Tasos vreme i temperatura

Kada je najbolje posetiti Tasos?

Tasos vreme: Tasos je jedno od najlepših ostrva u Grčkoj, a mnogi kažu „ko jednom poseti Tasos, uvek se na ovo ostrvo vraća“. Tasos leži na 17m nadmorske visine i nalazi se na severu Egejskog mora. Klima na ostrvu je blaga, uglavnom topla i umerena, a zimi ima mnogo više padavina nego leti.

Ovo grčko ostrvo je puno lepih plaža, prelepih panoramskih pogleda i mnogo dobre hrane koja se može dobiti u bilo kojem od finih restorana koji krase ostrvo.

Tasos je najbolje posetite između maja i septembra. U ovom vremenskom periodu očekujte lepo, vedro i toplo vreme. Temperature nisu previsoke i imaćete priliku da uživate i da se kupate u prelepom moru. 

Tasos vreme u januaru:

Minimalna temperatura vazduha: 3℃

Maksimalna temperatura vazduha: 10℃

Prosečna temperatura vazduha: 6℃

Prosečna temperatura mora: 13℃

Januar na Tasosu zaista može biti veoma hladan sa dosta padavina. Preporuka za turiste je da obavezno ponesu odgovarajuću odeću pogotovo za kišu, koja je česta u januaru.

Tasos vreme u februaru:

Minimalna temperatura vazduha: 3℃

Maksimalna temperatura vazduha: 11℃

Prosečna temperatura vazduha: 7℃

Prosečna temperatura mora: 13℃

Februar na Tasosu nije mnogo drugačiji od januara. Tokom dana, temperatura je za nijansu toplija od januara, tako da je toplija garderoba obavezna. Pripreme za veliki karneval počinju baš u februara, pa ako ste ljubitelj vina, plesa i dobre hrane onda možete posetiti Tasos i u februaru.

Tasos vreme u martu:

Minimalna temperatura vazduha: 5℃

Maksimalna temperatura vazduha: 13℃

Prosečna temperatura vazduha: 9℃

Prosečna temperatura mora: 13℃

Mart najavljuje dolazak proleća, te je i sama temperatura veća u odnosu na zimske mesece. Iako lokalci u martu već uživaju u suncu i pripremaju ten, svakako je i dalje preporučljivo da ponesete džemper ili neku laganu jaknu.

Tasos vreme

Tasos vreme u aprilu:

Minimalna temperatura vazduha: 9℃

Maksimalna temperatura vazduha: 18℃

Prosečna temperatura vazduha: 13℃

Prosečna temperatura mora: 15℃

April donosi proleće na Tasos. Iako je za većinu ljudi hladno za kupanje, uvek postoje oni najhrabriji koji su spremni za kupanje i u aprilu. Za one manje hrabre uvek su naraspolaganju zanimljive hiking ture ili jednostavno ispijanje kafe pokraj mora.

Tasos vreme u maju:

Minimalna temperatura vazduha: 13℃

Maksimalna temperatura vazduha: 24℃

Prosečna temperatura vazduha: 18℃

Prosečna temperatura mora: 19℃

Maj je definitvno pravi početak leta na Tasosu. Tokom ovog meseca temperature su značajno veće u odnosu na početak godine, te i turisti u sve većem broj dolaze na ostrvo. Jedna od lepših stvari u maju je da temperature nise previsoke i da zaista možete da uživate na suncu.

Tasos vreme u junu:

Minimalna temperatura vazduha: 17℃

Maksimalna temperatura vazduha: 27℃

Prosečna temperatura vazduha: 22℃

Prosečna temperatura mora: 23℃

Jun donosi pravo toplo vreme na ostrvo. U ovom mesecu na Tasosu u proseku ima 13 sati dnevno sunčeve svetlosti, što znači da ima dovoljno vremena za uživanje u mnogim čarima ostrva. Pored kupanja i sunčanja, turisti mogu da uživaju i veoma dobrom noćnom životu koji Tasos pruža.

Tasos vreme

Tasos vreme u julu:

Minimalna temperatura vazduha: 19℃

Maksimalna temperatura vazduha: 31℃

Prosečna temperatura vazduha: 25℃

Prosečna temperatura mora: 26℃

Jul je uz avgust najtraženiji mesec za sve turiste koji žele da posete Tasos. Prosečna temperatura mora u julu je 26℃ što ga čini više nego idelanim za kupanje. 

Tasos vreme u avgustu:

Minimalna temperatura vazduha: 19℃

Maksimalna temperatura vazduha: 30℃

Prosečna temperatura vazduha: 24℃

Prosečna temperatura mora: 26℃

Avgust predstavlja centralni deo turističke sezone na Tasosu. Najveći broj turista se odlučuje da baš u ovom vremenskom periodu poseti najsevernije ostrvo Egejskog mora i uživaju u njegovim lepotama.

Tasos vreme u septembru:

Minimalna temperatura vazduha: 16℃

Maksimalna temperatura vazduha: 26℃

Prosečna temperatura vazduha: 21℃

Prosečna temperatura mora: 24℃

Septembar je mesec kada gužva počinje da se smanjuje, ali ostrvo je i dalje vrlo, vrlo živo. More je i dalje toplo i kristalno čisto. Blistavo plavo i tirkizno more je savršeno za kupanje i ronjenje, ako je ovo vaš izbor za slobodnu  aktivnost. 

Tasos vreme u oktobru:

Minimalna temperatura vazduha: 12℃

Maksimalna temperatura vazduha: 21℃

Prosečna temperatura vazduha: 16℃

Prosečna temperatura mora: 20℃

Kraj oktobra donosi i kraj letnje sezone na Tasosu. Prosečna temperatura mora je 20℃ što ga i dalje činim privlačnim za mnoge kupače. Oktobar je mesec berbe grožđa, pa ako ste ljubitelj vina ovo je pravo vreme da uz čašu vina, masline i feta sir uživate u lepom vremenu.

Tasos vreme

Tasos vreme u novembru:

Minimalna temperatura vazduha: 7℃

Maksimalna temperatura vazduha: 15℃

Prosečna temperatura vazduha: 11℃

Prosečna temperatura mora: 17℃

U novembru počinje da postaje hladno, ali nikako nije prehladno za uživanje u poseti i obilasku ostrva. Ovo je doba godine kada posetioci mogu da prisustvuju (i uz malo dogovora, možda i učestvuju) berbi maslina i vide kako se proizvodi čuveno Tasosovo maslinovo ulje.

Tasos vreme u decembru:

Minimalna temperatura vazduha: 4℃

Maksimalna temperatura vazduha: 12℃

Prosečna temperatura vazduha: 8℃

Prosečna temperatura mora: 15℃

Decembar je najhladniji mesec u godini na Tasosu. Pošto je prosečna temperatura mora oko 15℃defintivno nije preporučljivo za kupanje. Međutim, kupanje u zagrejanim bazenima ili đakuziju je prilično lepo i osvežavajuće u ovo doba godine.

.

Ukoliko želite da pogledate našu ponudu za Tasos to možete učiniti klikom na sledeći link: