1/5
Svi polasci
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.
Samos leto - plaže kao iz bajke i romantični zalasci sunca, kristalno čisto Egejsko more učiniće da zaboravite na sve brige i obaveze samos leto

SMEŠTAJ:

 

PITAGORIO:

Lito Studios
Sama Superior 2*
Glicorisa 2*
Maritsa Bay 3*
Mykali 3*
Doryssa Seaside Resort 5*
 

POTOKAKI/PITAGORIO:

Maritsa Studios
Nikos Studios
 

POTOKAKI:

Potokaki Beachfront 2*
 

IREON:

Ireon Beach 2*
Rania Beach 2*
 

KOKKARI: 

Stella Bay 2*
Kokari Beach 3*
Arion 4*
 

SAMOS:

Anthemis Apartments 3*
 

VOTSALAKIA: 

Votsalakia Superior 3*
 

KERVELI:

Kerveli Village 3*
 

MIKALI:

Sainth Nicholas 3*
 

KARLOVASI:

Samaina Inn 4*
 
Ponudu svih aranžmana za letovanje u Grčkoj možete pogledati ovde:
Grčka letovanje 2022
 

VAŽNO:

 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 • Navedene cene iz tabele uključuju AVIO PREVOZ (Direktan čarter let iz Beograda) + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + SMEŠTAJ (PAKET ARANŽMAN)
 • ZA NAVEDENI ARANŽMAN NEMA DOPLATE ZA AVIO TAKSE, KAO NI DINARSKOG DELA. 
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

PRODAJNO MESTO:

 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
 

Samos leto 2022

Opis destinacije:

Aranžmani za Samos letovanje 2022 - krenite u avanturu i upoznajte jedno od najposećenijih ostrva Grčke i provedite nezabravno leto. Osmo je ostrvo po veličini ostrvo Grčke koje se nalazi u Egejskom moru. Plaže kao iz bajke i romantični zalasci sunca, kristalno čisto Egejsko more učiniće da zaboravite na sve brige i obaveze, i da putovanje na Samos 2022 bude potpuno uživanje. 

Putovanje na Samos 2022. - odmor uz obilazak atrakcija ostrva

Ostrvo obuhvata površinu od 474 km2. Samos je ostrvo prelepih pejzaža, živih slika zagrljaja planina i mora, visokih sivih litica i bujnih sredozemnih šuma. Samos je ostrvo slavnog matematičara i filozofa Pitagore. Ostrvo je bilo poprište burne istorije, naročito u davna, antička vremena, pa ljubitelji arheologije i antičkih ostataka mogu uživati u nekima od njih. Pored mnogih plodova kao što su masline i limun, gastronomskih specijaliteta za svačiji ukus u restoranima širom ostrva, pa svi oni koji provode leto na Samosu mogu uživati i u nekom od nadaleko čuvenih i poznatih vina koja se prave od lokalnog grožđa Muskat.

Samos plaže - nešto zbog čega ćete želeti da im se vratite ponovo

Ukoliko se odlučite za Samos leto 2022, morate da znate da ostrvo ima mnogo malih, diviljih plaža, ali ono što je bitno da lokalno stanovništvo izdvaja njih 19 kao najpoznatije i najatraktivnije za turiste. Tsamadou beach je najpoznatija plaža i odlikuje je kristalno čista voda, a zelenilo kojom je okružena i koje je čuva od očiju javnosti privlačna je i za mnoge nudiste. Plaža Lemonakia beach je šljunkovita plaža nedaleko od Kokarija, dok je Potokaki privlačna za sve turiste koji žele da uživaju u beach barovima i ispijaju osvežavajuće napitke i koktele.

Na samom vrhu stranice prilažemo listu dostupnih smeštaja za aranžmane letovanje Samos 2022.  Klikom na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja, i prema tome izabrati željeno Samos letovanje za sebe i odabrano društvo. Ono što je sigurno je to da će Samos leto 2022. godine, uz Lider Travel aranžmane, učiniti nezaboravnim!

Zašto Samos?

 • jer se život na ostrvu odvija u opuštenom i mirnom ritmu,
 • jer ima očaravajući glavni grad, sa mnogim znamenitostima: Pitagorin trg, vizantijski i arheološki muzej, crkve Svetog Nikolaja i Svetog Spiridona,
 • jer možete posetiti prelepu plažu Potokaki, ostatke nekada poznate pitagorejske škole i slikovito selo Spatherei,
 • jer možete uživati u idiličnom ribarskom selu Kokari ili se prepustiti osvežavanju pod vodopadima u mestu Potami,
 • jer se možete prepustiti uživanju na skrivenim plažama u senci borova i plivati u kristalno čistom moru tirkizne boje.

PITAGORIO

Pitagorio je podignut na ruševinama starog grada, a nosi naziv po poznatom matematičaru Pitagori, koji je ovde rođen. Najrazvijeniji turistički centar ostrva, udaljen od grada Samosa (Vatija) 14 km, a od aerodroma 3 km. Najznačajniji grad na jugoistoku ostrva bio je još u 7.veku p.n.e., a danas predstavlja omiljenu turističku destinaciju ostrva koja se odlikuje i lepom lukom punom raznobojnih ribarskih čamaca i modernih jahti. Posebno je živo šetalište uz more puno lokala, teverni i barova. Zapadno od Pitagirona prostire se nekoliko kilometara duga šljunkovita plaža, a u okolini su brojna arheološka nalazišta.

POTOKAKI

Nalazi se u neposrednoj blizini Pitogorija, 14km jugozapadno od grada Samosa (Vatija). Plaža okružena stenama, ali i tropskim zelenilom odaje utisak kao da ste upravo kročili u raj. Ostaci Pitogorine škole odlika su mesta Potokaki.

IREON

Ovo je malo priobalno mesto bogate istorije i nasleđa smešteno 8km zapadno od Pitagorija. Po predanju, ovde, na obalama reke Imvrasos, je rođena Boginja Hera. Ireon je poznat upravo po ostacima čuvenog Herinog hrama koji predstavlja jedan od najposećenijih lokaliteta na ostrvu. Ovo mesto odlikuje više manjih šljunkovitih plaža, kao i veliki broj taverni nadaleko poznatih po svežoj ribi i lokalnim specijalitetima.

KOKARI

Nekadašnje ribarsko naselje na severnom delu ostrva skriveno je među zelenim brežuljcima i malim zalivima, a izdvajaju se dve najlepše plaže – Lemonakia i Tsamadou koje se nalaze na oko 2km od Kokarija. Samo mesto ima šljunkovitu plažu. Centar mesta čini marina sa ribarskim brodićima, splet uskih popločanih ulica sa prodavnicama suvenira i lokalnih proizvoda, kao i red taverni uz obalu. Od aerodroma je udaljen 25 km.

GRAD SAMOS (VATI)

Grad Samos (Vati ) je glavni grad ostrva Samos, ujedno i mesto u kome ima najviše stanovnika, izgrađeno je uz obalu zaliva u dužini od nekoliko klilometara uz koju se pruža i šetalište. Grad Samos (Vati) je i najvažnija luka ostrva Samos, a aerodrom je udaljen 12 km. Centar garda predstavlja Pitagorin trg, a posebno se izdvajaju zgrade arheološkog i vizantijskog muzeja u neoklasičnom stilu, crkva Sv. Spiridona, parlament i gradska kuća. Grad ima oko 9.000 stalnih žitelja.

KARLOVASI

Drugi po veličini grad, smešten je na severozapadu ostrva. Oko 35 km je udaljen od glavnog grada i oko 55 km od aerodroma. Sastoji se iz nekoliko celina, a tu se nalazi i Univerzitet, tako da je grad živ tokom cele godine. Na oko 3 km zapadno od grada je smeštena poznata Potami plaža, divna uvalica koja se nalazi na gotovo svim vodičima za ovo ostrvo. U zaleđu uvale je urađena pešačka staza koja kroz šumu vodi do vodopada.

Plan puta

1. dan / Beograd - Samos

Turistički aranžman započinje 2h pre ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA poletanja aviona, sastankom kod šaltera na Aerodromu Nikola Tesla i preuzimanjem putne dokumentacije od predstavnika agencije. Putnik pristupa šalteru za predaju prtljaga, šalteru za pasošku kontrolu. Od momenta predaje prtljaga do momenta sletanja, brigu o putniku preuzimaju službe Aerodroma i kabinsko osoblje. Čarter let. Po sletanju na destinaciju sledi pasoška kontrola, preuzimanje predatog prtljaga i transfer do objekata gde gosti borave po ranije utvrđenom rasporedu. Smeštaj u sobe (sobe su rezervisane od 16h, a može biti i ranije, u slučaju raspoloživosti). Noćenje. Transfer do smeštaja će se obaviti najbliže moguće i može se obaviti autobusom, mini busom, taksijem ili drugim vozilom, kao i kombinacijom više vrsta prevoza, a u zavisnosti od udaljenosti i razuđenosti izabranog smeštaja. Moguće je prevoz prtljaga organizovati drugim vozilom. Raspored soba određuje isključivo recepcija.

2. - 10. dan / Samos

Slobodni dani za individulana razgledanja, posete i odmor. Postoji mogužnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje uz uslugu navedenu u cenovniku.

11. dan / Samos - Beograd

Napuštanje soba najkasnije do 9h ( ili ranije u zavisnosti od vremena poletanja aviona ili kasnije u zavisnosti od poslovne politike smeštajnog objekta), slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola. Direktan čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd. Završetak usluge.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti
>