Svi polasci
April
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING: RAFTING CENTAR RT | STANDARD 1/4 sa hranom100€
1/3 sa hranom100€
1/2 sa hranom100€
1/1 sa hranom100€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING: RAFTING CENTAR RT | COMFORT 1/6 sa hranom100€
1/5 sa hranom100€
1/4 sa hranom105€
1/3 sa hranom105€
1/2 sa hranom105€
1/1 sa hranom115€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING: RAFTING CENTAR RT | SUPERIOR 1/4 sa hranom115€
1/3 sa hranom115€
1/2 sa hranom115€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING: RAFTING CENTAR RT | STANDARD 1/4 sa hranom100€
1/3 sa hranom100€
1/2 sa hranom100€
1/1 sa hranom100€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING: RAFTING CENTAR RT | COMFORT 1/6 sa hranom100€
1/5 sa hranom100€
1/4 sa hranom105€
1/3 sa hranom105€
1/2 sa hranom105€
1/1 sa hranom115€
Smeštaj Tip smeštaja24.04. - 30.09
RAFTING: RAFTING CENTAR RT | SUPERIOR 1/4 sa hranom115€
1/3 sa hranom115€
1/2 sa hranom115€
Još 2 osoba gleda ovo putovanje.

Trodnevni aranžman sa 2 noćenja, 4 obroka, 25 km raftinga, obilazak kanjona Pive I pivskog jezera uz mogućnost ZIP LINE-a. Osiguranje, boravišne takse, takse za rafting, takse za ulazak u NP park su uključeni u cenu.

RAFTING TURE SE ORGANIZUJU SVAKI DAN!

POLASCI SVAKOG PETKA IZ NOVOG SADA (15:00) I BEOGRADA (16:30) SU SIGURNI!

  • Ne ustručavajte se da nas kontaktirate: 062 855 26 60

VAŽNO:
  • Cene su izražene po osobi. Za veće grupe i porodice odobravamo popust.
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.
  • Šta poneti na rafting?
  • Satnica i dužina trajanja aranžmana se može menjati i kombinovati sa drugim aranžmanima prema Vašoj potrebi.
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Subotom zbog gužve na reci može biti organizovano više polazaka na rafting – od 9h, 11h i 13h
  • Potrebno je poneti važeći lični dokument – pasoš ili ličnu kartu.
  • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja TA Lider Travel kao i opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.

Rafting Tarom - Opis destinacije:

Rafting Tarom nije nešto novo, ali defitivno nije ni izvikano. Oni koji odavno uživaju u bistroj i divljoj vodi reke Tare, godinama svoje utiske sebično čuvaju, kako im niko ne bi preoteo i pokvario to divno iskustvo. Ali, zato smo tu mi da vam predstavimo i približimo tu sjajnu rafting Tara priču!

Za pravi, najbolji mogući rafting, uopšte ne mora daleko da se putuje. Sama priroda je odlučila da najbolji rafting bude baš na našim prostorima. Zbog vode, toliko čiste i bistre, reka je nazvana „Suzom Evrope“ i ovo je samo jedan od razloga zašto ćete uživati u raftingu na Tari. Ipak nije sve u vodi, dubini ili brzini… Ima nešto i u fantastičnoj prirodi koji okružuje reku. Netaknuta priroda, privlači turiste tokom cele godine, i svakome je potrebno da pobegne od gradske vreve i da se opusti u prirodi.

Šta to čini rafting Tarom 2020. posebnim? Jednom rečju to je avantura, aktivan odmor, druženje, nova poznanstva, uživanje u prirodi i hrani ovog podneblja, iskustvo koje ne možete da doživite bilo gde… Rafting Tarom predstavlja specifičnu kombinaciju uzbuđenja i potpunog uživanja.

Pored instruktora, na splavarenje, čamcem se obično spušta još šest do devet ljudi. Mladi, stari, muški ili ženski - svi timski veslaju kroz ovaj izazov. Avantuturu krećemo spustom na reci Tari i nastavljamo u Drini.

Na samom vrhu stranice prilažemo listu dostupnih smeštaja za aranžmane Rafting Tarom 2020.  Klikom na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja, i prema tome izabrati rafting za sebe i odabrano društvo. Ono što je sigurno je to da će Vam Rafting Tarom 2020. godine, uz Lider Travel ostati zauvek u pamćenju!

O reci Tari:

Svi dobro znamo za reku Kolorado i njen najdublji kanjon na svetu, ali da li smo svesni lepote u našoj neposrednoj blizini? U pitanju je najdublji kanjon u Evropi i drugi po veličini na svetu - kanjon reke Tare. Njegova dubina dostiže čak i do 1300m, a dugačak je 149km. Ovaj kanjon predstavlja autentično prirodno bogatstvo, sa svojom specifičnom florom i faunom. Poseban u svakom smislu i još uvek nedovoljno istražen, predstavlja izazov avanturistima da upoznaju sve njegove tajne. Voda iz reke Tare je u celom toku toliko čista i bistra, da se može slobodno piti. Najatraktivniji deo za rafting Tarom je poslednjih 25km, a pored raftinga idealna je i za ribolov i splavarenje. Svako ko je posetio reku Taru može da posvedoči o njenoj lepoti, te je čak veći deo reke (uključujući i njen kanjon) pod UNESCO-vom zaštitom.

Uz Taru i u njenoj okolini nalaze se još neka fantastična mesta kao što je šuma Perućica, glečerska jezera Zelengore, Pivsko jezero i kanjon reke Pive, Foča i Peščane piramide, Tjentište, Ostrog, i još mnogo, mnogo toga, te ukoliko ste u prilici, svoj (i više nego aktivan) odmor iskoristite u potpunosti, i kao turista i kao avanturista!
Plan puta

1.dan

Dolazak u kamp u popodnevnim ili večernjim časovima (kada Vama odgovara). Upoznavanje sa okolinom i dodela ključeva od soba ili bungalova.

Druženje uz muziku i logorsku vatru... Noćenje.

Sledeći dan je veoma uzbudljiv zbog čega putnicima preporučujemo da se naspavaju i odmore od puta. 

2.dan / Kanjon Pive

Verujemo da ćete biti oduševljeni ovim predelom sa prvim zracima sunca.

Doručak.

Hranom u kampu niko nije ostao ravnodušan. Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Kanjon Pive. 

Nakon doručka je organizovan polazak terenskim vozilima ka parku prirode i kanjonu reke Pive. Reka Piva izvire iz vrela Sinjac na planini Goliji, blizu manastira Pive. Bez lažne skromnosti može se reći da od pogleda na kanjon kojim protiče reka Piva zaista zastaje dah. Ovaj impresivni kanjon dugačak je oko 33km i visok čak i do 1300m. Ovom prilikom ćemo videti i Pivsko jezero, koje je nastalo pregradom kanjona reke Pive, izgradnjom brane visoke 220m. Izgradnja brane počela je 1967., a završena 1975. godine. Nastankom jezera potopljeno je staro naselje Plužine, a grad je ponovo izgrađen na višoj koti. Ovom prilikom premešten je i Manastir Piva iz 16. veka. Premeštanje manastira je trajalo nekoliko godina, a skidanje i prenos fresaka je bio toliko komplikovan proces da se i danas izučava u stručnoj literaturi. Dužina Pivskog jezera iznosi 45km, a dubina oko 188m. Jezero ima zelenkasto - plavu boju i predstavlja jedan od najlepših lokaliteta u regionu.

Napravićemo kratku pauzu za fotografisanje na impozantnoj brani Mratinje, čija visina od 220m i pogled na kanjon ostavljaju bez daha. Dolazak u Plužine gde ćete naši hrabriji putnici imati priliku da probaju – zip line (fakultativno). Zip line je dugačak 1400 metara i predstavlja najduži zip line u Evropi. Sledi povratak u naš rafting centar.

Pre večere imamo slobodno vreme za odmor kako bi povratili snagu od uzbudljive avanture. Za one koji još uvek imaju snage na raspolaganju su tereni za mali fudbal, odbojku…

Večera.

Za večeru se služi pastrmka/lipljan na žaru, kuvana teletina sa prilozima... Domaći i kvalitetni specijaliteti. 

Druženje uz muziku i logorsku vatru. Noćenje. 

3.dan / Rafting Tarom

Doručak.

Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Rafting.

Nakon doručka sledi preuzimanje opreme koja se sastoji od neoprenskog odela, neoprenskih čizmi, kacige i sigurnosnog prsluka.

Nakon provere opreme, ulazimo u džipove sa kojima se vozimo do Brštanovice koja je početna tačka naše avanture – raftinga rekom Tarom. Polazak je planiran u 10:30. Brštanovica je udaljena oko 27km od kampa.

Spust se izvodi gumenim čamcima u koje staje 8-10 ljudi i traje oko 3-4 časa, koliko nam je potrebno da se spustimo do kampa. U zavisnosti od brzine reke, kao i vremena provedenog na pauzi, na kojoj ćemo imati prilike da vidimo predivan vodopad, slikamo se i odmorimo,  spust može da traje nešto kraće ili duže.

Nakon što razdužite opremu, istuširate se, osvežite i presvučete, sledi ručak. 

Ručak.

Za ručak se takođe služe kvalitetni specijaliteti sa ovog podneblja. Domaći hleb, čorba, jagnjetina i teletina ispod sača i sa ražnja, prilozi, sezonska salata, dezert...

Kraj aranžmana. 

 

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti