Valensija avionom (fakultativno: Benidorm i Alikante) | 4 dana / 3 noćenja

1/5
Cena PO OSOBI od:
669€
Avio
ID aranžmana: 361
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekunde
Ovaj aranžman gleda još 5 osoba.

Cena sa prevozom po osobi

Smeštaj Tip smeštaja 8. mart
07.03. -
10.03.
1. maj
02.05. -
05.05.
Valensija: Eurostars Rey Don Jaime
1/3 sa doručkom669€X
1/2 sa doručkom699€X
1/1 sa doručkom869€X
Smeštaj Tip smeštaja 8. mart
07.03. -
10.03.
1. maj
02.05. -
05.05.
Valensija: Dwo Valencia
1/2 sa doručkomX739€
1/1 sa doručkomX939€

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
 • 2
Tip smestaja
Vrsta usluge
 • 1
Izaberite jedan od 2 hotela u okviru ovog aranžmana
O hotelu:

Eurostars Rey Don Jaime 4* | Valensija Hotel EUROSTARS REY DON JAIME 4* je lociran u širem centru grada, na samo 15ak minuta hoda od Kalatravinog grada umetnosti i nauke koja je ujedno i najveća atrakcija ovog grada. Autobuska stanica se nalazi u blizini hotela, odakle saobraća prevoz koji omogućav... Pročitaj detaljno

Avio
po osobi već od
669€
Cene variraju od datuma putovanja
O hotelu:

Dwo Valencia 4* | Valensija Lokacija: Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji u Valensiji. Od stare građevine, napravljen je moderan, dizajnerski hotel Dwo Valencia, okružen prelepim zelenilom, idealan za mir i odmor svojih gostiju. Stari grad, plaža i Grad umetnosti, nalazi se na oko 15 minuta hoda ... Pročitaj detaljno

Avio
po osobi već od
739€
Cene variraju od datuma putovanja

Plan puta

(4 dana- 3 noćenja)- Redovna linija Air Serbia

ODLAZAK UJUTRU/POVRATAK UVEČE -DIREKTAN LET-

1. Dan BEOGRAD – VALENSIJA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije Big Blue u 04:00 časova. Poletanje za Valensiju u 06:15 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 590). Sletanje u Valensiju u 09:05 časova. Po izlasku sa aerodroma, odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Grad umetnosti i nauke (Ciudad de arts & ciencias), kompleks savremene arhitekture koji je projektovao čuveni arhitekta Santiago Kalatrava, obilazak jedinstvenog parka dužine 9 km u napuštenom koritu reke Turije, panoramski obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (most od cveća) – najlepši most Valensije, obilazak „kapije Valensije“ Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba Valensije – Mestalla, obilazak Ruzafe (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima, barovima, uličnim sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično najlepše zgrade Valensije) i obilazak Plaza de Torros, Estacion de Nord, Plaza de Ayutamiento, barokne gradske skupštine iz XVIII veka, pijaca, Kolumbova ulica i trg… Nakon panorame, transfer do hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. Dan VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet u trajanju od 3 sata- Valensija kroz istoriju-pešačka tura. Prolaskom kroz kapiju Valensije (kojih je nekad bilo 26), vraćamo se u prošlost i preko istorijske rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg) putuje se kroz vekove uz arhitekturu i istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada, Katedrala Valensije posvećena Presvetoj Bogorodici, Sveti Gral – čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas – usmeni sud zaštićen UNESCO-m, Bazilika (Basilica de desesperados), Micalet toranj, rimske iskopine, arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central centralna valensijska pijaca vanserijske arhitekture (Art Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda – srednjevekovna tržnica mediteranske gotike koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija. Mali predah i slobodno vreme u autentičnim barovima baroknog stila, (preporučujemo da probate) čuveno valensijsko piće – Agua de Valencia, Churros (španska poslastica), ili sendvič sa španskom šunkom....Izlazak kroz drugu kapiju i put u obilazak arhitekture budućnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet – Benidorm i Alikante Benidorm se nalazi na oko 130 km od Valensije i spada u red najpoznatijih španskih letovališta, (godišnje Benidorm poseti preko 8 miliona turista). Šetnja po starom gradu, slobodno vreme. Nakon toga, nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca). Dolazak u Alikante, još jedno od poznatijih španskih letovališta u ovoj regiji. Letovalište je poznato po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada. Obilaskom tvrđave, šetnja se nastavlja ka najživopisnijoj četvrti El Barrio de Santa Cruz, poznato po uskim vijugavim uličicama, belim kućicama sa šarenim motivima, katedrali Sv.Nikole iz 17.veka, kao i gradskom skupštinom, koja se nalazi unutar ruševina srednjovekovnih zidina. Nakon obilaska starog grada, šetnja se nastavljam ka aveniji Esplanada de Espanja (popločanom sa 6.6 miliona mermernih pločica). Ovo je i jedan od simbola grada. Šetnja se završava kod najpoznatije gradske plaže Playa del Postiguet, gde se možete odmoriti i uživati u nekom od lokalnih restorana, tapas barova koji nude specijalite ove regije. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

4. Dan VALENSIJA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do polaska transfera na aerodrom. Preporučujemo da posetite jednu od pet valensijskih plaža: Malvarosa, Cabanyal, Patacona, Alboraya, Port Saplaya (valensijska Venecija), ili obiđete najstariju špansku luku koja je ujedno i jedna od najvećih evropskih luka. Preporuka: šetnja promenadom sa brojnim restoranima i pogledom na Mediteran i usidrene jahte. Slobodno vreme do polaska transfera. Sastanak sa vodičem ispred hotela, transfer do aerodroma (oko 18.00h). Poletanje za Beograd u 20.40 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 595). Sletanje u Beograd u 23:20 časova. Po sletanju u Beograd, kraj programa.

Način plaćanja

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).
2. Uplata na rate – čekovi građana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 20.12.2023.)
3. Uplata na rate - administrativana zabrana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 20.12.2023.)
Napomene u vezi plaćanja:
 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

OSTALE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter letova (100 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
 • Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još 6 meseci po povratku sa putovanja.
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Kategorija hotela je zvanična domicilna kategorija na osnovu ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera. U slučaju eventualne naknadne promene, organizator ne snosi odgovornost. Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta. Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka putovanja do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica leta, na koje agencija ne može uticati ) gost uđe u hotel. Molimo putnike da provere validnost putnih isprava. Na put je potrebno poneti pasoš koji važi 6 meseci po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Big Blue d.o.o. OTP 121/2021
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Na čarter letu prevoznik je Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg. Deca ispod 2 godine nemaju pravo na prtljag.

Cena obuhvata

Cena obuhvata:

 • Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Valensija – Beograd
 • Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 34,72 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 8.01-JD, EUR 0.63-OG, EUR 3.27-QV) Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma u Valensiji do hotela u odlasku i povratku
 • Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča
 • Tri noćenja u hotelu na bazi noćenja sa doručkom
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja
 • Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga
 • Troškove organizacije putovanja

Cena ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

Izleti

Valensija avionom - Fakultativni izleti

 • Valensija kroz istoriju-pešačka tura 25 €
 • Benidorm i Alikante - 75 €

VAŽNO:

Valensija avionom - Valensija je treći grad po veličini Kraljevine Španije i predstavlja grad bogate istorije i sjajnih inovacija

VAŽNO:

 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 • Cene aranžmana važe do subote ili do popunjavanja slobodnih mesta.
 • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u EU iznosi 6 meseci od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • PROMENA IMENA PUTNIKA NAKON REZERVACIJE MOGUĆA JE SAMO U RETKIM SLUČAJEVIMA UZ TRENUTNU NADOKNADU I ZAVISI ISKLJUČIVO OD AVIO KOMPANIJE PREVOZNIKA.
 • USLOVI ULASKA U ŠPANIJU - https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama
PRODAJNA MESTA:
 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
 

Valensija avionom

Opis destinacije:

Putovanje Valensija avionom pruža nezaboravno iskustvo koje spaja bogatu istoriju, šarmantnu kulturu i prelepe plaže Sredozemlja. Ovaj španski dragulj privlači posetioce svojom raznolikošću, umetničkim nasleđem i kulinarskim čarima.

Valensija avionom - Grad sa bezbroj lica

Valensija, treći najveći grad u Španiji, nudi raznolike atrakcije koje će zadovoljiti različite interese. Bez obzira da li ste zaljubljenik u istoriju, umetnost ili avanture na otvorenom, Valensija ima nešto za svakoga. Naša preporuka je da obavezno posetite impresivnu Katedralu Svetog Petra, ali i da istražite futuristički Grad umetnosti i nauke. Naravno ukoliko niste zaljubljenik u umetnost i nauku uvek je tu opcija da se opustite na prelepim plažama Valensije, koje zapljuskuje Mediteran.

Valensija avionom

Ukusna kulinarska scena i fascinantna istorija i kultura

Valensija je takođe poznata po svom gastronomskom bogatstvu. Nemojte propustiti priliku da probate autentičnu "paellu", specijalitet koji je rođen upravo ovde. Lokalni restorani i tapas barovi nude raznovrsne ukuse španske kuhinje, pružajući vam priliku da istražite sve što Valensija ima da ponudi.

Putovanje u Valensiju vas vodi kroz vekove bogate istorije i kulture. Ovde ćete pronaći kombinaciju uticaja Rimskog carstva, Mavara i Hrišćanske Španije. Ukoliko budete imali vremena obavezno posetite "Lonja de la Seda", svetski poznatu Svetsku baštinu UNESCO-a, gde ćete doživeti veličanstvenu gotičku arhitekturu i priču o trgovini svilom.

Valensija avionom

Valensija avionom - putovanje iz snova

Planiranje putovanja u Valensiju je lakše nego ikada zahvaljujući turističkoj agenciji Lider Travel. Od luksuznih hotela do šarmantnih boutique smeštaja, Valensija nudi opcije za sve ukuse i budžete. Gradski prevoz, uključujući metro i autobus, omogućava vam brzo i praktično kretanje po gradu.

Putovanje Valensija avionom je putovanje u šarmantni svet bogate kulture, istorije i gastronomskih užitaka. Bez obzira na vaše interesovanje, ovaj grad će vas osvojiti svojom raznolikošću i šarmom. Rezervišite svoje putovanje danas i pripremite se da se zaljubite u čaroliju Valensije.