1/5
Svi polasci
Još 5 osoba gleda ovo putovanje.

Cena: od 3.540 rsd (ND) po noćenju/ po osobi

Cena: od 4.370 rsd (PP) po noćenju/ po osobi

Lokacija: 400m od skijališta

Uključeno: korišćenje skijašnice, wi-fi...

Cena: od 8.380 rsd (All) po noćenju/ po osobi

Lokacija: 150m od skijališta

Uključeno: korišćenje Wellness & Spa centra, skijašnice, wi-fi...

Cena: od 2.360 rsd (ND) po noćenju/ po osobi

Cena: od 2.830 rsd (PP) po noćenju/ po osobi

Lokacija: 400m od skijališta

Uključeno: parking ispred objekta, wi-fi...

Cena: od 2.010 rsd (PP) po noćenju/ po osobi

Lokacija: 4km od skijališta

Uključeno: parking ispred objekta...

Napomena

Stara planina smeštaj - Ukoliko tražite hotelski ili apartmanski smeštaj u netaknutoj prirodi na Staroj planini, na pravom ste mestu.

 

Cenovnici svih hotela:

Stara planina 2022 - cenovnik prevoza
 

Slične ponude:

Kopaonik smeštaj
Jahorina smeštaj
Bansko smeštaj
Zlatibor smeštaj
Zimovanje 2022
 

Zašto sa nama?

 
PREVOZ
Sigurni polasci za Kopaonik, Staru Planinu i Bansko
 
COVID FREE
Sredstva za dezinfekciju se nalaze na većem broju lokacija u hotelskim smeštajima.
Temeljna dezinfekcija svih soba i svih zajedničkih prostorija.
 Sva posteljina i peširi se peru na najvišim temperaturama.
Sav pribor za ručavanje se pere na najvišim temperaturama.
 
SMEŠTAJ
Velika ponuda hotela i apartmana. 
Ponuda smeštaja uz ski stazu.
Ponuda smeštaja sa bazenima i spa centrima.  
Higijena na visokom nivou.
Bespatan Wi-Fi (90% smeštaja)
Obezbeđen parking (90% smeštaja)
✔ Skijašnica (90% smeštaja)
 
PLAĆANJE
Plaćanje na rate bez kamate, do 9 mesečnih rata 
 
Cena obuhvata/ne obuhvata
Način plaćanja i prijave
Plan puta

STARA PLANINA 

Stara planina smeštaj - apartmani i hoteli

Stara planina smeštaj 

Uživanje u prirodi i skijanje kao vid odmora? Ukoliko je to vaša želja, onda je prava destinacija za Vas Stara planina. Na ovoj planini se nalazi i jedina ski gondola u Srbiji, koja hotel Stara planina povezuje sa ski stazom Konjarnik.

Na samom dnu stranice možete videti koji Stara planina smeštaj se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati zimovanje na Staroj planini.

Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno putovanje na Staru planinu za sebe, dragu osobu, porodicu ili društvo. U nastavku teksta možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovoj prelepoj i netaknutoj planini u Srbiji.

  Stara Planina

Stara planina Srbija

Stara planina je nadaleko poznata kao zaštitni znak istočne Srbije. Pored svoje netaknute prirode, Stara planina je prirodna granica između Srbije i Bugarske. Drugo ime za Staru planinu je Balkan, pa je celo naše poluostrvo dobilo ime po ovoj planini. Žitelji Stare planine veoma su gostoljubivi i uvek će vas dočekati sa bogatom trpezom i nacionalnim specijalitetima ovo kraja. 

Našoj zemlji pripada manji zapadni deo ove planine, koja je svojim većim delom smeštena kod naših istočnih suseda, u Bugarskoj. Najviši vrh Stare planine, i drugi po visini u Srbiji je Midžor. Nalazi se na 2169 metara nadmorske visine, odakle se pruža fenomenalan pogled, za one najhrabrije i najspremnije koji se odluče na poduhvat osvajanja Midžora. O veličini ove planine dovoljno govori da najviši vrh nije Midžor nego Botev vrh, koji se nalazi preko granice visine 2369m. Ime je dobio po bugarskom nacionalnom junaku Hristu Botevu. 

Stara planina ima veliki potencijal, da postane jedna od najposećenijih planina u regionu, kako zbog prirodnih lepota, tako i zbog velikog broja žičara, ski liftova i gondola. 

Stara planina smeštaj - hoteli

Hoteli na Staroj planini su za svoje goste otvoreni tokom cele godine, trudeći se da boravak učine jednako interesantnim, kako u zimskoj, tako i u letnjoj sezoni, koja je svakako manje posećena u odnosu na zimsku. 

U svojoj dosta velikoj ponudi, hoteli nude širok spektar različitog sadržaja i mogućnosti za aktivan porodični odmor, Spa & Wellness, ili organizaciju team-buildinga, manifestacija... Stara planina hotelski smeštaj će zadovoljiti sve vaše potrebe za luksuzom, kvalitetom, komforom, odličnom hranom, blizinom ski staze, relaksacijom, zabavom i razonodom... Defitivno nećete pogrešiti ukoliko izaberete neki od hotela iz naše ponude.

Neki od najpoznatijih hotela na Staroj planini:

Hotel Stara Planina - Hotel Stara Planina nalazi se na jednom od najlepših mesta Stare planine - Jabučkom ravništu, na 1.466m nadmorske visine. Pravu atrakciju predstavlja prva gondola u Srbiji koja skijaše prevozi od hotela do vrha Babin zub.  Wellness & Spa centar: se prostire na 1000m², u okviru koga se nalaze: zatvoreni bazen, hidromasažna kada, sauna i hamam, relax zona sa ležajkama, masaže i tretmani, fitness sala.  

Hotel Babin zub - Hotel se nalazi na Crnom vrhu u blizini skijališta. Hotel Babin zub se nalazi u gustoj bukovoj šumi, tik uz poznati planinarski dom Babin zub, a ispod istoimenog vrha po kome je dobio ime, na nadmorskoj visini od 1.577 m, na 8 km udaljenosti od najvišeg vrha Stare planine Midžora.

Stara planina skijanje

Stara planina smeštaj - apartmani

Prednosti apartmana u odnosu na hotele su prvenstveno cenovnog karektera. Kada se uporede cene hotela i apartmana, primetiće te da su cene apartmana dosta niže. Nemojte da Vas ovo zavara, jer cena često ne utiče na kvalitet smeštaja. Neki gosti se mnogo lepšte osećaju kada borave u apartmanima nego u hotelu, jer u hotelu dobijaju samo sobu i kupatilo, dok u apartmanima imaju mali stan i osećaju tu lagadnost kao da su kod svoje kuće

Hotelski smeštaji su u velikoj većini slučajeva u samom centru, jer se to donekle od njih očekuje i zahteva, dok se aparmtani nalaze i u samom centru, ali i u okolnim mirnijim naseljima. 

Ono što je naravno svima jasno je da ćete za manju svota novca, dobiti veći mir i komfor koji pružaju apartmani. Ukoliko do sada niste boravili u apartmanskom smeštaju, obavezno je da to uradite što pre.

Apartmani u ponudi na Staroj planini:

Apartmani Sunce - Apartmani Sunce objekat izgrađen 2011. godine, na Staroj planini, u blizini ski centra Babin zub. Nalazi se na širokom, osunčanom platou iznad sela Crni Vrh, udaljen četiri kilometra od početne stanice četvoroseda na Konjarniku. U prizemlju objekta je zajednički dnevni boravak sa kuhinjom i TV salom dostupan svim gostima. Ispred smeštaja je obezbeđen parking za vozila gostiju. Idealno je za porodice i zaljubljenike u prirodu.

Planinarski dom “Midžor“ - ovaj objekat raspolaže sa 14 smeštajnih jedinica, i 65 ležaja. Budite i vi gosti ovog prijatnog mesta i uživajte na krovu Srbije. Besplatan wi/fi Internet u svim javnim prostorima i sobama. Pored pansionskog restorana, gostima je na raspolaganju Kamin sala kao i terasa. Parking ispred objekta.

Pešačačenje kao zaštitni znak Stare planine

Stara planina je svake godine sve više i više privlačnija turistima. Svojom netaknutom prirodom zaista pleni, i sa razlogom je jedna od najlepših prirodnih lepota u Srbiji, (barem ovaj manji deo koji se nalazi u našoj zemlji). Planina je postala poznata, pored ski staza koje su postale zaista uređene, pre svega po interesantnim pešačkim i planinarskim turama koje se ovde organizuju. Pešačke staze su adaptirane i postoje različiti nivoi staza, u zavisnosti od spretnosti i fizičkih sposobonosti planinara.

