravi se nekoliko pauza na atraktivnim lokacijama - vodopadima, rečicama, izvorima i drugim zanimljivim mestima pogodnim za kupanje i fotografisanje. Na jednoj pauza imaćemo ručak u prirodi.

Prvi dan raftinga završavamo u Radovan Luci gde pristajemo u kamp u kojem nas čeka ukusna večera. Noćenje je u motelu koji je okružen fenomenalnom prirodom. Veče provodimo uz umirujući šum reke, odsečeni od civilizacije, duboko u kanjonu Tare. 

3.dan / Rafting Tarom

Nakon doručka nastavljamo sa našom rafting avanturom. 

Trećeg dana prelazimo polovinu od preostalog dela puta. Na vodi provodimo 3-4h. Nakon početnih bukova, buka Đurašice i buka Gradine nailazimo na Tepačke bukove i prolazimo ispod starog pešačkog mosta u Tepcima. Kod Tepaca, u mestu koje se zove Obzir, kanjon Tare se vije do oblaka i dostiže svoju najveću dubinu od oko 1400m! U tom trenutku se nalazite u najdubljem kanjonu Evrope. Posle Šiljevačkog i buka Lizavice dolazimo do Bajlovića siga, dragulja u kanjonu Tare, vodopada koje se u dužini od oko 100 metara i visine od oko 30 metara ulevaju u Taru preko brojnih stena obraslih mahovinom. Na Bajlovića sigama pravimo pauzu da bi smo obišli jedinstven prirodni fenomen koji se nalazi na samom izvorištu rečice od koje nastaju sige!

Naime, nedaleko od samog vodopada nalazi se ogromna pećina sa impozantnim jezerom sakrivenim duboko u njoj. Rečica koja pravi Bajlovića sige ističe iz tog jezera. Prizor od koga zastaje dah je vodopad sakriven unutar pećine koji izvire iz stijena i survava se u jezero. Nakon obilaska pećine, nastavljamo avanturu. U daljem toku dolazimo do Markovića mlina, Jovičića i Ninkovića siga, Nozdrućkih bukova pa sve do Brštanovice.

Od Brštanovice sledi najuzbudljiviji deo Tare za rafting, njenih poslednjih 20km toka. Kako krećemo dolaze Brštenovački buk, pa buk Borovi – najduži i najopasniji buk na Tari, buk Varda, buk Ćelije, Mladički buk, Vjernovića buk, buk Grab.. i dolazimo do Manitih vrela! Još jedan od dragulja u kanjonu, vodopadi koji se sa preko 20m stropoštavaju u Taru uz ogromnu huku i lepotu! Odmah nakon Manitih vrela dolazimo na Uzlup, mjesto gdje je nekada bila brana – ustava na Tari, gdje su se zaustavljali balvani i otpremali dalje rijekom. Danas brane više nema, porušena je u ogromnoj poplavi, i njeni ostaci se vide po koritu rijeke.

Nakon Uzlupa dolazimo do Šipčaničkih bukova, šipčaničkog potoka i vodopada, sa temperaturom koja ni u najtoplijim ljetnim mjesecima ne prelazi 4 stepena Celzijusa! Još par bukova nas deli do kraja Tare, do njenog sastanka sa Pivom i rođenja Drine.

Uzbuđenje nas čeka na Čegrlima, Milutinovom kamenu, bukovima pod mlinom, Krsmanovom kamenu, I još nekoliko nezaustivljivih bukova Tare..

Nakon sastavaka sa Pivom nastaje Drina i čeka nas još par kilometara raftinga Drinom do našeg rafting centra RT

U popodnevnim satima pristajemo u naš kamp, odakle smo i krenuli na putovanje.

Nakon što razdužite opremu, istuširate se, osvežite i presvučete, sledi ručak. 

Ručak.

Za ručak se takođe služe kvalitetni specijaliteti sa ovog podneblja. Domaći hleb, čorba, jagnjetina i teletina ispod sača i sa ražnja, prilozi, sezonska salata, dezert...

Večera.

Za večeru se služi pastrmka/lipljan na žaru, kuvana teletina sa prilozima, riblji paprikaš, meštano meso sa roštilja... Domaći i kvalitetni specijaliteti. 

Druženje uz muziku i logorsku vatru. Noćenje. 

4.dan / Rafting Tarom

Doručak.

Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Posle doručka je kraj aranžmana ili po želji možete odabrati neki od izleta. 

Kraj aranžmana. 

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti