Šarm el Šeik iskustva i utisci

Šarm el Šeik iskustva: Bilo da ga posećujete sa decom i partnerom ili sa prijateljima, bez obzira na godine i uzrast, nećete se pokajati ukoliko se odlučite da vaše leto 2021. godine provedete u Šarm el Šeiku.

Kvalitetan smeštaj, brojni parkovi i igrališta za decu, akva parkovi, šoping, izleti, brojne plaže i čisto more, ronjenje, sportovi na vodi, klubovi i diskoteke, samo su neki od razloga, da se odlučite za egipat letovanje u Šarm el Šeiku.

Spoj pustinje i mora, nešto što je za naše podneblje totalna nepoznanica, učiniće da se osetite neverovatno.

Šarm el Šeik iskustva – lokacija

Na samom jugu Sinajskog poluostrva, na istoku Egipta, smestila se jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, Šarm el Šeik. Nekadašnje malo ribarsko mesto, danas je svetski poznato letovalište.

Od Kaira je udaljeno nekih 500 kilometara. Poznato je po luksuznim hotelima, lepom moru, uslužnim domaćinima. Obala je duga 50 kilometara i sastavljena je od brojnih zaliva gde su se smestili ekskluzivni hoteli i rizorti.

Šarm el Šeik iskustva

Ako ste razmišljali o letovanju 2021. godine i još uvek niste sigurni da li je Egipat pravi izbor za vas, pročitajte u tekstu iskustva naših putnika, kao i neke preporuke.

Šarm el Šeik iskustva – sadržaji

Avanturisti mogu uživati u brojnim akva parkovima, širom grada, koji nude različite atrakcije u vodi.

Jedna od atrakcija u gradu je Žuta podmornica, za sve oni koji žele da vide podzemni svet, ali se ne usuđuju da uđu u ronilačko odelo.

Dok za one hrabrije, ronjenje predstavlja pravu atrakciju, kao i sportovi na vodi, gliseri, skuteri.

ronjenje egipat

Plivanje sa delfinima na obližnjem ostrvu, izuzetno je popularno i traženo. Smatra se da su ostrvo Tiran i nacionalni park Ras Muhamed poznati kao najbolja mesta za ronjenje na svetu, pa ako vas je ikada privlačila ova aktivnost, a nađete se u Šarm el Šeiku, ovo je nezaobilazno za vas.

Ono što nikako ne biste trebali da zaobiđete jeste i stara pijaca, smeštena u starom delu grada. Ovde ćete se susresti sa jednom totalno drugačijom kulturom, pa ako vam je interesantno upoznavanje iste, uplovite u ulice starog grada, pričajte sa trgovcima, taksistima, uživajte u šopingu.

U večernjim satima, ovaj egipatski biser na Crvenom moru postaje meka za šoping. Savet, ukoliko ne volite nameljive prodavce, odmah se povucite. Uveče možete uživati i u egipastoj predstavi “1001 noć”, sa mnoštvo trbušnih plesačica.

Trbušni ples Egipat

U gradu je neretko toplo i suvo, a sezona može trajati i preko cele godine. Neretko je vlažnost vazduha velika, pa ukoliko vam ovo ne odgovara, možda ipak Egipat nije prava destinacija za vas. S druge strane, ako vam je pustinja na dohvat ruke, svakako ne biste smeli da propustite i doživite ovo jedinstveno iskustvo.

Posete beduinima, kanjonima, planina Sinaj, vožnja kvadova samo su neki od iskustava koja avanturisti treba da dožive. Neretko se orgranizuju višednevne ture po pustinji, na kamilama, sa privatnim vodičima.

Šarm el Šeik dzamija

Kada su verski objekti u pitanju, postoji više džamija i manastira koje treba obići. Najpoznatije džamije u ovom letovalištu su El Sahaba i Al Mustafa. S druge strane, Koptska pravoslavna crkva i njene freske, kao i manastir svete Katarine privlače milione turista godišnje.

Šarm el Šeik koptska crkva

Uspon na Sinajsku goru i Manastir svete Katarine i neverovatna priča o važnosti za tri velike religije, ljubiteljima istorije  biće jedan od omiljenih izleta na ovom putovanju.

Šarm el Šeik mapa

Šarm el Šeik utisci – restorani i kafići

Na letovanju u Šarm el Šeiku, možete uživati u brojnim restoranima, kafićima i klubovima i u njima probati kako lokalnu tako i svetsku kuhinu. Naama zaliv jedan je od omiljenih turističkih delova grada. Osim javne plaže, koja je uređena, čista, ovde možete uživati i u raznolikim restoranima.

Ovaj deo grada je definitivno centar noćnog života. Mali buda i Pacha samo su neki od brojnih popularnih klubova koji rade do zore.

Šarm el Šeik iskustva – marketi i suvenirnice

Najbolji doživljaj šopinga, svakako je u poslepodnevnim i večernjim satima na Staroj pijaci u starom gradu.

Ulaz u stari grad ćete poznati po velikoj kapiji na početku. Kao što smo već pisali, ovde možete kupiti brojne lokalne proizvode i suvenire, a neretko ćete se i cenjkati sa nametljivim prodavcima.

Šarm el Šeik iskustva

Šarm el Šeik – plaža

Šarm el Šeik letovalište izlazi na Crveno more, a sam grad čine tri zaliva, Naama zaliv, Shark zaliv, Nabq zaliv. Naama zaliv je najpopularniji, kako u dnevnim tako i u večernjim satima. Na svim plažama boja mora je očaravajuće tirkizna, voda je topla i čista. More je bogato koralima i ribama.

Plaža u Šarm el Šeiku je uređena, peskovita, idealne za sve tipove turista, budući da se dubina vode postepeno povećava. Koju god plažu odaberete, sigurno nećete zažaliti.

sharm el sheikh plaže

Šarm el Šeik – zabava za decu

Šarm el Šeik, smatra se odličnim za porodični odmor. Plivanje i sunčanje su nezaobilazni, hotelski smeštaj i sadržaji nude zanimljivosti za decu, ali ujedno u gradu postoji mnoštvo parkova za decu, uličnih animatora, zabavljača.

U Egiptu su akva parkovi neizostavni deo ponude, pa ih u Šarm el Šeiku možete pronaći nekoliko.

Šarm el Šeik Egipat letovanje – kako doći

Ako ove godine odlučite da letujete u jednom od najpopularnijih Egipatskih letovališta, svakako ćete to učitniti avio prevozom. Direktan čarter let iz Beograda za Šarm el Šeik saobraća nekoliko puta nedeljno. Dužina trajanja direktnog (čarter) leta je 3h i 30 minuta.

Šarm el Šeik – smeštaj

Mnogo je smeštajnih objekata u ovom egipatskom letovalištu, a u našoj ponudi su neki od najboljih hotela u Šarm el Šeiku. Uglavnom su to hoteli sa 5* ili 4*.

Kvalitet smeštaja je na izuzetno visokom nivou, a ako vas zanima koje hotele vam mi preporučujemo, možete ih pogledati na sledećem linku – Šarm el Šeik 

šarm el šeik hoteli

Ukoliko ste putovali u Šarm el Šeik, pišite nam u komentarima svoje utiske.

Koje letovalište u Egiptu biste vi preporučili?

Ukoliko planirate da odmor 2021. godine provedete u ovom letovalištu, kontaktirajte nas putem telefona ili e – maila, kako bismo zajedno odabrali najbolju opciju za vas i vaše saputnike.