1/5
Svi polasci
Još 4 osoba gleda ovo putovanje.

Skoplje putovanje

VAŽNO:

  • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
  • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz Beograda.
  • DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA – 10 € (minimum 8 putnika)
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.

PRODAJNO MESTO:

  • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70

Skoplje putovanje 2 noćenja

Opis destinacije:

Skoplje predstavlja glavni, a ujedno i najveći grad Republike Severne Makedonije. Ukupna populacija ovog grada je preko pola miliona stanovnika. Skoplje se nalazi na strateški važnoj poziciji, koja spaja Beograd i Solun, tj. Zapadnu sa Istočnom Evropom. Grad je smešten na reci Vardar i prostire se na 25km u smeru istok - zapad (prati tok reke), a na potezu sever - jug prostire se na manje od 10km. Izduženi oblik grada je i proizašao iz takvog geografskog položaja.

Plan puta

1. dan / BEOGRAD – Srbija – Makedonija:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Srbije i Makedonije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

2. dan / Makedonija – SKOPLJE:

Dolazak u Skoplje u jutarnjim satima obilazak grada u pratnji vodiča: Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafpašina džamija….U večernjim satima čeka nas mogućnost fakultativnog odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Skoplju. Noćenje.

3. dan / Skoplje – OHRID  (fakultativno):

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Ohrid. Sledi obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. U večernjim satima čeka nas mogućnost fakultativnog odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Skoplju. Noćenje.

4. dan / Skoplje – MILENIJUMSKI KRST (fakultativno) – Makedonija – Srbija – Beograd:

Doručak. Nakon doručka sledi napuštanje hotela i slobodno vreme ili fakultativni izlet do žičarom do Milenijumskog krsta koji predstavlja impozantnu atrakciju Skoplja i nalazi se na vrhu planine Vodno (1066 m) koja se uzdiže iznad grada. Krst je izgrađen 2002. godine povodom 2000-te godišnjice hrišćanstva u Makedoniji i svetu. Milenijumski krst visok je 66m, a može se videti sa udaljenosti od preko 30 km. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, povratak u Skoplje i polazak ka Beogradu u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak na mesto polaska oko ponoći. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata