1/5
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.
Napomena

Krf avionom - provedite vaš letnji odmor na destinaciji koja je mnogo više od običnog letovališta, sa prelepim plažama i čistim morem

VAŽNO:

  • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
  • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Cena obuhvata/ne obuhvata
Način plaćanja i prijave
Plan puta
Izleti
Opis destinacije: 

Ukoliko je vaš izbor letovanje Zakintos 2022. znajte da vas očekuje more i plaže kao sa razglednica koje mame sve generacije, ali za one koji očekuju nezaboravno letovanje Zakintos je posebno dobar izbor, zahvaljujući burnom noćnom životu po kome je ovo ostrvo poznato.

  Zakintos avionom

Lider Travel vam kao i svakog leta nudi priliku da posetite ovu destinaciju, i verujemo da će vam uz Zakintos 2022. godina ostati u pamćenju kao najbolja do sada. Imaćete priliku da se odmorite na najlepšim plažama, što je odlična priprema za noći koje na ovom ostrvu traju do jutra.

Zakintos avionom 2022. - Odmor na ostrvu idiličnih pejzaža

Treće po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najlepših grčkih ostrva, leži u južnom delu Jonskog mora. Široke peščane plaže sa zalivima i egzotičnim uvalama i 123 km obale, godinama privlače sve veći broj posetilaca.

Priroda je Zakintosu podarila idilične pejzaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duž obale. Maslinovo ulje, ribizle, grožđe i limun su osnovni proizvodi. Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa.

Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača, zvane "Caretta caretta", koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Glavni grad Zakintosa je Zante, koji je smešten oko širokog i plitkog zaliva podno brda Bohali.​ Odlaskom na ostrvo koje nikad ne spava, imaćete priliku da upoznate Zakintos - kao spoj najboljeg noćnog života i grčke kulture.

 

Zašto Zakintos?

  • zato što je idealno ostrvo za porodice, avanturiste, istraživače i one željne zabave,
  • zato što ćete imati jedinstvenu priliku da se divite Caretta-Caretta kornjačama,
  • zato što ćete biti očarani pejzažom i plažama ostrva, skrivenim zalivima, nepreglednim maslinjacima, vinogradima i plantažama pomorandži,
  • zato što se možete diviti olupini broda koji se nasukao u očaravajući “zaliv krijumčara” tj plažu Navagio po kojoj je Zakintos i poznat,
  • zato što možete u potpunosti prepustiti razvijenim turističkim centrima, a u isto vreme uživati u tradicionalnim primorskim letovalištima i idiličnim zalivima