Šta poneti na rafting?

Šta poneti na rafting?

U ovom tekstu smo spremili neke od neophodnih stvari za sve Vas koji ste se pitali šta poneti na rafting. Da Vam se ne bi desilo da krenete nespremni evo malog podsetnika:

1. Lična dokumenta - šta poneti na rafting

Za prelazak granice između Srbije i Bosne i Hercegovine obavezno je poneti važeću ličnu kartu ili pasoš. U slučaju da nemate putne isprave Republike Srbije potrebno je da se raspitate oko uslova za ulazak u Bosnu i Hercegovinu. 

Lična karta - Šta poneti na rafting 

2. Šta poneti od garderobe? 

U rafting kampovima za sam spust dobijate neophodnu opremu koju čini i neoprensko odelo koje Vas štiti i dodatno čuva od hladnoće jer zadržava temperaturu tela. Ispod neoprenskog odela je obavezno da obučete kupaći kostim ili sintetičku majicu i šorc.

Pored kupaćeg kostima potrebno je poneti i peškir. Preporučujemo da ponesete i peškir za plažu, naočare za sunce i kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, ukoliko se odlučite da deo boravka provedete na plaži uz reku. 

Kupaći kostim

Osim laganije garderobe potrebno je poneti i nešto topliju garderobu za svaki slučaj. Kao što znate, rafting se organizuje od aprila do oktobra. Temperature se svakako razlikuju u zavisnoti od perioda kada dolazite ali gosti često previde da čak u letnjem periodu noći znaju biti svežije.

Naš predlog je da ponesete garderobu koja odgovara prirodi (trenerke, farmerice, dukserica, laganija jakna, kabanica…), ali pre svega je bitno da se Vi u njoj dobro osećate. 

Kada je obuća u pitanju, obavezno ponesite patike i papuče

Duks - Šta poneti rafting

3.  Sredstva lične higijene 

Sastavni deo života i zdravlje svakog čoveka čini lična higijena, pa je tako i nezamislivo krenuti na putovanje bez sredstava za ličnu higijenu - četkice za zube, šampona i gela za tuširanje... Ukoliko dolazite u letnjem periodu preporučujemo da ponesete i kremu za sunčanje, pogotovo ako ste svetlijeg tena. 

Ukoliko imate alergijsku reakciju na ujed insekta, poželjno je poneti odgovarajuću zaštitu. Komarci su u ovom predelu zaista retki. 

Pasta i četkica za zube

4. Tehnika

Bitnu stvavku prilikom pakovanja čine foto-aparati i kamere kako biste zabeležili nezaboravnu rafting avanturu, kao i predivnu prirodu. Pored foto-aparata i kamera nemojte zaboraviti punjače, jer na samoj destinaciji imate električnu energiju i možete napuniti iste.

Na samoj destinaciji možete iznajmiti GoPro kameru. GoPro kameru možete iznajmiti sa SD karticom ili bez SD kartice ukoliko već imate svoju.

Punjači - Šta poneti rafting

5. Ostalo

Ukoliko ste nikotinski zavisnik i ne možete da zamislite dan bez nikotina,  ponesite cigarete, jer u okolini, a i u samom rafting kampu nećete imati mogućnost da ih kupite.

Cigarete

Ono što je NAJBITNIJE jeste da sa sobom ponesete dobro raspoloženje, a sve ostalo prepustite nama. :)