Upoznajte Neos Marmaras (Sitonija)

Upoznajte Neos Marmaras: Za Neos Marmaras se slobodno može reći da je jedno od najvećih i najpopularnijih letovališta na Sitoniji, a nalazi se na drugom prstu poluostrva Halkidiki. Iako možda malo mesto, za vreme sezone poseti ga više od 20.000 ljudi, te je ovaj turistički dragulj tada centar svih dešavanja i nudi mnoge atrakcije za svačiji ukus.

Neos Marmaras

Upoznajte Neos Marmaras - mali privatni raj

Turistička ponuda ovog prelepog mesta je raznovrsna, pa lako može da zadovolji potrebe i onih najzahtevnijih turista.

Za one mirnijeg duha tu su mnogobrojni restorani duž cele glavne ulice i pored same obale sa pravom morskom atmosferom, a planine koje okružuju ovo mesto čine da se osećate kao u malom privatnom raju. Tu su i mnoge prelepe plaže i kulturne manifestacije koje vrlo slikovito dočaravaju jedinstven duh ovog dela Grčke.

Neos Marmaras

Upoznajte Neos Marmaras - prelepe plaže

Plaže Neos Marmarasa su raznovrsne, počevši od peščanih plaža, preko manjih i većih uvala, sve do onih zabačenijih i još uvek neistraženih. Bez obzira na kojoj od ovih plaža se nalazite, more je uvek kristalno čisto i bistro.

U samom letovalištu postoje dve najpoznatije plaže: Gradska plaža i plaža Paradiso.

Glavna gradska plaža nekoliko puta je odlikovana „Plavom zastavom“, priznanjem koje dobijaju samo najlepše i najčistije plaže u Grčkoj. Peskovita je i velika, a na njenom kraju nalazi se Porto Carras, jedan od najraskošnijih hotelskih kompleksa u Grčkoj i celoj Evropi.

Neos Marmaras

Plaža Paradiso je, kako joj i samo ime kazuje, rajska plaža, smeštena na kraju Gradske plaže, i iz godine u godinu postaje sve popularnija među turistima. Ova plaža je polu peskovita polju šljunkovita i idealno je mesto da ugodite vašim čulima kroz miris svežine, zvuk talasa i osećaj najlepšeg sunca na vašoj koži.

plaža u Neos Marmarasu

Pored ovih, poznate su i plaže u okolini Neos Marmarasa, Lagomandra, Tripotanos, Azapiko, Ladario i mnoge druge. Ako želite da uživate u mirnoj šetnji, prirodnoj lepoti i prelepim zalascima sunca, krenite ka istorijskom etno selu Partenon. Okruženo maslinjacima, ovo predivno mestašce verno dočarava život, arhitekturu i atmosferu prošlih vremena. Selo je pod zaštitom EU i Grčke države i mesto je unikatne arhitekture.

Ovde vam se takođe pruža prilika da uživate u romantičnoj večeri kao i da probate najukusnije specijalitete Grčke kuhinje u tihoj i mirnoj bašti nekog tradicionalnog restorana. Sve ovo se nalazi na svega nekoliko minuta od Neos Marmarasa i pravi je kontrast burnom noćnom životu koji se odvija tamo.

pogled na more

Neos Marmaras - noćni život

Kad smo već kod burnog noćnog života, Neos Marmaras ni tu ne manjka atrakcija, tako da će i želje onih koji uživaju u dobrim žurkama i aktivnom odmoru takođe biti zadovoljene. Izuzetno bogat noćni život razvijen je zahvaljujući mnoštvu novoniklih modernih barova, pubova, taverni i naravno klubova koji rade do ranih jutarnjih časova.

ulice u Neos Marmarasu

Pored žurki, nude vam se i dnevna dešavanja poput svakodnevnih izleta i ekskurzija kako brodom tako i autobusom.

Neos Marmaras je bez sumnje mesto gde će svako pronaći neki vid zabave po svom ukusu.