Nidri je najpopularnije letovalište na Lefkadi. Iako je glavni grad ostvrva Lefkas, sva dešavanja i život centrirani su u Nidriju. Upravo zbog blizine Nidriju, a miru i tišini s druge strane, Perigiali je najbolji izbor za smeštaj na Lefkadi. Perigiali i Nidri volimo da uporedimo sa, na primer, Petrovaradinom i Novim Sadom, jer od Perigialija do centra Nidrija ima svega 15 minuta hoda.

Ukoliko odlučite da prosetate do obale Nidrija, da biste ukusno večerali ili se tokom najvećeg sunca sklonili na ručak i osveženje, predlažemo vam neke od najboljih restorana i barova koje zapljuskuju morski talasi. Tokom večeri, ukoliko je vedro nebo, sa ovih lokacija možete uživati u pogledu na mesec, kako raste iznad ostrva Skorpios.

The Pinewood

Ukoliko želite da se maknete od gužve i žamora u Nidriju, ušuškan kraj luke nalazi se The Pinewood restoran. Na par metara od mora, ovde možete večerati velike ukusne porcije nekog od specijaliteta sa dugačkog menija, ili probati neko od ukusnih vina koje vam preporuče konobari koji se odlično razumeju kvalitet tog pića. Mesto je izuzetno dobro ocenjeno, i jedno od najpopularnijih na ostrvu, a zbog pristupačnih cena nekad bude velika gužva zbog čega je moguće da svoju porciju čekate malo duže.

Toms Seaside Restaurant

Tomov restoran je savršeno mesto za osvežavajuću grčku salatu i pivo tokom najjačeg sunca, a zgodno je i za ručkove i večere ukoliko želite da jedete autentične grčke specijalitete. Stolovi restorana nalaze se baš na pesku, te je atmosfera veoma opuštena. Hrana je uvek lepo servirana, a kafa napravljena sa ljubavlju i gostoprimstvom.

De Blanck Wine and Champagne Bar

De Blanck Wine and Champagne Bar je definitivno jedno od najinteresantnih mesta na Lefkadi, kao i popularan i najbolje ocenjen bar u Nidriju. Danski par koj vodi ovaj bar, pun je znanja o vinu i pivu i entuzijazma da to znanje i užitak omoguće i svojim gostima. U bar se može ući sa glavne ulice ili sa plaže, može se piti ali i jesti i može se probati, konzumirati ili kao suvenir kupiti razna vina i interesantna aromatična piva. Zbog toga što je drugačiji od svega drugog u Nidriju, bar je malo skuplji, ali brzo ćete se uveriti da svaki cent ovde potrošen i više nego vredi.

Cafe di Paris

Ukoliko niste raspoloženi za obilan obrok, ali želite da izađete u Nidri, nema boljeg rešenja nego da organizujete veče koktela. Cafe di Paris nije klasičan restoran, već je neka vrsta poslastičarnice, koja služi smutije, smrznuti jogurt, sladoled, voćnu salatu i kolače, ali je najzapaženiji po velikim tropskim koktelima koji se ovde mogu popiti. Vlasnik Panos već godinama ulaže veliku kreativnost kako bi di Paris bilo veselo, egzotično mesto, puno pozitivne energije.

Delfini Restaurant

Cveće, drveće, priroda, ali opet urbano i uređeno. U sklopu Delfini Hotela, nalazi se i Delfini restoran, popularan zbog prijatnog ambijenta, savršene lokacije i vesele atmosfere kojoj doprinosi tradicionalna grčka muzika. Cene su pristupačne, a porcije nisu preobline.

 

Autor: Olja Bilinović