Rafting Tarom u aprilu

Kada počinje sezona raftinga? Da li možemo na rafting Tarom u aprilu? Koliko je brza reka? Ovo su samo neka od pitanja koje dobijamo od naših putnika, a mi ćemo se u ovom blogu potruditi da Vam damo odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice.

Rafting Tarom u aprilu

Kada počinje sezona raftinga?

Sezona raftinga počinje već početkom aprila. Za sve one koji žele da osete maksimalni adrenalin i da se upuste u borbu sa brzacima, april je pravo vreme za rafting. 

Reka Tara ima najviši vodostaj u aprilu i maju. Tada je najviši vodostaj reke tokom cele sezone. Sneg sa Durmitora i okolnih planina se lagano otapa u aprilu i puni podzemne rečice i Taru dodatnom količinom tekuće vode.

Nivo reke je znatno viši nego recimo u septembru. Kod planinskih reka, a pogotovo Tare, ovo je osnovni preduslov da reka bude brza, tako da će sam rafting biti nešto kraći, ali je adrenalin prlikom spusta neuporedivo veći!

Rafting Tarom u aprilu

Rafting Tarom u aprilu je preporučljiv za?

Rafting Tarom u aprilu je preporuka za adrenalinske zavisnike i ljubitelje prave avanture u prirodi. Naravno ovo je odličan izbor za sve one koji su prethodnih sezona prvi put uživali u čarima raftinga i nešto laganijem spustu krajem sezone, kada je nivo reke niži. 

Rafting Tarom u aprilu nije preporučljiv za?

Ukoliko ste planirali da se spuštate sa malim detetom, savetujemo Vas da nas prvo kontaktirate. Ukoliko je vodostaj previsok, što je čest slučaj početkom maja, preporučićemo Vam neki kasniji termin kada je reka sporija.

Vreme na raftingu u aprilu?

Sami vremenski uslovi i moguće nešto hladnije vreme u ovo doba godine ne treba da vas brinu, mi naravno mislimo na vas. Svi naši bungalovi su opremljeni dodatnim grejalicama, tako da tokom noći nećete imati problema sa hladnoćom. Naravno često se dešava da tokom aprila imamo, veoma toplo, gotovo letnje vreme pa će vam splavarenje i boravak u rafting kampu biti još lepši.

Što se tiče samog raftinga i temperature reke Tare, ona je na sličnom temperaturalnom nivou, verovali ili ne, kao u avgustu.

Pre samog spusta u rafting kampu dobijate obaveznu (prvenstveno iz sigurnosnih razloga) opremu za rafting. Posebnu pažnju posvećujemo maksimalnoj sigurnosti i udobnosti gostiju, a među najbitnijim delovima ove opreme nalaze se specijalna neoprenska odela i čizme. Ova oprema vaše telo dodatno štiti i greje tokom nešto hladnijih dana i niske temperature vode. 

Posebnu boju reke Tare moguće je videti samo u proleće, kada se sva priroda, pa i sama reka budi iz zimskog sna. Ovo je još jedan od razloga zašto bi trebali da se oprobate na raftingu u ovo doba godine.

Rafting Tarom u aprilu

Izleti koje preporučujemo za rafting Tarom u aprilu

Nacionalni park Sutjeska i prašuma Perućica

Uputite se na jedan od najtraženijih izleta kako biste se upoznali sa biserom Bosne i Hercegovine, Nacionalnim parkom Sutjeska. Nacionalni park Sutjeska kao najstariji i najveći NP u BiH, zauzima veliku površinu i u njemu se nalaze mnoge zanimljivosti koje ćete posetiti na ovom sjajnom izletu.

U samom srcu NP smeštena je jedna od retkih sačuvanih prašuma Evrope – prirodni rezervat Perućica. Pored ove najočuvanije i najveće evropske prašume, u pratnji vodiča, obilazite i delove planine Maglić i Zelengore, vodopad Skakavac, kao i nezaobilazni spomenik na Tjentištu.

NP SUTJESKA

Vožnja kvadova

Ukoliko pored raftinga želite još neku dodatnu aktivnost, onda je vožnja kvadova pravi izbor za vas. Prethodno iskustvo za ovaj izlet vam nije potrebno.

Pre početka vožnje imaćete kratak brifing i obuku sa našim iskusnim vodičima kako biste bez problema mogli da se oprobate u ovoj nezaboravnoj, uzbudljivoj i adrenalinskoj avanturi.

Voznja kvadova rafting tarom

Zip line

Ukoliko ste zavisnik od adrenalina, za Vas imamo pravu stvar – Zip Line u kanjonu Pive. Ako ste ikada sanjali let kroz prekrasnu prirodu, dok se ispod vas nalazi smaragdno-zelena voda Pivskog jezera, najvećeg rezervoara pitke vode na Balkanu, onda je Zip Line jedinstvena adrenalinska prilika za vas.

Zip line

Prednosti raftinga Tarom u aprilu

  • Brža reka 
  • Veći adrenalin prlikom spusta
  • Manja gužva u kampu i na granici

Za sve naše putnike tokom rafting sezone, imamo sigurne polaske svakog petka iz Novog Sada i Beograda.

Celokupnu ponudu možete pogledati na sledećem linku – Rafting Tarom

Ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Telefon: 064/0029370 (Viber/WhatsApp

Email: office@lidertravel.rs

Lider Travel Turistička agencija Novi Sad 

Autor: Stević Nebojša