1/5
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.
Napomena
Santorini leto - nema mnogo mesta na svetu u kojima možete da uživate u neverovanto čistom moru i najlepšem zalasku sunca, kao na Santoriniju

VAŽNO:

  • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
  • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Cena obuhvata/ne obuhvata
Način plaćanja i prijave
Plan puta
Izleti

Santorini letovanje 2022

 

Ponudu svih aranžmana za letovanje u Grčkoj možete pogledati ovde:

Grčka letovanje 2022

 
Hoteli koje preporučujemo: 

Kamari:

Villa Lefteris
Kymata 2* Superior
Kamari Blue Boutique 3*
Armonia 3* Superior
 

Opis destinacije:

Aranžmani za Santorini letovanje 2022 - upoznajte jedno od najlepših ostrva Grčke, dragulj Egejskog mora i jedno od zaštitnih mesta cele Grčke. Santorini se smatra najtraženijim mestom za romantično odmaranje u Grčkoj, jer nema mnogo mesta na svetu kao što je putovanje na Santorini 2022 u kojima možete uživati u neverovanto čistom moru, dok gledate najlepši zalazak sunca, na obodu masivnog aktivnog vulkana usred mora! 

Santorini leto

Santorini letovanje - posebna atrakcija za turiste

Ostrvu Santorini Grčka duguje veliki broj poseta turista svakog leta. Ostrvo ima sve veću reputaciju „destinacije za venčanje“ za parove, ne samo iz Grčke, već iz celog sveta. Letovanje Santorini sa vašom drugom polovinom, predstavlja san za svakoga ko je barem jednom video fotografiju čuvenog ostrva Kaldera i razmenu poljubaca ispod čuvenog zalaska Santorinija. Klima na ostrvu je zaista savršena, tokom jula i avgusta dostiže oko 30 stepeni tokom dana, dok su noći prijatnije. Koji god datum da odaberete da posetite Santorini 2022. godinu će vam obeležiti upravo ovo putovanje.

Ostrvo Santorini, koje se pre 80 000 godina izdiglo iz mora je vulkanskog porekla. Na vrhu ostrva nalazi se grad Fira. Od same luke, do grada Fire, možete stići pešaka, ali se nadamo da ste u dobroj kondiciji jer vas od dna do vrha očekuje 568 stepenica. Naravno za one koji ne žele da pešače na usluzi su male žičare, a možete i iznajmiti magarca koji će vas nositi na ledjima kroz krivudave ulice Santorinija.

Santorini je poznat u svetu kao ostrvo na kome možete uživati u najlepšim zalascima sunca, nalazi se na skoro svakoj razglednici iz Grčke, a imaćete priliku da se kupate u kristalno čistom Egejskom moru na prelepim pešanim plažama.

Santorini plaže - prizor koji ostavlja bez daha

Iako je svaki kutak ovog ostrva interesantan, kada je u pitanju Santorini plaže su zbog svojih geoloških karakteristika znatno drugačije od ostalih plaža u Grčkoj. Crveni i crni vulkanski šljunak postavljaju obale santorinijskih plaža i litica pružaju slikovit ambijent jedinstvene lepote. Najpoznatija plaža na Santoriniju je Crvena plaža, dok su posebno popularne plaže Perissa, plaža Kamari i plaža Perivolos i deftinitivno su ove plaže nešto posebno što će Vas ostaviti bez daha. Plaža Monolitolis, poznata po zlatnoj boji peska je jedna od najposećenijih. Moderno je uređena, sadrži barove, taverne, suncobrane i ležaljke, pa turisti ovde mogu da se potpuno opuste i uživaju u letnjem danu.

Santorini za svakoga nudi zaista ponešto. Preko 20 uredjenih plaža i na desititne malih skrivihenih plaža čekaju da ih otkrijete i provedete leto na najbolji način. 

Putovanje na Santorini 2022. - odmor uz obilazak ostrva

Letovanje na Santoriniju znači da ćete uživati u ovom morskom blagu i uživati u duboko plavoj vodi i plažama sa belim, crvenim ili crnim peskom ili vulkanskim šljunkom, spektakularnim stenskim formacijama i impresivnim mesečevim pejzažima. Santorini, je najmlađa vulkansko ostrvo na istočnom Mediteranu, čeka na vas, a obilazak ovog ostrva i upoznavanje sa njegovim atrakcijama predstavljaće pravo zadovoljstvo svakog turiste. Plaže nisu jedine prirodne lepote Santrorinija, a posebno interesovanje turista mami i arhitektura. Bele kucićice uređene u istom stilu, crkve, kao i zgrade  nalazi se na fotografijama turista koji žele da zabeleže svoje doživljaje na ostrvu.

Crkva Metropolitan smeštena je u centru Fire, i osim što ćete uživati u njenoj lepoti, dah oduzima i pogled na more i vulkan. I dok unutrašnjost ove crkve krase prava umetnička dela, crkva Panagia Episkopi poznata je po mermernoj kupoli sa voštanom dekoracijom.

Oni koji žele da se upoznaju sa tradicijom i atrakcijama Santorinija mogu posetiti i selo Nestajući Santorini, koje predstavlja svojevrsni muzej prošlosti ostrva. U Firi je smešten i Arheološki muzej, gde se mogu videti skulpture i pisma iz arhajskog i rimskog perioda.

Da li ste znali?

  • da se ovo atraktivno ostrvo nekada zvalo Strongile (što znači "okrugli"), ali je kasnije ime promenjeno u Kaliste (što znači "najlepši")
  • da je ostrvo na jednom delu uzano samo jedan kilometar
  • Santorini ima plaže sa belim, crnim i crvenim peskom
  • na ostrvo postoji oko 250 crkava
  • na istočnom delu ostrvu su lepše plaže, dok je zapadni deo popularniji zbog pogleda na Calderu