Rafting Tarom u maju

Kada počinje sezona raftinga? Da li možemo na rafting Tarom u maju? Da li je reka jako brza? Ovo su samo neka od pitanja koje dobijamo od naših putnika, a mi ćemo se u ovom blogu potruditi da Vam damo odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice.

Rafting Tarom u maju

Kada počinje sezona raftinga?

Sezona raftinga počinje već početkom aprila. Za sve one koji žele da osete pravi doživljaj raftinga, neobuzdanu reku i divlje brzake, maj je pravo vreme za rafting. 

Reka Tara ima najviši vodostaj u aprilu i maju. Tada je najviši vodostaj reke tokom cele sezone. Sneg koji je napadao tokom cele zime na okolne planine i Durmitor, se ubrzano otapa, puni podzemne rečice i Taru te je vodostaj reke znatno veći nego u ostalim mesecima.

Kod planinskih reka, a pogotovo Tare, vodostaj reke neupitno utiče na brzinu reke. Tara je definitivno najbrža tokom aprila i maja. Iako će rafting vremenski trajati kraće, adrenalin prlikom spusta skočiće vam na maksimum!

Rafting Tarom u maju

Rafting Tarom u maju je preporučljiv za?

Rafting Tarom u maju je preporuka za sve one koji žele da osete maksimalnu dozu adrenalina. Naravno svi ljubitelji prirode uživaće u buđenju reke i živog sveta u ovo doba godine. Ukoliko ste prethodnih sezona na raftingu bili krajem sezone, ovo je odličan izbor da probate nešto drugačiji rafting i vidite kako to izgleda u maju. 

Rafting Tarom u maju nije preporučljiv za?

Ukoliko ste planirali da se spuštate sa malim detetom, savetujemo Vas da nas prvo kontaktirate. Ukoliko je vodostaj previsok, što je čest slučaj početkom maja, preporučićemo Vam neki kasniji termin kada je reka sporija.

1. maj na raftingu

Po mnogima omiljeni praznik u Srbiji – praznik rada, slavi se 1. maja i to kako drugačije nego na najopušteniji način. Najbolji način za proslavu ovog praznika je tradicionalno u prirodi.

Priroda + rafting avantura + noćni provod = 1. maj na rafting način. Svake godine u našim kampovima organizujemo i nastupe poznatih izvođača, tako da će vam prvi maj sigurno ostati u dugom sećanju. Proverite kako izgleda 1. maj na raftingu i definitivno se nećete pokajati.

Rafting Tarom u maju

Vreme na raftingu u maju?

Generalno vreme u maju je dosta promenljivo, pravo prolećno. Od nešto  hladnijih dana do pravih letnjih. Vremenski uslovi i moguće nešto hladnije vreme u ovo doba godine ne treba da vas brinu, mi naravno mislimo na vas. Svi naši bungalovi su opremljeni dodatnim grejalicama, tako da noći u bungalovima, iako ste u prirodi, neće biti hladne.

Ukoliko kiša pada, dok ste na raftingu, sam spust će se održati, jer to verujte nam na reč daje dodatnu draž samom raftingu. Naravno često se dešava da tokom maja bude, veoma toplo, skoro pa letnje vreme. Sigurno će vam splavarenje i boravak u rafting kampu uz lepo vreme biti pravo uživanje.

Što se tiče samog raftinga i temperature reke Tare, ona je na sličnom temperaturalnom nivou tokom cele godine. Razlika je samo u odnosu na spoljnu temperaturu vazduha.

Pre samog spusta u rafting kampu dobijate obaveznu (prvenstveno iz sigurnosnih razloga) opremu za rafting. Posebnu pažnju posvećujemo maksimalnoj sigurnosti i udobnosti gostiju, a među najbitnijim delovima ove opreme nalaze se specijalna neoprenska odela i čizme. Ova oprema vaše telo dodatno štiti i greje tokom nešto hladnijih dana i niske temperature vode. 

Rafting Tarom u maju

Izleti koje preporučujemo za rafting Tarom u maju

Kanjon Pive i pivsko jezero

Možda vam na prvi pogled ne deluje preterano interesantno da izdvojite vreme za ovaj izlet, ali priroda koja se nalazi u samom kanjonu i na pivskom jezeru je predivna! Kanjon je strm, reka mala i zavisi od vode pustene iz hidrocentrale. Oko vas se nalaze gorostasne planine, a boja vode u jezeru i reci su zaista neverovatne.

kanjon pive

Na izlet krećemo terenskim vozilima. Prilikom puta ka jezeru, imaćemo priliku da vidimo velelepni kanjon reke Pive kao i očaravajuću prirodu koja ga okružuje. Na našem putu napravićemo nekoliko kratkih pauza za fotografisanje kako bi vam ovaj izlet ostao u dugom pamćenju. Obićićemo i impozantnu branu Mratinje, čija visina od 220m i pogled na kanjon ostavljaju bez daha. Obilazak kanjona i pivskog jezera je idealan izlet za dan u prirodu i uživanje u slobodnom vremenu.

Vožnja kvadova

Ukoliko pored raftinga želite još neku dodatnu aktivnost, onda je vožnja kvadova pravi izbor za vas. Prethodno iskustvo za ovaj izlet vam nije potrebno.

Pre početka vožnje imaćete kratak brifing i obuku sa našim iskusnim vodičima kako biste bez problema mogli da se oprobate u ovoj nezaboravnoj, uzbudljivoj i adrenalinskoj avanturi.

voznja kvadova

Zip line

Ukoliko ste zavisnik od adrenalina, za Vas imamo pravu stvar – Zip Line u kanjonu Pive. Ako ste ikada sanjali let kroz prekrasnu prirodu, dok se ispod vas nalazi smaragdno-zelena voda Pivskog jezera, najvećeg rezervoara pitke vode na Balkanu, onda je Zip Line jedinstvena adrenalinska prilika za vas.

Zip line

Prednosti raftinga Tarom u maju

  • Brža reka 
  • Veći adrenalin prlikom spusta
  • Manja gužva u kampu i na granici
  • 1. maj na raftingu

Za sve naše putnike tokom rafting sezone, imamo sigurne polaske svakog petka iz Novog Sada i Beograda.

Celokupnu ponudu možete pogledati na sledećem linku – Rafting Tarom

Ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Telefon: 064/0029370 (Viber/WhatsApp

Email: office@lidertravel.rs

Lider Travel Turistička agencija Novi Sad 

Autor: Stević Nebojša
>