1/5
Svi polasci
Još 4 osoba gleda ovo putovanje.
Santorini leto - nema mnogo mesta na svetu u kojima možete da uživate u neverovanto čistom moru i najlepšem zalasku sunca, kao na Santoriniju

Santorini leto

CENOVNICI: 

KRIT-SANTORINI 1 polasci od 14.06. avion + brod
KRIT-SANTORINI 2 polasci od 14.06. avion + brod
 
Hoteli koje preporučujemo: 

Kamari:

Villa Lefteris
Kymata 2* Superior
Kamari Blue Boutique 3*
Armonia 3* Superior
 
Ponudu svih aranžmana za letovanje u Grčkoj možete pogledati ovde:
Grčka letovanje 2021
 

VAŽNO:

 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 • Navedene cene iz tabele uključuju AVIO PREVOZ (Direktan čarter let iz Beograda) + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + SMEŠTAJ (PAKET ARANŽMAN)
 • ZA NAVEDENI ARANŽMAN NEMA DOPLATE ZA AVIO TAKSE, KAO NI DINARSKOG DELA. 
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

PRODAJNO MESTO:

 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
 

Santorini letovanje 2021

Opis destinacije:

Aranžmani za Santorini letovanje 2021 - upoznajte jedno od najlepših ostrva Grčke, dragulj Egejskog mora i jedno od zaštitnih mesta cele Grčke. Santorini se smatra najtraženijim mestom za romantično odmaranje u Grčkoj, jer nema mnogo mesta na svetu kao što je putovanje na Santorini 2021 u kojima možete uživati u neverovanto čistom moru, dok gledate najlepši zalazak sunca, na obodu masivnog aktivnog vulkana usred mora! 

Santorini letovanje - posebna atrakcija za turiste

Ostrvu Santorini Grčka duguje veliki broj poseta turista svakog leta. Ostrvo ima sve veću reputaciju „destinacije za venčanje“ za parove, ne samo iz Grčke, već iz celog sveta. Letovanje Santorini sa vašom drugom polovinom, predstavlja san za svakoga ko je barem jednom video fotografiju čuvenog ostrva Kaldera i razmenu poljubaca ispod čuvenog zalaska Santorinija. Klima na ostrvu je zaista savršena, tokom jula i avgusta dostiže oko 30 stepeni tokom dana, dok su noći prijatnije. Koji god datum da odaberete da posetite Santorini 2021. godinu će vam obeležiti upravo ovo putovanje.

Ostrvo Santorini, koje se pre 80 000 godina izdiglo iz mora je vulkanskog porekla. Na vrhu ostrva nalazi se grad Fira. Od same luke, do grada Fire, možete stići pešaka, ali se nadamo da ste u dobroj kondiciji jer vas od dna do vrha očekuje 568 stepenica. Naravno za one koji ne žele da pešače na usluzi su male žičare, a možete i iznajmiti magarca koji će vas nositi na ledjima kroz krivudave ulice Santorinija.

Santorini je poznat u svetu kao ostrvo na kome možete uživati u najlepšim zalascima sunca, nalazi se na skoro svakoj razglednici iz Grčke, a imaćete priliku da se kupate u kristalno čistom Egejskom moru na prelepim pešanim plažama.

Santorini plaže - prizor koji ostavlja bez daha

Iako je svaki kutak ovog ostrva interesantan, kada je u pitanju Santorini plaže su zbog svojih geoloških karakteristika znatno drugačije od ostalih plaža u Grčkoj. Crveni i crni vulkanski šljunak postavljaju obale santorinijskih plaža i litica pružaju slikovit ambijent jedinstvene lepote. Najpoznatija plaža na Santoriniju je Crvena plaža, dok su posebno popularne plaže Perissa, plaža Kamari i plaža Perivolos i deftinitivno su ove plaže nešto posebno što će Vas ostaviti bez daha. Plaža Monolitolis, poznata po zlatnoj boji peska je jedna od najposećenijih. Moderno je uređena, sadrži barove, taverne, suncobrane i ležaljke, pa turisti ovde mogu da se potpuno opuste i uživaju u letnjem danu.

