Još 5 osoba gleda ovo putovanje.
VAŽNO:
  • Cena aranžmana bez avio karte se može dobiti na upit.
  • Ukoliko sami kupujete avio kartu neophodno je obavestiti agenciju o detaljima kako bi organizovala transfer do smeštaja.
  • Ukoliko vam je potrebna asistencija oko prtljaga pri promeni gradova, molimo vas da nam to napomenete kako bismo vam blagovremeno pružili informacije o mogućnosti pružanja ove usluge.

Kraljevina Tajland – zemlja osmeha i slobode (thai znači sloboda) koja se nekada nazivala Siam. Budizam na Tajlandu je više od religije, to je način života. Lotusov cvet je simbol budizma, raste na dnu blatnog ribnjaka. Ljudi nastoje postati slični lotusu. Blato je simbol života, dok je čistoća cveta rasvetljenje. Ovo je ujedno i jedina zemlja u jugoistočnoj Aziji koja nije kolonizovana od strane evropskih sila. Ukoliko dobro pogledate mapu Tajlanda, podsetiće vas na glavu slona. Slon je veoma cenjena životinja za tajlanđane. Sadasnji Kralj Tajlanda je Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (Rama X). Površina Tajlanda iznosi okvirno 517,000 km2. Ukupan broj stanovnika je otprilike 65,000,000. Zemlju okružuju Andamansko more, Malezija, Tajlandski zaliv, Kambodža, Laos i Myanmar. Iako država sa veoma burnim noćnim životom, tajlanđani poštuju svoju istoriju, kulturu i religiju te je i zbog toga obavezno imati dugačku suknju i minimum kratke rukave sa minimalnim dekolteom pri poseti hramova i ostalih kulturnih znamenitosti.

Chiang Mai – Chiang Mai je glavni grad provincije Chiang Mai na severu kraljevine Tajland, nekada je bio glavni grad države Lan Na (1296 - 1768). Nalazi se 700 km severno od Bangkoka. Chiang Mai u prevodu znači Novi Grad. Istorijski značaj ovog grada proizilazi iz toga što je vrlo blizu reke Ping koja se uliva u reku Chao Praya. Stari grad je opasan zidinama i prokopan je kanal oko tih zidina. U ovom gradu videćete spiritualnu stranu Tajlanda s obzirom da postoji preko 300 hramova. Ovo je grad kulture i tradicije u tranziciji. Festivali Songkran 13.-15. April (Tajlandska nova godina) i Loy Krathong (Yee Peng – festival lanterni, slavi se u Novembru) su dva veoma važna festivala koja se slave na Tajlandu, a pogotovo u Chiang Mai-u. Sa više od 50 nacionalnih parkova, ova regija je raj za ljubitelje prirode. Najviši vrh Tajlanda od 2,565 metara nalazi se u ovoj provinciji, a i deo je Himalaja.

Legenda belog slona - Prema legendi, monah po imenu Sumanathera iz Sukhothai Kraljevstva imao je san. U ovoj viziji rečeno mu je da ode u Pang Cha i potraži relikviju. Sumanatera je uhvatio Pang Cha i našao kost. Mnogi tvrde da je to bila Gautama Budina ramena kost. Relikvija je pokazala magične moći: sijala se, mogla je nestati, mogla se pomeriti i mogla se duplirati. Sumanathera je odneo ovu relikviju kralju Dhammaraju, koji je tada vladao Sukhotai Kraljevstvom. Kralj Dhammaraja ponudio je poklon i organizovao je ceremoniju kada je Sumanathera stigao. Međutim, relikvija nije pokazala nikakve abnormalne karakteristike, a kralj, koji je sumnjao u autentičnost relikvije, rekao je Sumanatheri da je zadrži.

Kralj Nu Naone iz Lan Na, čuo je o relikviji i nagovorio je monaha da je donese. Godine 1368, s dozvolom kralja Dhammaraje, Sumanathera je odneo relikviju u mesto koje se sada zove Lamphun, na severu Tajlanda. Kad je monah stigao, relikvija se polomila na dva dela. Manji komad je smešten u hram u Suandoku dok je kralj drugi komad stavio na leđa belog slona koji je pušten u džunglu. Za slona se priča da se popeo na Doi Suthep, u to vreme planina se zvala Doi Aoi Chang (što u prevodu znači Šećerna planina slona), zaustavio se, ispustio tri glasna zvuka, pa je pao mrtav. Ovo se tumačilo kao znak. King Nu Naone je odmah naredio izgradnju hrama na lokaciji.

Koh Chang - Koh Čang - ostrvo poznato i kao "ostrvo Slon" dobilo je ime po svojoj formi koja izgleda kao glava slona. Treće je po veličini ostrvo u zemlji posle Phuket-a i Samui-a. Nalazi se oko 300 kilometara istočno od Bangkoka u provinciji Trat, u Tajlandskom zalivu blizu granice sa Kambodžom. Veličina ostrva je 429 km2. Većina smeštajnih objekata se nalazi na zapadnoj strani ostrva, gde su peščane plaže. Na istočnoj strani ostrva nalazi se samo nekoliko peščanih plaža pa je daleko manje popularna među turistima. U ovom delu ostrva smešteno je nekoliko fenomenalnih vodopada. 70 odsto od ukupne  površine čine pašnjaci, strma brda, litice, vodopadi i divlji život, fine plaže, koralni grebeni i obilje morskog života. Ostrvo takođe nudi visoke planine i kamene litice. Pogodno je za ljubitelje ronjenja i pecanja. White Sand plaža i plaža Lonely su najpopularnija mesta za obilazak.

Bangkok – prvobitno je bio samo malo ribarsko selo na istočnoj obali reke Čao Praja (Chao Phraya). Temelji današnjeg Bangkoka nalaze se u malenom gradu Tonburi (Thonburi), koji je danas deo glavnog grada na zapadnoj obali reke Čao Praja. General Taksin je 1772. godine proglasio Tonburi novim glavnim gradom nakon što je prestonica kraljevstva Ajutaja (Ayutthaya) potpuno uništena 1767. godine tokom rata sa Burmom

Bangkok je prestonica kraljevine Tajland  od 1782.godine. Takođe važi i za najveći i najvažniji grad. Prema raznim izvorima u ovom gradu zivi oko 8,000,000 prijavljenih, a sa prigradskim naseljima broji oko 14.5 miliona stanovnika. Bangkok se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda kao grad sa najdužim imenom na svetu. Bangkok je politički, ekonomski i kulturni centar Tajlanda sa brojnim univerzitetima, visokim školama, palatama i preko 400 vatova (budističkih hramova i manastira), kao i najvažniji saobraćajni čvor zemlje. Reka Chao Phraya kod Bangkoka ima širinu od oko 400 metara. Područje grada ima površinu od 1.565,2 km2, dok je površina cele metropolske regije oko 7.761,5 km2.

Phuket -  je najveće ostrvo Kraljevine Tajland. Dva mosta na severu povezuju ga sa kopnom. Glavno ostrvo Phuketa površine je oko 543 km2, bez okolnih ostrva, i malo je manji od ostrvo-države Singapur. Glavni grad Phuket City broji oko 600,000 stanovnika. Zbog svog povoljnog položaja i bogatstva kalajem i kaučukom, Phuket je bio jedna od najbogatijih luka Azije. U današnje vreme glavni izvor prihoda je turizam.  Ostrvo je smešteno na severoistoku Indijskog okeana uz jugozapadnu obalu Kraljevine Tajland. Ostrvo je otprilike dugačko 50, a široko 20 km. Naziv potiče od Malajske reči bukit što označava uzvišenje, mada se u drevnim Tajlandskim spisima pominje Phu (Planina) i ket (biser), dok je u drugim spisima nazivan i Talang što označava rt. Peščane plaže ovog prirodno bogatog ostrva smeštene su u zapadnom delu. Ostrva koja izdvajamo i toplo preporučujemo za posetu i obilazak su Similanska, Ko Pi Pi (Koh Phi Phi) ostrva, kao i ostrvo Džejms Bond (James Bond) u zalivu Pang na (Phang Nga).

Plaža i mesto Patong su jedno od najposećenijih turističkih mesta na Tajlandu. Plaža je poznata i po veoma aktivnom noćnom životu.

Koh Phangan – ostrvo koje su prvo naselili narodi iz Malezije koji su brodom doplovili i naselili ovaj region. Bavili su se ribarstvom i uzgajanjem kokosa, a sada ostrvo živi najviše od turizma, a mnogo manje od ribarstva i uzgoja kokosa od kojeg se pravi i kokosovo ulje. Ostrvo obiluje prelepim plažama od kojih su neke samo dostupne brodom. Haad Rin je najbučnija plaža od kako se tamo organizuju u svetu poznate žurke Punog Meseca.

Plan puta

1. dan / BEOGRAD – PHUKET:

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 3h pre poletanja aviona. Sledi popodnevni let do konekcionog grada (Doha, Dubai, Moskva, Istanbul), a zatim noćni let do Phuket-a.

2. dan / PHUKET:

Dolazak na Phuket u prepodnevnim satima. Transfer do smeštaja. Raspoređivanje po sobama. U dogovoreno vreme sledi kraće upoznavanje sa okolinom, a nakon toga slobodno vreme. Noćenje na Phuket-u.

3 – 8. dan / PHUKET:

Tokom boravka na Phuketu pored slobodnog vremena za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, agencija će organizovati i raznovrsne fakultativne izlete. Šest noćenja na Phuket-u.

9. dan / PHUKET - BEOGRAD:

Napuštanje soba do 10:00 časova prepodne. Kofere ćete moći da ostavite na recepciji do polaska na aerodrom. Transfer za aerodrom polazi iz hotela 4h pre poletanja aviona. Noćni let do konekcionog grada.

10. dan / BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti