Rim avionom (fakultativno: Barokna šetnja, Vatikan, Antički Rim..) | 4 dana / 3 noćenja

1/5
Cena PO OSOBI od:
579€
Avio
ID aranžmana: 435
Ovaj aranžman gleda još 5 osoba.

Cena sa prevozom po osobi

Smeštaj Tip smeštaja26.06. -
29.06.
12.10. -
15.10.
Rim: Hotel Paris
1/2 sa doručkom579€615€
1/1 sa doručkom694€730€

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
 • 1
Tip smestaja
Vrsta usluge
 • 1
Hotel okviru ovog aranžmana
O hotelu:

Lokacija: Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, metroom je povezan je sa svim znamenitostima grada. Od hotela se može stići do Trga Venecije ili Koloseuma laganom šetnjom. Hotel se nalazi u mirnoj sporednoj ulici kojom se stiže do ulice Nacionale, ulice pune radnji, barova i restorana koja se prote... Pročitaj detaljno

Avio
po osobi već od
579€
Cene variraju od datuma putovanja

1. dan / BEOGRAD – RIM

Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" 05:00 časova ispred šaltera Big Blue. Poletanje u 06:45 časova (Let JU530). Sletanje na aerodrom "Leonardo da Vinči" u 08:20 časova. Po završetku aerodromskih formalnosti odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Terme di Caracalla, Circo Massimo, Colosseo, Bocca della Verità, Isola Tiberina, Castel sant’Angello, Ara Pacis, Piazza del Popolo, Villa Borghese, Via Veneto, Piazza della Repubblica. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet BAROKNA ŠETNJA. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan / RIM

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevna fakultativni obilazak VATIKANA prema planu i rasporedu lokalnog partnera. Noćenje.

3. dan / RIM

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet VILLA D’ESTE u Tivoliju. Noćenje.

4.dan / RIM - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili poludnevni fakultativni izlet ANTIČKI RIM prema planu i rasporedu lokalnog partnera. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 14:40 časova (Let JU533). Sletanje na beogradski aerodrom u 16:15 časova.

Cena obuhvata:

 • prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Rim-Beograd, ručni prtljag (1 torba do 8kg, dimenzija 40x20x55cm) kao i jedna torba predatog prtljaga do 23kg
 • transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
 • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 3* na bazi noćenja sa doručkom
 • panoramsko razgledanje grada
 • usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji (ne podrazumeva celodnevnu asistenciju)
 • troškovi organizacije putovanja
 • avio-takse

Cena ne obuhvata:

 • pratioca grupe
 • fakultativni izleti i posete/ulaznice (koji se plaćaju na licu mesta)
 • gradska taksa 4 EUR – hotel 3*
 • međunarodno putno osiguranje sa COVID prokrićem
 • lični troškovi

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).
2. Uplata na rate – čekovi građana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 9 rata od datuma prijave).
3. Uplata na rate - administrativana zabrana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 9 rata od datuma prijave).
Napomene u vezi plaćanja:
 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

OSTALE NAPOMENE:

 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter letova (100 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još 6 meseci po povratku sa putovanja.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Kategorija hotela je zvanična domicilna kategorija na osnovu ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera. U slučaju eventualne naknadne promene, organizator ne snosi odgovornost. Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta. Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka putovanja do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica leta, na koje agencija ne može uticati ) gost uđe u hotel. Molimo putnike da provere validnost putnih isprava. Na put je potrebno poneti pasoš koji važi 6 meseci po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Big Blue d.o.o. OTP 121/2021 od 13.10.2021.. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Na čarter letu prevoznik je Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg. Deca ispod 2 godine nemaju pravo na prtljag.
POSEBNE NAPOMENE:
 • Air Srbija je u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama uvela niz mera u cilju unapređenja bezbednosti i higijene kako bi osigurala zdravlje i bezbednost putnika i posade tokom putovanja.

Pariz - Fakultativni izleti

BAROKNA ŠETNJA: cena izleta 20 EUR po osobi za odrasle, deca do 14 god 10 EUR (trajanje izleta oko 2-2,5h, minimum za realizaciju 10 putnika)

Barokna šetnja gradom uključuje obilazak Trga Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navona, Trg Venecija.

Uključuje: organizaciju, slušalice, lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Ne uključuje: asistirani odlazak i povratak do hotela (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča),

VATIKAN: cena izleta 55 EUR po osobi za odrasle, deca do 14 god 40 EUR (trajanje izleta oko 3h, minimum za realizaciju 8 putnika-max 30 putnika)

Uključuje: organizaciju, ulaznicu, slušalice, predrezervaciju da se ne čeka u redu, lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Ne uključuje: asistirani odlazak do Vatikana i povratak do hotela (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča), ulazak u crkvu Sv. Petra (ove godine nije omogućen ulaz u crkvu iz Sikstinske kapele)

ANTIČKI RIM sa ulaskom u Koloseum i Rimski Forum: cena izleta 45 EUR po osobi, za odrasle i za decu (trajanje izleta 2-3h, minimum za realizaciju 8 putnika)

Uključuje: organizaciju, ulaznicu za Forum i Koloseum, slušalice, predrezervaciju da se ne čeka u redu, lokalnog vodiča na srpskom jeziku.