Pop Martinovo zakopano blago

Prema legendi pop Martin nakon što su mu Turci ubili porodicu, krenuo u osvetu, napadao turske karavane, otimao zlato i dragulje, te iste delio siromašnima, a deo zakopavao u jamu o kojoj je ostala samo legenda. Danas zbog te zanimljive priče, ovi planinu posećuju i mnogi lovci na blago, te lokalne meštane ne iznenađuje kada iz šume čuju glasne zvuke, bušenje i kopanje, jer znaju da ponovo neko pokušava da nađe popovo blago. Mnogi od ovih "lovaca" dolazi i sa detektorima za metal, povučeni zanimljivom pričom od starijih ljudi u nadi da će istraživanjem ovog terena pronaći gde se krije dugo čuvano tursko blago.

Šetačke staze za uživanje i pogled koji ostavlja bez daha

Stara planina možda ne važi za kraljicu noćnog provoda, ili za najposećeniju planinu u Srbiji, ali se zbog svojih pešačkih staza izdvaja na listi najboljih planina ove vrste. Staze za pešačenje na Staroj planini su veoma pristupačne, prvenstveno zbog pogodnog i travnatog terena, tako da iako niste u nekoj savršenoj formi možete da uživate u ovoj planiraskoj avanturi. 

Same ture se organizuju kao jednodnevni izleti, do najvišeg vrha planine - Midžora, a pogled sa krova Srbije definitivno će vas ostaviti bez daha. Stara planina obiluje sa mnoštovom zanimljivih staza, i sa pravom je zovu planinarskim biserom, a na vama je da izbarete pravu stazu koja će ispuniti vaš dan.

Stara planina - šta videti?

Stara planina vodopadi

Koliko je priroda neverovatna na Staroj planini govori i to da se trećina vodopada Srbije (preko 90 u celoj Srbiji) upravo nalazi na ovoj planini. Ovi predeli su interesantni turistima, jer ovde vreme kao da je stalo. Mnogi vodopadi su na dohvat ruke, ali neki su dosta skriveni i bez pomoći lokalnih vodiča ne možete doći do njih.  

Ukoliko se uputite na Staru planinu naša preporuka je da posetite po mnogima najlepši vodopad u Srbije Tupavica. Nalazi se u blizini sela Dojkinci, na nadmorskoj visini od 1050 metara. Jedan je od najpristupačnijih vodopada na ovoj planini, i do njega se stiže šetnjom od nekih sat i po vremena.

Pored Tupavice, neki od vodopada su:  vodopad Bigar, Piljski vodopad, Koprenski vodopad, Vodopad Kaluđerski skok, Čunguljski skok, i zaista bi bila velika šteta ukoliko ne biste posetili neki od njih. 

Stara planina vodopadi

Stara planina smeštaj - Karakteristike ski centra Stara planina: 

Ski centar Stara planina

 • Visina centra – 1.756 m 
 • Najviši vrh – 2169 m
 • Ukupna dužina staza i ski pute - preko 13 km
 • Ukupan broj žičara, ski lifotva i veznih instalacija - 5
 • Broj baby ski liftova - 1 
 • Četvorosedna žičara "Babin zub" - kapacitet 2.399 skijaša na sat
 • Četvorosedna žičara “Konjarnik” - kapacitet 1.400 skijaša na sat
 • Ski lift "sidro" - kapacitet 1.200 skijaša na sat
 • Prva gondola u Srbiji
 • Sistem za veštačko osnežavanje

Gotovo pet meseci godišnje Stara planina se nalazi pod snegom što je čini idealnom za skijaški centar. SKI Staze "Sunčana dolina" i "Konjarnik" u Ski centru Stara Planina dobile su FIS homologaciju za organizovanje slalom, veleslalom i superveleslalom (Super G) trka.

Ski staze na Staroj planini

 • Broj lakih staza - 4
 • Broj srednjih staza - 3
 • Broj teških staza - 2
 • Maksimalna visinska razlika - 332 m
 • Najduža staza - 1.303 m

Stara planina smeštaj - Put do Stare planine

Stare planina je od Novog Sada udaljen 413 km, a od Beograda 322 km.

UDALJENOST:

Novi Sad - Beograd - Niš - Niška Banja - Svrljig - Stara planina - 413 km

Beograd  - (autoput E75) Niš - Niška Banja - Svrljig - Stara planina - 322 km

Niš - Niška Banja - Svrljig - Stara planina - 87 km