Oni koji posete  fantastičnu Barselonu, sa ove avanture vraćaju se puni utisaka o Gaudijevoj arhitekturi, Dalijevoj umetnosti, ludom noćnom provodu, egzotičnoj prirodi, hrani… ali i punih kofera novih krpica iz najboljeg šopinga u Španiji! Evo šta Barselonu čini savršenim začinom za Vaš ormar:

Mango

Mango je brend kojem nije potrebna posebna najava. Jedan od narasprostranjenijih brendova širom sveta, osnovala su 1984. godine dva brata, i to baš u Barseloni. Zato je Mango najbolji i najjeftiniji baš u ovom gradu, a možete ga naći na mnogo mesta, počev već od samog aerodroma, do glavne pešačke zone – La Rambla ulice. Ukoliko ste fan Manga, jedino bolje mesto za Vaš šoping u Barseloni je jeftiniji Mango, tj. outlet!

Mango Outleti

Što se tiče outleta Manga, oni su nezaobilazna stavka šoping liste u Španiji, a u gradu se nalaze tri. Nigde nećete naći bolji, a jeftiniji asortiman Mango garderobe, jer su cene uvek 30% snižene u odnosu na regularne Mango butike koji prodaju samo ovosezonsku odeću, a kada su akcije i rasprodaje, cene budu niže i čak do 80 posto! S obzirom na to da je jedan outlet dosta manji od druga dva, a i da se ne nalazi na najpristupačnijoj lokaciji, iz iskustva ćemo Vam preporučiti dva u kojima smo naišli na sjajne ponude.

Mango outlet u blizini centra (u 37 Carrer Girona)

Mango outlet u blizini Camp Nou-a (u 24 Carretera de Collblanc)

Mango u blizini centra svakako kao prednost ima odličnu lokaciju, te do njega možete stići peške za desetak minuta od Trijumfalne kapije, ali i to što prodaje i ženske i muške stvari. Tu smo na primer naišli na nekoliko odličnih ponuda što se tiče sakoa i klasičnih „nude“ cipela na stiklu, koje smo kupili za 19e. Takođe, u istoj ulici naišli smo na još nekoliko outlet radnji poznatih brendova. 

U outletu u blizini Camp Nou-a smo se, ipak još bolje proveli.  Ženskim članovima ekipe savršeno je odgovaralo što je ova velika prodavnica ispunjena samo ženskim stvarima, a muškim članovima to što su vreme umesto u šopingu, proveli na stadionu. U ovom outletu pronašli smo više dobrih  košulja, majičica, suknji i nakita, a i cene su bile nešto niže od onih u centru, pa smo određene bluze našli po ceni od 10e.

 

Zara

Najveća konkurencija Manga, je 9 godina starija, isto tako španska Zara, te Vaš šoping u Barseloni ne može proći bez obilaska ove prodavnice. Ne samo da je Zara zbog toga rasprostranjena širom grada, već su i cene niže, a tu su naravno i Zara Home u kom Vas lako ponese mašta o dizajnu interijera, ali i najbitniji – Lefties, u kom Vas lako ponese šopingmania.

Zara Outleti

Zara je kompanija koja vrlo vodi računa o svakom detalju svog poslovanja, te ni outleti nisu izutetak. Umesto da svoje outlete postavlja na periferiji grada, ili unutar outlet šoping kompleksa, njeni outleti nalaze se širom Barselone na nekim od najposećenijih trgova i ulica, rame uz rame sa drugim skupim i luksuznim brendovima. Ne samo to – Zara ne želi da kvari svoj brend i logo dodajući mu „Outlet“, već su njeni outleti brend za sebe i zovu se Lefties.

Izbor u Lefties-u je blago rečeno ogroman. Od elegantne, svakodnevne, do sportske odeće, cipela, nakita i aksesoara, i to za sve sezone. Takođe, sve Lefties prodavnice koje smo posetili imale su i muški i ženski deo. Dovoljno je reći da smo se zbog Leftiesa pokajali što u Barselonu nismo došli sa makar do pola praznim koferom. Kupili smo zimsku jaknu za oko 25e, helanke za 3e, sako za 16e, duks na zakopčavanje za 6e, itd. Problem sa Zarom, tj. Leftiesom je što je očigledno skrojen po meri prosečnog Španca, koji je, kao što znamo niži od prosečnog stanovnika našeg podneblja. Zato ćete možda imati poteškoće da pronađete odgovarajuće pantalone, ali hej – zato je tu trend 7/8 pantalona.

Lefties na koji je najverovatnije da ćete naići je onaj u velikom Maremagnum tržnom centru, kod Kolumbovog spomenika. Mi Vam ipak predlažemo jednu veću Lefties prodavnicu, u blizini drugog kraja La Rambla ulice, tj. na Placa Universitat. Ovaj Lefties raspoređen je na dva sprata, gde je donji muški, ima veći izbor, a gužva je često manja, te je i manja šansa da se neki od sjajnih komada već rasprodao. U blizini ovog Leftiesa nalaze se i odlične kafe-pekare, sve pristupačnije, što se više udaljavate od La Ramble.

Za šoping iz kog se vraćate sa punim kesama i osmehom na licu, Barselona je prava destinacija. Mi Vas u Barselonu vodimo tokom letovanja u Ljoret de Maru ili u okviru Studentske ekskurzije – Krstarenje Mediteranom, pa naše ponude pogledajte na naznačenim linkovima.

 

Autor: Olja Bilinović