Rim Nova godina 2024 avionom | 4 dana / 3 noćenja

1/5
Cena PO OSOBI od:
639€
Avio
ID aranžmana: 449
Ovaj aranžman gleda još 2 osoba.

Cene sa prevozom po osobi

Smeštaj Tip smeštaja 30.12. -
02.01.
31.12. -
03.01.
Rim: Residence Candia
1/2 sa doručkom639€649€
1/1 sa doručkom759€769€

Cene i termine za svaki hotel možete pogledati klikom na žuto dugme "cene i termini" (kod hotela)

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
 • 1
Tip smestaja
Vrsta usluge
 • 1
Hotel u okviru ovog aranžmana
O hotelu:

Residence Candia 3* | Rome Lokacija: hotel se nalazi u srcu Vatikana – okrug Prati. Od Vatikanskog muzeja je udaljen svega 250m. Od aerodroma je udaljen oko 28km. Autobuska stanica je udaljena 100m od hotela a metro stanica 5 min hoda, odakle se lako stiže do kulturno istorijski znamenitosti grada.... Pročitaj detaljno

Avio
po osobi već od
639€
Cene variraju od datuma putovanja

1. dan / BEOGRAD – RIM

Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" 05:00 časova ispred šaltera Big Blue. Poletanje u 06:45 časova (Let JU530). Sletanje na aerodrom "Leonardo da Vinči" u 08:20 časova. Po završetku aerodromskih formalnosti odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Terme di Caracalla, Circo Massimo, Colosseo, Bocca della Verità, Isola Tiberina, Castel sant’Angello, Ara Pacis, Piazza del Popolo, Villa Borghese, Via Veneto, Piazza della Repubblica. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet BAROKNA ŠETNJA. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan / RIM

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevna fakultativni obilazak VATIKANA prema planu i rasporedu lokalnog partnera. Noćenje.

3. dan / RIM

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet VILLA D’ESTE u Tivoliju. Noćenje.

4.dan / RIM - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili poludnevni fakultativni izlet ANTIČKI RIM prema planu i rasporedu lokalnog partnera. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 14:40 časova (Let JU533). Sletanje na beogradski aerodrom u 16:15 časova.

Cena obuhvata:

 • prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Rim-Beograd, ručni prtljag (1 torba do 8kg, dimenzija 40x20x55cm) kao i jedna torba predatog prtljaga do 23kg
 • transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
 • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 3* na bazi noćenja sa doručkom
 • panoramsko razgledanje grada
 • usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji (ne podrazumeva celodnevnu asistenciju)
 • troškovi organizacije putovanja
 • avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 65,60 evra. Iznos avio-taksi je podložan promeni a konačan iznos se utvrđuje prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

Cena ne obuhvata:

 • fakultativni izleti i posete/ulaznice (koji se plaćaju na licu mesta)
 • gradska taksa 6 EUR – hotel 3*
 • međunarodno putno osiguranje sa COVID prokrićem
 • lični troškovi

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).
2. Uplata na rate – čekovi građana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 20.12.2023.)
3. Uplata na rate - administrativana zabrana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 20.12.2023.)
Napomene u vezi plaćanja:
 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

OSTALE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter letova (100 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
 • Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još 6 meseci po povratku sa putovanja.
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Kategorija hotela je zvanična domicilna kategorija na osnovu ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera. U slučaju eventualne naknadne promene, organizator ne snosi odgovornost. Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta. Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka putovanja do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica leta, na koje agencija ne može uticati ) gost uđe u hotel. Molimo putnike da provere validnost putnih isprava. Na put je potrebno poneti pasoš koji važi 6 meseci po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Big Blue d.o.o. OTP 121/2021
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Na čarter letu prevoznik je Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg. Deca ispod 2 godine nemaju pravo na prtljag.

Rim Nova godina avionom - Fakultativni izleti

BAROKNA ŠETNJA: cena izleta 20 EUR po osobi za odrasle, deca do 14 god 10 EUR (trajanje izleta oko 2-2,5h, minimum za realizaciju 10 putnika)

Barokna šetnja gradom uključuje obilazak Trga Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navona, Trg Venecija.

Uključuje: organizaciju, slušalice, lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Ne uključuje: asistirani odlazak i povratak do hotela (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča),

VATIKAN: cena izleta 60 EUR po osobi za odrasle, deca do 14 god 50 EUR (trajanje izleta oko 3h, minimum za realizaciju 8 putnika-max 30 putnika)

Uključuje: organizaciju, ulaznicu, slušalice, predrezervaciju da se ne čeka u redu, lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Ne uključuje: asistirani odlazak do Vatikana i povratak do hotela (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča), ulazak u crkvu Sv. Petra (ove godine nije omogućen ulaz u crkvu iz Sikstinske kapele)

ANTIČKI RIM sa ulaskom u Koloseum i Rimski Forum: cena izleta 60 EUR po osobi, za odrasle i za decu (trajanje izleta 2-3h, minimum za realizaciju 8 putnika)

Uključuje: organizaciju, ulaznicu za Forum i Koloseum, slušalice, predrezervaciju da se ne čeka u redu, lokalnog vodiča na srpskom jeziku.

Ne uključuje: asistirani odlazak do Koloseuma i povratak u hotel (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča)

ANTIČKI RIM bez ulaska u Koloseum i Rimski Forum: cena izleta 25 EUR po osobi, za odrasle i za decu (trajanje izelta 2-3h, mínimum za realizaciju 10 putnika)

Program: šetnja Imperijalnim Forumom, Koloseum spolja, Circus Maximus (najveći stadion na svetu), Bocca della Verita, Marcelijusovo pozorište.

Uključuje: organizaciju, slušalice, lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Ne uključuje: asistirani odlazak do Koloseuma i povratak u hotel (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča)

VILLA D’ESTE U TIVOLIJU: cena izleta 70 EUR, deca do 14 god. 50 EUR (trajanje izleta oko 4h, minimim za realizaciju 15 putnika)

Poseta kompleksu Villa D’ Este koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje.

Uključuje: organizaciju, ulaznicu za Villu d’Este, prevoz autobusom do Tivolija i nazad sa zakazanog mesta u centru, lokalnog vodiča na srpkom jeziku.

Ne ukljucuje: asistirani odlazak do zakazanog mesta u centru i povratak u hotel (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča)

Napomene:

Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

VAŽNO:

Rim Nova godina avionom - predstavlja savršenu destinaciju za doček Nove godine. Poseta Rimu je definitivno jedan od najboljih izbora

 • Više informacije o COVID uslovima i vizama na sledećem linku - informacije o Covid uslovima i vizama
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
 • PROMENA IMENA PUTNIKA NAKON REZERVACIJE MOGUĆA JE SAMO U RETKIM SLUČAJEVIMA UZ TRENUTNU NADOKNADU I ZAVISI ISKLJUČIVO OD AVIO KOMPANIJE PREVOZNIKA.

Rim Nova godina avionom 2023

Opis destinacije:

Ako tražite savršenu destinaciju za doček Nove godine, putovanje u Rim je definitivno jedan od najboljih izbora. Glavni grad Italije, Rim je prepun istorije, umetnosti, arhitekture i ukusne hrane. Ovo je grad koji treba posetiti najmanje jednom u životu i doživeti sve ono što ima da ponudi. U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko razloga zašto je putovanje u Rim savršeno destinacija za vas.

Rim Nova godina avionom - Grad antičke lepote

Jedan od najupečatljivijih simbola Rima je Koloseum, veličanstveni amfiteatar koji datira iz 80. godine nove ere. Ovaj impozantni građevinski poduhvat je bio domaćin mnogim spektaklima poput gladijatorskih borbi i predstava sa životinjama. Danas, Koloseum predstavlja jednu od najposećenijih atrakcija u Rimu i odličan je primer rimskog arhitektonskog genija.

Drugi nezaobilazni simbol Rima je Fontana di Trevi, prelepi barokni vodeni zid koji datira iz 18. veka. Prema legendi, ako bacite novčić preko ramena u fontanu, imaćete sreću i sigurno ćete se vratiti u Rim. Ova fontana privlači veliki broj turista, posebno noću kada je osvetljena, pa se preporučuje da posetite ovu atrakciju i iskusite čaroliju koju pruža.

U Rimu ima mnogo muzeja, a jedan od najznačajnijih je Vatikanski muzej. Ovaj muzej je dom nekim od najlepših umetničkih dela u svetu, uključujući Sikstinsku kapelu sa delima Mikelanđela i Rafaela. Posetom ovom muzeju možete otkriti skrivene bisere rimske umetnosti i kulture.

Rim je poznat po svojim prelepim prazničnim dekoracijama tokom sezone Nove godine. Glavni trgovi, poput Piazza Navona, Piazza di Spagna i Trg Svetog Petra, postaju očaravajuće božićne pijace sa svetlucavim svetlima i šarenim ukrasima. Rim se pretvara u bajkoviti svet.

Rim Nova godina avionom - Značajne novogodišnje tradicije

Novogodišnji doček u Rimu prati tradicija "Cenone di Capodanno" - obrok Nove godine. Restorani i kafići nude posebne menije sa tradicionalnim jelima, uključujući kuglof, panettone i lentils (leće), koje se smatraju simbolima sreće.

Rim ima brojne božićne markete gdje možete pronaći razne rukotvorine, poklone i tradicionalne kulinarske specijalitete. Posetite božićne markete na Trgu Navona, Trgu Republike i drugim trgovima kako biste pronašli jedinstvene poklone.

Rim je poznat po svojoj gostoljubivosti i toploj atmosferi tokom praznika. Tokom Nove godine, trgovi se pretvaraju u centar veselja i zajedništva. Posetioci i lokalci slave zajedno, razmjenjujući čestitke i ispijajući šampanjac ili vino.

Putovanje u Rim avionom - Kulinarstvo i arome Italije

Naravno, putovanje u Rim, ne možete da prođe, a da ne probate ukusnu italijansku hranu. Rim je poznat po mnogim specijalitetima, uključujući pizzu, pastu, gelato i mnoge druge. Preporučuje se da posetite lokalne restorane i uživate u autentičnom italijanskom ukusu. Ne zaboravite da probate slatkiš poznat kao tiramisu, koji potiče iz Rima.

Probajte autentične paste, pice i sladolede na lokalnim trgovima i restoranima. Trastevere, kvart poznat po svojim restoranima, pruža vam ukuse tradicionalnih jela i nezaboravne večernje šetnje.

Rim Nova godina avionom - Istraživanje elegancije i stila

Rimski način života odiše elegancijom. Šetnja po Via del Corso je šoping doživljaj sa buticima i brendovima svetske klase. "Trg Piazza di Spagna" sa svojim Španskim stepenicama pruža savršeno mesto za opuštanje i posmatranje sveta.

Rim ima mnogo mesta koja treba posetiti, a neka od njih su i Panteon, Forum Romanum, Španski trg, Trg Navona i mnogi drugi. Svaki deo ovog grada predstavlja svojevrsnu priču o istoriji i kulturi ovog grada. Ne propustite priliku da se izgubite u uskim ulicama i otkrijete skrivene kutke koji će vas ostaviti bez daha.

Rim nudi raznovrsne opcije smeštaja, od luksuznih hotela do apartmana i gostinjskih kuća. Gradski prevoz uključuje metro, tramvaje i autobuse, olakšavajući vam kretanje po gradu i obilazak spomenika.

Rim Nova godina avionom 2023 - čarolija prestonice Italije

Putovanje u Rim je duboko uranjanje u istorijsku raskoš, umetnički bljesak i gastronomske užitke Italije. Grad koji pruža večni spoj antike i modernosti nudi nezaboravno iskustvo za svakog posetioca. Rezervišite svoje putovanje u Rim i doživite čaroliju ovog grada.