Ne uključuje: asistirani odlazak do Koloseuma i povratak u hotel (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča)

ANTIČKI RIM bez ulaska u Koloseum i Rimski Forum: cena izleta 25 EUR po osobi, za odrasle i za decu (trajanje izelta 2-3h, mínimum za realizaciju 10 putnika)

Program: šetnja Imperijalnim Forumom, Koloseum spolja, Circus Maximus (najveći stadion na svetu), Bocca della Verita, Marcelijusovo pozorište.

Uključuje: organizaciju, slušalice, lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Ne uključuje: asistirani odlazak do Koloseuma i povratak u hotel (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča)

VILLA D’ESTE U TIVOLIJU: cena izleta 65 EUR, deca do 14 god. 45 EUR (trajanje izleta oko 4h, minimim za realizaciju 15 putnika)

Poseta kompleksu Villa D’ Este koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje.

Uključuje: organizaciju, ulaznicu za Villu d’Este, prevoz autobusom do Tivolija i nazad sa zakazanog mesta u centru, lokalnog vodiča na srpkom jeziku.

Ne ukljucuje: asistirani odlazak do zakazanog mesta u centru i povratak u hotel (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča)

Napomene:

Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

VAŽNO:

Rim avionom - jedan od najznačajnijih svetskih gradova, a po broju turista koji ga obiđu, Rim predstavlja jednu od najposećenijih turističkih destinaciju na svetu
 • Više informacije o COVID uslovima i vizama na sledećem linku - informacije o Covid uslovima i vizama
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
 • PROMENA IMENA PUTNIKA NAKON REZERVACIJE MOGUĆA JE SAMO U RETKIM SLUČAJEVIMA UZ TRENUTNU NADOKNADU I ZAVISI ISKLJUČIVO OD AVIO KOMPANIJE PREVOZNIKA.

Opis destinacije:

Ako tražite savršenu destinaciju za odmor u Evropi, Rim je definitivno jedan od najboljih izbora. Glavni grad Italije, Rim je prepun istorije, umetnosti, arhitekture i ukusne hrane. Ovo je grad koji treba posetiti najmanje jednom u životu i doživeti sve ono što ima da ponudi. U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko razloga zašto je Rim savršeno mesto za putovanje.

Jedan od najupečatljivijih simbola Rima je Koloseum, veličanstveni amfiteatar koji datira iz 80. godine nove ere. Ovaj impozantni građevinski poduhvat je bio domaćin mnogim spektaklima poput gladijatorskih borbi i predstava sa životinjama. Danas, Koloseum predstavlja jednu od najposećenijih atrakcija u Rimu i odličan je primer rimskog arhitektonskog genija.

Drugi nezaobilazni simbol Rima je Fontana di Trevi, prelepi barokni vodeni zid koji datira iz 18. veka. Prema legendi, ako bacite novčić preko ramena u fontanu, imaćete sreću i sigurno ćete se vratiti u Rim. Ova fontana privlači veliki broj turista, posebno noću kada je osvetljena, pa se preporučuje da posetite ovu atrakciju i iskusite čaroliju koju pruža.

U Rimu ima mnogo muzeja, a jedan od najznačajnijih je Vatikanski muzej. Ovaj muzej je dom nekim od najlepših umetničkih dela u svetu, uključujući Sikstinsku kapelu sa delima Mikelanđela i Rafaela. Posetom ovom muzeju možete otkriti skrivene bisere rimske umetnosti i kulture.

Naravno, ne možete posetiti Rim a da ne probate ukusnu italijansku hranu. Rim je poznat po mnogim specijalitetima, uključujući pizzu, pastu, gelato i mnoge druge. Preporučuje se da posetite lokalne restorane i uživate u autentičnom italijanskom ukusu. Ne zaboravite da probate slatkiš poznat kao tiramisu, koji potiče iz Rima.

Rim ima mnogo mesta koja treba posetiti, a neka od njih su i Panteon, Forum Romanum, Španski trg, Trg Navona i mnogi drugi. Svaki deo ovog grada predstavlja svojevrsnu priču o istoriji i kulturi ovog grada. Ne propustite priliku da se izgubite u uskim ulicama i otkrijete skrivene kutke koji će vas ostaviti bez daha.