Viza za Egipat

Viza za Egipat (turistička)

Jednokratna (turistička) viza za putovanje u Egipat se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta je potreban važeći pasoš. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci od planiranog povratka.

Vizu takođe možete dobiti u Ambasadi Egipta u Beogradu i na vizu se čeka 2 nedelje. Ambasada se nalazi u ulici Andre Nikolića 12 u Beogradu (lokacija). Pre odlaska u ambasadu obavezno kontaktirati istu kako biste zakazali termin dolaska. Broj telefona ambasade: 011 265 05 85.

Viza za Egipat Cena vize:
  • 25 $ (online ili na aerodromu)
  • 10 $ (u konzulatu)

Zahtev za turističku vizu se može podneti i putem sajta - visa2egypt.gov.eg (najmanje 7 dana pre planiranog putovanja), a u ponudi su jednokratna (25$) i višekratna (60$) turistička viza za Egipat.

Dodatne informacije oko ulaska u Egipat

Kada se radi o individualnim dolascima u Egipat, naši državljani ne moraju da poseduju polisu zdravstvenog osiguranja, ali se to preporučuje.

Što se tiče putnika koji dolaze u Egipat posredstvom turističkih agencija, polisa zdravstvenog osiguranja je obavezna. 

Svaki putnik po dolasku u Egipat može, u free shopu, u roku od 48 sati kupiti robe u vrednosti od 200 $, što uključuje:

  • 3 flaše alkoholnog pića ili 2 flaše alkoholnog pića i 1 karton piva
  • 300 cigareta ili 750 grama drugih duvanskih proizvoda
  • kupovina tehničke robe nije moguća.

Unošenje najmanje količine droge i drugih opojnih sredstava je strogo zabranjeno.

Iznos stranih valuta, koje stranci mogu uneti nije ograničen. Kada se radi o individualnim ulascima u zemlju, pogranični organi mogu postaviti kao uslov za dozvolu ulaska posedovanjem minimalnog iznosa od € 200,00.

https://www.youtube.com/watch?v=Sr1Yb0xiRbA

Na našem sajtu možete rezervisati putovanje za Egipat ili pronaći najpovoljniju avio kartu za neki od gradova u ovoj zemlji.

Autor: Stević Nebojša