1/5
Svi polasci
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.

Spa vikend terme Dobrne - Osetite snagu mehurića i prirodno prisutnog ugljen dioksida, koji će u kombinaciji sa posebnim mineralnim sastavom revitalizovati Vaš organizam, očistiti ga, ubrzati regeneraciju i očuvati lep i mladolik izgled kože.

VAŽNO:

  • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
  • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz  Beograda.
  • Doplata za polazak iz Novog Sada 10€
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.
  • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
  • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  • Doplata za 1/1 sobu 60 evra (isključivo na upit)

PRODAJNO MESTO:

  • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70

Spa vikend u termama Dobrna

Opis destinacije:

Spa vikend - Osetite snagu mehurića i prirodno prisutnog ugljen dioksida, koji će u kombinaciji sa posebnim mineralnim sastavom revitalizovati Vaš organizam, očistiti ga, ubrzati regeneraciju i očuvati lep i mladolik izgled kože.

Putovanje u slovenačke terme i spa vikend koje smo pripremili za vas podrazumevaju boravak u hotelu 4*, neograničeno korišćenje bazena sa termalnom vodom ovog grada, odličnu organizaciju i uvek rapoložene vodiče koji su tu da vam odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice.

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli u termama Dobrna se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati spa putovanje u terme Dobrna 2021. za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno spa vikend putovanje za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovim slovenačkim termama, a tu je i lista svih potencijalnih izleta.

spa vikend

Spa vikend terme Dobrna - slavna prošlost

Terme Dobrna leže na južnom delu Paškog Kozjaka, na ušću Topliškog potoka i reke Dobrnice, u zavetrini sa veoma blagom klimom. Srce lečilišta je izvor koji se nalazi u središnjem delu „Lečilišnog doma“. Voda dolazi iz dubine od 1200 m sa temperaturom na izvoru od 35°C do 36°C. Topao izvor na Dobrni poznavali su još stari Kelti i Rimljani. 1403. godine ova voda se prvi put upotrebljava u zdravstvene svrhe. U pričama o posetiocima iz slavne prošlosti nailazimo na znamenite ličnosti poput Marije Terezije, grofa Hyosha, Napoleonovog brata i mnogih drugih.

Spa vikend terme Dobrna - lekovita voda

Termalna voda Dobrne leči probleme poput ginekoloških, uroloških, reumatskih bolesti, povrede sistema za kretanje. Pozitivno utiče i na bolesnike sa neurološkim smetnjama, za sve one koji boluju od šećerne bolesti, povećanog krvnog pritiska, lakšim bolestima srca i organa za disanje, jačanje organizma i poboljšanje psihofizičke kondicije. Zbog kalcijumovih jona koje sadrži voda, termalna voda iz Dobrne deluje anti-upalno i anti-alergično u slučaju svih hroničnih upala organa za probavu i organa za mokrenje.

Takođe pomaže kod izbacivanje vode iz tela. Posredno pomaže kod izlučivanja bubrežnog i žučnog kamenca iz tela. Ovde se još nalaze i dečiji bazen, whirlpool-i, terasa za sunčanje i nudistička plaža. Bogata priroda okoline Termi Dobrna nudi puno mogućnosti za relaksaciju, a tu spadaju i brojne pešačke i biciklističke staze.

spa vikend

Spa vikend - najbolji aranžmani uz Lider Travel

Odlučili ste se za spa vikend? Želite da se upoznate sa čarima ovog putovanja na najbolji način, uz uživanje u bazenima sa termalnom vodom tokom cele godine? Turistička agencija Lider Travel je pripremila najbolje ponude putovanja, a na vama je samo da izaberete aranžman po svojoj meri!

Aranžmani za spa vikend koje smo pripremili podrazumevaju kombinaciju smeštaja i prevoza, uz interesantnije fakultativne izlete. Pogledajte ponudu hotela, rezervišite put u slovenačke terme i pripremite se za savršen vikend za uživanje. 

Plan puta

1. DAN / BEOGRAD 

Polazak iz Beograda oko 05:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Dnevna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Terme Dobrna. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme i korišćenje sadržaja. Večera. Slobodno vreme za uzivanje uz muzički program u hotelu. Noćenje.

2. DAN, TERME DOBRNA – VELENJE (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do obližnjeg grada Velenja, nekadašnjeg takozvanog Titovog Velenja u kom se nalazi jedini, nekada i najveći, spomenik Titu u Sloveniju. Odlazak do rudnika Velenje. Obilazak sa potpunim užitkom. Od trenutka ulaska u kompleks, imaćete priliku da se osetite kao pravi rudari uz sve rituale koji su vezani za njih. Spuštamo se u jamu na dubinu od oko 160 m i prolazimo muzejski kompleks u dužini od oko 1 km koji je sastavni deo aktivnog rudnika lignita. Nakon upoznavanja sa istorijom rudnika od početka njegovog rada, imaćete priliku da probate i najčuveniju rudarsku užinu (kranjska kobasica, hleb i sok) kao i da se kratko provozate podzemnom železnicom. Povratak u hotel. Slobodno popodne za korišćenje sadržaja. Večera. Slobodno vreme za uživanje uz muzički program u hotelu. Noćenje.

3. DAN, TERME DOBRNA – LJUBLJANA (fakultativno) – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme za korišćenje sadržaja ili fakultativni odlazak do Ljubljane. Dolazak u Ljubljanu i upoznavanje grada u pratnji vodiča: Prešernov trg, Tromostovje, Robova fontana, Zmajev most… Slobodno vreme. Povratak u Dobrnu. U poslepodnevnim časovima (oko 15h) polazak za Srbiju. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

 

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti