Kavos i Zakintos su jedni od glavnih epicentara ludog provoda na Mediteranu – party destinacije u pravom smislu tih reči. Žurke traju od jutra do mraka, i od večeri do svitanja, ili kako neki kažu – “Počinju onda kada stigneš na ostrvo, a završavaju tek kada sa njega odeš”. Iako ove destinacije zvuče kao uzbudljivi raj za ljubitelje letnjih hitova, hladnih koktela, kratkih šotova, vrelog sunca i slanih poljubaca, čak i najveće party manijake među nama, ovaj tempo često sustigne.

Sadržaji koje ostrva nude, dovode do toga da često ostanemo bez novca, a nedostatak sna do toga da nam opada imunitet. Zato često poslednje dane na ovim ostrvima provedemo u krevetu ili kod lekara, bolesni, u totalnoj besparici, ili se preforsiramo i nakon jednog letovanja i godišnjeg odmora, već nam očajnički treba novi.

Leto za mlade na Kavosu ili Zakintosu, previše su dobri događaji da bismo dozvolili da ih ne iskoristimo maksimalno, ili da nam ne ostanu samo u prelepom sećanju. Mnogi kažu da stvari treba prekidati dok su još uvek najlepše, i moramo vam priznati da nas je dugogodišnje iskustvo uverilo u istinitost te konstatacije. Iako smo sezonama unazad želeli što duže da uživamo u letnjim čarima divljih ostrva, odlučili smo da sledimo savete, primere renomiranih turističkih agencija za mlade iz Velike Britanije i oslušnemo potrebe i mogućnosti naših putnika, te da boravak na Zakintosu i Kavosu skratimo sa 10 na 8 dana. 

Prednosti ove izmene su mnogobrojne:

Pored toga što ćete od sada, u našoj ponudi moći da birate između više termina nego do sad, sve postaje mnogo ekonomičnije: cene aranžmana biće umanjene za do 40e, manje dana znači i manji džeparac, ili isti džeparac sa kvalitetnijim odmorom, kraći aranžman znači i kraće odsustvo od posla ili drugih obaveza. Štedimo novac, dane i energiju, a ne gubimo ni jednu žurku i ni jedan izlet! I dalje su tu poseta svim najlepšim plažama ovih ostrva, dnevne žurke na plaži, žurke na brodu, kompletan noćni provod sa svim vašim omiljenim tematskim žurkama. Ponuda je od sada kompaktnija i vreme se provodi efektivnije – nema praznog hoda. Tokom nebrojanih dana provedenih na Kavosu i Zakintosu, upoznali smo sve što nude, odabrali ono što je najbolje i rasporedili to na 8 dana. I ne treba da brinete, 8 dana je optimalan period za, pre svega, kvalitetno provedeno vreme na ovim destinacijama, a kvalitet nam je uvek bio bitniji od kvantiteta.

 

Autor: Olja Bilinović