Šoping u Alanji? Najbolji šoping centri Alanje

Alanja je godinama unazad jedna od najcenjenijih letnjih destinacija u Turskoj i privlačna je podjednako pripadnicima džet seta i turistima skromnijih finansijskih mogućnosti. U ovo letovalište se dolazi zbog prelepih plaža koje mogu da pariraju najegzotičnijim karipskim sprudovima, ali kada ste već tamo zašto ne iskoristiti priliku za odličan šoping u Alanji?

Šoping u Alanji

Bilo da ste u all-inclusive odmaralištu, luksuznoj vili ili nekom od hotela Alanje, kada se umorite od adrenalinskih izleta u Alanji, imaćete pristup vrhunskim prodavnicama i premijum brendovima, kao i domaćim turskim proizvođačima. Obzirom na broj dobrostojećih turista koji posećuju Alanju, ne treba se čuditi što je postala jedna od najpopularnijih šoping odrednica duž turske rivijere.

Mnogi svetski poznati trgovinski lanci imaju prodavnice u tržnim centrima u Alanji, a turski brendovi su takođe iskoristili priliku da svojim raskošnim kolekcijama oduševe posetioce.

Elegantna moda meša se sa urbanim šik stilom, a otmeni butici i visokokvalitetni proizvodi učinili su Alanju konkurentnim tržištem. Iako ćete tokom letovanja u Alanji naići na mnoštvo modernih prodavnica, bučni i živopisni bazari vam i dalje pružaju divnu priliku da upoznate lokalnu kulturu.

Šoping u Alanji

U nastavku vam donosimo najbolja mesta za kupovinu u Alanji:

Alanium šoping centar

Alanium šoping centar - lokacija

Tržni centar Alanium je odlično mesto za kupovinu gde ćete pronaći najrazličitije prodavnice svih profila.

U Alaniumu ćete moći da kupite odeću, obuću, elektroniku, kozmetiku, naočare, knjige, igračke i sve ostalo što vam može zatrebati tokom letovanja.

Ponuda lokalnih butika meša se sa ekskluzivnim svetski poznatim brendovima, omogućujući u šarolikoj ponudi svakome da pronađe nešto za sebe. Na ulazu u ovaj tržni centar naići ćete na Carrefour Superstore gde možete kupiti svežu ribu, turske slatkiše i sveže voće i povrće.

kupovina u Turskoj

Alanium se nalazi na pogodnoj lokaciji duž državnog puta D-400, na istočnoj strani grada, a do njega ćete lako stići gradskim autobusom ili taksijem. Ako ste ljubitelj kupovine, u ovom raskošnom šoping centru s lakoćom ćete provesti mnoge sate, a da i ne primetite. Kad se umorite osveženje vas čeka u nekom od brojnih restorana i kafića.

Radno vreme šoping centra Alanium je od 10 do 22h.

Šoping u Alanji - Megamall AVM

Megamall AVM - lokacija

Megamall AVM je još jedan popularni šoping centar u Alanji. U modernom ambijentu vas očekuju prodavnice svetski poznatih brendova, outlet radnje, kao i butici lokalnih brendova.

Pored izvanredne modne ponude Megamall sadrži brojne druge zanimacije zato se pripremite da ćete se ovde zadržati bar 3-4 sata.

Igraonice za decu, bioskop, galerije, suvenirnice, prodavnice turskih slatkiša i prodavnice mešovite robe - sve je tu.

Šoping u Alanji

Ako se na odmoru uželite McDonaldsa ili KFC-a, u šta čisto sumnjamo imajući u vidu tursku kuhinju, vredi znati da u ovom šoping centru možete pronaći sve lance brze hrane, kao i internacionalne i restorane domaće kuhinje.

Radno vreme Megamall AVM-a je od 10 do 21h.

Konakli Time Center

Konakli Time Center - lokacija

Konakli Time Center u Alanji ima fantastičnu ponudu širokog spektra brendova. Postoji mnogo lokalnih brendova koji će izazvati vaše interesovanje vrhunskim kvalitetom po razumnoj ceni.

Neki od najvažnijih su LC Waikiki, koji je poznat i u Srbiji, DeFacto i Lufian.

Takođe, ovde ćete pronaći prodavnicu igračaka za decu, male prodavnice prehrambenih proizvoda, pa čak i tattoo salon. Uvek ste želeli tetovažu? Možda je sada prilika da je napravite!

kupovina u Turskoj

Konakli Time Center je na samo nekoliko minuta hoda od plaža u Alaniji gde se nalazi čuvena tvrđava, kao i brojne druge znamenitosti Alanje. Zgodan je ako poželite da svratite u popodnevnu kupovinu, po par sitnica. Uzmite turske slatkiše ili kafu i uživajte u opuštenoj atmosferi. Klimatizovan i prijatno raspoređen, ovaj tržni centar će biti odlično utočište od užarenih letnjih temperatura Alanje.

Radno vreme Konakli Time Centra je od 10 do 22.45h

Neva Outlet

Neva Outlet - lokacija

Svi vole outlete i dobre popuste, a Neva Outlet je mesto gde ćete pronaći fantastične ponude svih najvećih modnih brendova. Prodavnica se ponosi svojim toplim gostoprimstvom i čak nudi besplatan prevoz gostima iz nekih hotela. Dostupni su brendovi vrhunskog kvaliteta za mušku, žensku i dečju odeću po veoma razumnim cenama. Pronaći ćete vaše omiljene odevne komade po sniženim cenama - zato ne propustite Neva Outlet.

Šoping u Alanji

Smešten uz državni put D-400 u oblasti Konaklija, Neva Outlet je na samo desetak minuta brze šetnje od obale mora.

Radno vreme Neva Outlet-a je od 10 do 23h.

Cuma Pazari - bazar petkom

Cuma Pazari - lokacija

Nije tržni centar ali toliko je živopisan da ne možemo da ga izostavimo na ovom spisku. Cuma Pazari je najtoplije mesto u Alanji petkom ujutru, gde možete kupiti najsvežije voće i povrće.

Meštani okolnih sela okupljaju se na bazaru i prodaju organske proizvode uzgajane tokom nedelje.

Ne samo da ćete naći ukusnu hranu na bazaru, već i odeću, keramiku i ručno rađene rukotvorine. Iskustva turista iz Alanje kažu da je Cuma Pazari idealno mesto da kupite suvenire za drage osobe i bolje upoznate tursku kulturu, tradiciju i običaje.

pijaca u Turskoj

Bazar se proteže od luke do centra grada i ima dosta autobusa kojima možete stići tik pored samog bazara. Iako je pregovaranje o ceni - cenkanje - za artikle uobičajena praksa, obraćajte se sa poštovanjem i budite ljubazni prema svakom prodavcu.