Još 4 osoba gleda ovo putovanje.

VAŽNO:

  • Za putnike koji ne koriste uslugu avio prevoza preko agencije, cena aranžmana se uvećava za 150 eur.
  • Ukoliko sami kupujete avio kartu, neophodno je obavestiti agenciju o detaljima, kako bi organizovala transfer do smeštaja.
  • Ukoliko vam je potrebna asistencija oko prtljaga, pri promeni gradova, molimo vas da nam to napomenete kako bismo vam pružili informacije o ovoj dodatnoj usluzi. 

Opis destinacije:

ZANZIBAR: Nungwi ili Paje 12 dana – 9 noćenja / avionom

Tanzanija – zvanični naziv je Ujedinjena Republika Tanzanija. Graniči se sa Kenijom i Ugandom na severu, Ruandom, Burundiem i Demokratskom republikom Kongo na zapadu, Zambijom, Malavijem i Mozambikom na jugu i Indijskim okeanom na istoku. Najviša i najniža tačka Afrike se nalazi u Tanzaniji. To su planina Kilimandžaro 5,895 m nadmorske visine, koja se nalazi u severoistočnoj Tanzaniji i jezero Tanganjika 352 m ispod nivoa mora. Dodoma je glavni grad ove države još od 1996.godine, iako je Dar Es Salaam, kao nekadašnji glavni grad u stvari i najveći grad, glavna luka i vodeći trgovački centar Tanzanije. Priča se preko 100 jezika, ali je Svahili nacionalni jezik koji se uči u osnovnim školama, koristi se u parlamentarnim debatama i nižim sudovima. Engleski se koristi za internacionalnu trgovinu, u diplomatiji, srednjim i višim skolama. 38% površine ove zemlje je pod zaštitom. Tanzanija ima 16 nacionalnih parkova među kojima je i Ngorongoro.

Zanzibar – arhipelag Zanzibar, autonomna regija Tanzanije, sastoji se od dva velika ostrva Unguja (neformalno ga nazivamo Zanzibar) i Pemba kao i brojnih manjih ostrva. Nalazi se na 35 km daleko od obale Tanzanije. Glavni grad je Zanzibar Siti (Zanzibar city),  podeljen je u dva dela: istorijski centar Stone Town što u prevodu znači kameni grad koji je postao i svetska kulturna baština, i Ng’ambo moderniji deo grada gde većina stanovnika živi i radi. Ime Zanzibar potiče od arapske reči Zanjibar što je u persijskom jeziku zang-bar, a to u prevodu znači Crna obala. Glavne industrije na ostrvu su začini (karanfilić, muškatni oraščić, cimet i crni biber), raffia palme i turizam. Glavna karakteristika ovog arhipelaga su prelepe peščane plaže. Zanzibar je mešavina afričkih, arapskih, evropskih i indijskih uticaja pored toga što je bio centar ropstva i centar za trgovinu začinima. Zanzibar je ostrvo koje je naseljeno već više od 20,000 godina.

Stone Town - Kameni grad, održava svoj gradski pejzaž praktično netaknut i sadrži mnoge fine objekte koji odražavaju njegovu specifičnu kulturu koja je okupila i homogenizovala različite elemente kultura Afrike, arapskog regiona, Indije i Evrope više od hiljadu godina. Zgrade kamenog grada, odražavaju kompleksnu fuziju svahilskih, indijskih, arapskih i evropskih uticaja u tradicionalnoj izgradnji i urbanizmu. Dvospratne kuće sa dugim uskim prostorijama raspoređene oko dvorišta, do kojih se dolazi kroz uske hodnike, prepoznaju se po tipičnim "Zanzibarskim" vratima, a neke po širokim verandama i bogato ukrašenim enterijerom.

Većina zgrada i kuća datira iz 18. i 19. veka i uključuju spomenike kao što su Stara tvrđava, sagrađena na mestu ranije portugalske crkve; kuća čuda, velika ceremonijalna palata sagrađena od strane Sultana Barghasha; Stari dispanzer; Rimokatolička katedrala sv. Jožefa; Anglikanska katedrala Hrišćanske crkve u znak obeležavanja rada Davida Livingstona za ukidanje robovske trgovine koja je izgrađena na mestu poslednje pijace robova; prebivalište trgovca robovima Tippu Tip; džamija Malindi Bamnara; Jamat Khan sagrađen za Ismailovu sektu; Kraljevsko groblje; Hamamni i druge persijske kupke.

Zajedno sa uskim, vijugavim ulicama, velikim vilama s pogledom prema moru, ove zgrade predstavljaju izuzetno urbano naselje koje je odražavalo dugotrajnu trgovinu između afričkih i azijskih obala. Konkretno, Kameni Grad takođe označava mesto na kome je trgovima robovima konačno i prekinuta.

Nungwi – veliko selo smešteno na severnom kraju ostrva, na samo 50-ak kilometara od grada Zanzibar, jedno je od tri najveća mesta na ostrvu. Populacija je oko 5,5 hiljada stanovnika. Nungwi je bilo pecaroško i mesto u kojem su se pravile tipične jedrilice za region Indijskog okeana i Crvenog mora, dok je sada popularna turistička destinacija sa brojnim hotelima, restoranima, barovima itd.

Kendwa – se nalazi na 3km od Nungwi-a. Moguće je pešačiti do Nungwi-a tokom oseke, ali kad nadođe plima preporučujemo da se vratite prevozom. Plaža je sa belim peskom i krunjenim školjkama, a voda je tirkizno plava dok su zalasci sunca spektakularni.

Plan puta

1. dan / BEOGRAD – ZANZIBAR:

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 3h pre poletanja aviona. Sledi let do konekcionog grada (Doha), a zatim  noćni let do Zanzibara.

2. dan / ZANZIBAR - STONE TOWN:

Dolazak na Zanzibar. Transfer do smeštaja u Stone Town-u. Raspoređivanje po sobama. U dogovoreno vreme sledi obilazak grada sa lokalnim vodičem. Noćenje u Stone Town-u.

3. dan / STONE TOWN

Celodnevni boravak na  plaži Kendwa. U večernjim satim slobodno vreme za posetu noćne pijace u Stone Town-u. Noćenje u Stone Town-u

4. dan / STONE TOWN

Slobodan dan, ili fakultativna poseta ostrvu gde žive džinovske Aldabra kornjače. Noćenje u Stone Town-u

5. dan / STONE TOWN – PAJE/BWEJUU:

Posle doručka transfer do mesta Paje/Bwejuu. Po dolasku u Paje/Bweju, stvari ostavljamo na recepciji i slobodno vreme. Ulazak u sobe predviđen je od 15h. Noćenje u Paje/Bweju.

6. - 10. dan / PAJE/BWEJUU

Slobodni dani za odmor na plaži, ili vam nudimo da izaberete fakultativne izlete, koji će upotpuniti vaš boravak i istraživanje ovog egzotičnog ostrva. Među fakultativnim izletima su: posete drugim atraktivnim plažama, ostrvo Mnemba, obilazak farme začina, Jozani šuma, zaliv sa mnoštvom delfina ili odlazak na plavi safari. Pet noćenja u Paje/Bwejuu.

11. dan / PAJE/BWEJUU - ZANZIBAR - BEOGRAD

Odjavljivanje iz soba u jutarnjim časovima, a zatim slobodno vreme do polaska na aerodrom, koji je zakazan za 4h pre poletanja aviona.  Sledi let do konekcionog grada.

12. dan / BEOGRAD:

Nakon pauze u konekcionom gradu, sledi let za Beograd. Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti