Odlazak na rafting Tarom je iskustvo samo po sebi, i za one koji uživaju u adrenalinu avantura je koju će prepričavati ceo život. Međutim, bila bi velika šteta da, kada već dolazite zaobiđete i sve prirodne lepote koje Vas čekaju u neposrednoj blizini.  Stoga, odlučili smo  da Vam napravimo „TO DO“ listu obilaska dok ste na ovom prelepom putovanju.

Perućica

Na području opštine Foča u Bosni i Hercegovini, u okviru nacionalnog parka Sutjeska, nalazi se Perućica – jedna od poslednjih očuvanih prašuma u Evropi. Za ovo čudo prirode smatra se da je staro i do 20.000 godina. Perućica obiluje prelepim izumima prirode, netaknutih i nepokvarenih od strane čoveka, a jedan takav prizor je i Skakavac, 70 metara visok vodopad koji se nalazi u samom srcu ove prašume.

Peščane piramide u Miljevini

Kada ste već u opštini Foče, u selu Miljevini , na 14km udaljenosti, nalazi se jedinstveni prirodni fenomen poznat kao peščane piramide. Nastale su erozijom tla, kao posledica sprege mrazeva, letnjih vrućina i jakih vetrova, i ove izvajane figure piramidalnog oblika podsećaju na one u Bašti Bogova u Koloradu. Proces erozije traje i dan danas tako da ove piramide nisu u opasnosti od nestajanja, već naprotiv – samo rastu ! Na ovom mestu sigurni smo da ćete osim toga što ćete svim Vašim čulima prirediti uživanje, napraviti i sjajne fotografije za Vaš album uspomena.

Jezera Zelengore

Nakon što posetite Perućicu i peščane piramide, nastavite iz Foče u pravcu Tjentišta, i obiđite neko od prelepih jezera.

Crno jezero 

Na  1500 metara nadmorske visine, najvece dubine 4 metra.

Bijelo jezero

Na 1450 metara nadmorske visine, dubine 3,8 metara, i kada vreme dozvoli, ovo jezero pogodno je i za kupanje.

Pivsko jezero, Crna Gora

Nikad dosta jezera ako se nalazite u ovako prelepim i očuvanim delovima prirode, i zato, nastavite svoj put prema opštini Plužine, na severozapadu Crne Gore, i posetite prelepo veštačko jezero – Pivsko jezero, sa najpitkijom vodom na Balkanu. Ovo jezero napravljeno je pregrađivanjem kanjona reke Pive, izgradnjom brane visoke 220m. Nastankom jezera potopoljeno je staro naselje Plužine, kao i manastir Piva, koji je kasnije premešten na novu lokaciju. Danas ovo jezero predstavlja glavni energetski potencijal zemlje, i koristi se za potrebe hidroelektrane Piva. Na Pivskom jezeru dozvoljeno je pecanje, pa ako ste ljubitelj ovog sporta sigurni smo da ćete ovde posebno uživati.

Andrićgrad

U povratku ka Srbiji, završite Vašu avanturu na najlepši način i posetite ovaj kulturni centar, i etno selo koje se nalazi na ušću reka Rzav i Drina u Višegradu. Idejni tvorac ove atrakcije je poznati režiser Emir Kusturica. Ovo mesto je otvoreno za posetioce na Vidovdan, 28. 06. 2014. godine i od tada ne prestaje da oduševljava sve one koji mu dođu u posetu. Grad je izgrađen od kamena i u njemu se nalazi oko pedeset objekata od čega su i gradsko pozorište, gradska uprava, moderni bioskop, akademija lepih umetnosti, zgrada Andrićeve gimnazije i mnogi drugi objekti. Ono što je takođe zanimljivo jeste da je 2016. godine ovde otvorena i Akademija umetnosti za školovanje glumaca, reditelja, i ostalih srodnih zanimanja.