Santorini za svakoga nudi zaista ponešto. Preko 20 uredjenih plaža i na desititne malih skrivihenih plaža čekaju da ih otkrijete i provedete leto na najbolji način. 

Putovanje na Santorini 2021. - odmor uz obilazak ostrva

Letovanje na Santoriniju znači da ćete uživati u ovom morskom blagu i uživati u duboko plavoj vodi i plažama sa belim, crvenim ili crnim peskom ili vulkanskim šljunkom, spektakularnim stenskim formacijama i impresivnim mesečevim pejzažima. Santorini, je najmlađa vulkansko ostrvo na istočnom Mediteranu, čeka na vas, a obilazak ovog ostrva i upoznavanje sa njegovim atrakcijama predstavljaće pravo zadovoljstvo svakog turiste. Plaže nisu jedine prirodne lepote Santrorinija, a posebno interesovanje turista mami i arhitektura. Bele kucićice uređene u istom stilu, crkve, kao i zgrade  nalazi se na fotografijama turista koji žele da zabeleže svoje doživljaje na ostrvu.

Crkva Metropolitan smeštena je u centru Fire, i osim što ćete uživati u njenoj lepoti, dah oduzima i pogled na more i vulkan. I dok unutrašnjost ove crkve krase prava umetnička dela, crkva Panagia Episkopi poznata je po mermernoj kupoli sa voštanom dekoracijom.

Oni koji žele da se upoznaju sa tradicijom i atrakcijama Santorinija mogu posetiti i selo Nestajući Santorini, koje predstavlja svojevrsni muzej prošlosti ostrva. U Firi je smešten i Arheološki muzej, gde se mogu videti skulpture i pisma iz arhajskog i rimskog perioda.

Da li ste znali?

 • da se ovo atraktivno ostrvo nekada zvalo Strongile (što znači "okrugli"), ali je kasnije ime promenjeno u Kaliste (što znači "najlepši")
 • da je ostrvo na jednom delu uzano samo jedan kilometar
 • Santorini ima plaže sa belim, crnim i crvenim peskom
 • na ostrvo postoji oko 250 crkava
 • na istočnom delu ostrvu su lepše plaže, dok je zapadni deo popularniji zbog pogleda na Calderu
Plan puta

1. dan / Beograd - Santorini

Turistički aranžman započinje 2h pre ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA poletanja aviona, sastankom kod šaltera na Aerodromu Nikola Tesla i preuzimanjem putne dokumentacije od predstavnika agencije. Putnik pristupa šalteru za predaju prtljaga, šalteru za pasošku kontrolu. Od momenta predaje prtljaga do momenta sletanja, brigu o putniku preuzimaju službe Aerodroma i kabinsko osoblje. Direktan čarter let. Po sletanju na destinaciju sledi pasoška kontrola, preuzimanje predatog prtljaga i transfer do objekata gde gosti borave po ranije utvrđenom rasporedu. Smeštaj u sobe (sobe su  rezervisane od 16h, a može biti i ranije, u slučaju raspoloživosti). Noćenje. Transfer do smeštaja će se obaviti najbliže moguće i može se obaviti autobusom, mini busom, taksijem ili drugim vozilom, kao i kombinacijom više vrsta prevoza, a u zavisnosti od udaljenosti i razuđenosti izabranog smeštaja. Moguće je prevoz prtljaga organizovati drugim vozilom. Raspored soba određuje isključivo recepcija. 

2. do 10. / dan Santorini

Slobodni dani za individulana razgledanja, posete i odmor. Postoji mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje uz uslugu navedenu u cenovniku.

11. dan / Santorini - Beograd 

Napuštanje soba najkasnije do 9h (ili ranije u zavisnosti od vremena  poletanja aviona ili kasnije u zavisnosti od poslovne politike smeštajnog objekta), slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola.Direktan čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd. Završetak usluge.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti