Zip Line u kanjonu Pive | Lider Rafting Tarom izlet

Zip line u kanjonu Pive

Zipline postoji u mnogim delovima sveta, a ono što je najbliže našim rafting kampovima je zip line u kanjonu Pive. Zip line avantura je veoma popularna poslednjih godina, ali nije uvek služila kao vid adrenalina i zabave. Funkcija i uloga zipline-a se vremenom razvila od brzog načina prevoza, preko naučno-istraživačkog alata, do zaštitnog znaka avanturističkog turizma. 

Zip line u kanjonu Pive

Zip line se nekada koristio za prevoz ljudi i hrane preko reka i nepristupačnih terena, tamo gde nije bilo moguće izgraditi most ili drugi prilaz. Danas se zip line najviše koristi u adrenalinsko-zabavne svrhe.

Više o samom zip line-u možete pogledati na sledećem linku - Zip line.

Kanjon Pive

Reka Piva je sigurno jedna od lepših reka Crne Gore. Izvire na vrelu Sinjac, u blizini manastira Piva. Reka teče u zapadnom delu Crne Gore i pronalazi svoj put između visokih planinskih lanaca. Kanjon Pive je dužine 33 km, i 1200 metara dubine. Kod mesta Šćepan Polje zajedno sa rekom Tarom formira reku Drinu.

Sliv reke Pive se prostire na površini od 1.270 km² i pripada crnomorskom slivu. Reka Piva nije plovna.

Kanjon Pive

Program putovanja fakultativnog izleta:

1. dan

Dolazak u dogovoreno vreme na početnu tačku spuštanja zip line. Spust. Kraj programa. 

Cena izleta: 20€

Cena uključuje:

  • jedan spust - zip line

Cena ne uključuje:

  • prevoz od kampa do zip line-a (20€)

Izlet Zip line se po dogovoru može kombinovati ili produžiti sa drugim aranžmanima i izletima iz naše ponude za RAFTING TAROM.