Bodrum iskustva i utisci | Vodič kroz Bodrum

Bodrum iskustva i utisci

Bodrum iskustva: Bodrum 2024, kao jedno od najpoznatijih turskih letovališta, privlači različite tipove turista svake godine.

Kombinacija modernog i starog, luksuzni hoteli i restorani, brojni klubovi, barovi, kafići, luka, parkovi, plaže, lokaliteti, čine da ovo tursko letovalište bude privlačno svim generacijama.

Bodrum je odlična destinacija kako za mlade koji žele da se što kvalitetnije provedu, ali i parovi koji uživaju u plažama i moru, izletima, šopingu, tako i porodicama da decom.

https://www.youtube.com/watch?v=SrREz7iFFYo

Bodrum iskustva – lokacija

Letovalište Bodrum 2024, smestilo se na zapadu Turske, na poluostrvu Bodrum, nedaleko od grčkog ostrva Kos. Bodrum ima sjajnu lokaciju, budući da se ovde spajaju Egejsko i Sredozemno more.

Ovo popularno tursko letovalište svake godine poseti par stotina hiljada turista, a van sezone u gradu živi oko 40000 ljudi. Zbog brojnih plaža, luksuznih i kvalitetnih hotela, dobrog noćnog života, važi za jedno od najtraženijih letovališta u Turskoj.

Ukoliko se još uvek niste odlučili gde ćete provesti svoje leto 2024. godine, mi vam predstavljamo jedan mini vodič, gde možete videti kakve su plaže u Bodrumu, smeštaj u Bodrumu, restorani u Bodrumu, kao i kompletna Bodrum iskustva putnika.

Bodrum iskustva

Bodrum iskustva – sadržaji

Grad odlikuje specifična arhitektura, kombinacija stilova, moderna i dominantna stara gradnja, stare ulice, popločane, kaldrmisane, uske. Specifično je da gradom dominiraju plava i bela boja, što će vas neretko podsetiti na grčka ostrva Kiklade. Osim boje, neretko ćete videti i procvetalu ciklama bugenviliju, pa će vam i ovo biti asocijacija na grčka ostrva.

Ljubitelji arheologije i istorije će apsolutno užitvati u ovom turskom letovalištu. Bodrum je nekada nosio naziv Halikarnas, budući da je moderan Bodrum sagrađen na ostacima starog grčkog grada. Smatra se da je ovde rođen Herodot, poznati grčki istoričar - otac istorije.

Bodrum iskustva

Danas u gradu možete obići Mauzolej u Halikarnasu (lokacija), antičku grobnicu iz 4. veka pre nove ere. U gradu možete videti i dvorac Svetog Petra (lokacija) iz 15 veka, koji se nalazi nedaleko od luke. Danas se ovde nalazi podvodni arheološki muzej, kao i prelepo uređena bašta.

Gradska kapija Mindos (lokacija), jedan je od najpoznatijih lokaliteta i znamenitosti Bodruma, a u njenoj blizini se nalaze Vetrenjače (lokacija) napravljene od kamena. Sedam vetrenjača, sada su u fazi obnove. Pored ovih lokaliteta, danas u Bodrumu možete videti i stari antički amfiteatar.

Bodrum utisci – restorani i kafići

Restorani u Bodrumu su brojni i kvalitetni i uglavnom su smešteni u starom gradu ili na plažama. Većina nudi tipičnu tursku kuhinju, ali neizostavne su i poznate kuhinje sveta, španska, italijanska, kineska, ali i mediteranska.

Secret garden (lokacija), Kocadon (lokacija), La Pasion (lokacija), Demeter Bar & Restaurant (lokacija) neki su od popularnijih restorana u gradu.

Bodrum se može pohvaliti i kvalitetnim noćnim životom, te ljubitelji istog neće pogrešiti ako odaberu Bodrum za svoje ovogodišnje letovanje. The Marina Yacht Club (lokacija), Catanaran (lokacija), Hadigari (lokacija), neki su od poznatijih noćnih klubova u gradu.

Bodrum iskustva

Bodrum iskustva – marketi i suvenirnice

Turska kao raj za kupoholičare, svoju dominaciju za šoping pokazuje upravo u Bodrumu. Brojni tržni centri, bazari, pijace i marketi učiniće vaš boravak ovde zanimljivijim i kvalitetnijim.

Naravno cenjkanje je obavezan deo iskustva na njihovim pijacama mešovite robe, voća, povrća i tkanine. Oasis šoping centar (lokacija), najpoznatiji je tržni centar u Bodrumu, gde možete pazariti u preko 200 radnji. Turkbuku market, Bodrum bazar tkanina, Gumusuk, samo su neki od lokalnih bazara za šoping mešovite robe.

šoping Turska

Bodrum – plaža

Hoteli u Bodrumu mogu se pohvaliti svojim privatnim plažama. Za goste hotela, ležaljke i suncobrani su besplatni, ali iako niste gost određenog hotela, možete doći na privatnu plažu uz razumno plaćanje ulaza i ležaljke. Osim toga, brojne su i druge plaže u Bodrumu i okolini u kojima možete uživati ovog leta.

Svaka plaža je priča za sebe. Negde ćete više uživati u atmosferi i plažnim barovima, neka je pogodnija za sportove na vodi ili za kućne ljubimce, a na nekoj ćete uživati u zalasku sunca. Izbor je na vama.

Bodrum plaza

Bodrum plaže:

Fener plaža, vole je mladi i oni koji vole sportove na vodi.

Plaža Gumusluk je više za hedoniste koji uživaju u morskim specijalitetima i vinu.

Bitez plaža, jedna od najpopularnijih u Bodrumu, zbog tirkizne boje mora i peska. Za nju se često odlučuju porodice sa mališanima, zbog postepenog ulaska u vodu.

plaze u turskoj

Gumbet plaža je ona sa baš sitnim peskom, koju će voleti i mladi i porodice sa mališanima i parovi.

Nešto udaljenija plaža je Camelia plaža, gde možete doživeti i jahanje kamile.

Postoje plaže koje su 15 kilometara i više udaljene od Bodruma, a koje takođe vredi posetiti, poput Ortakent yahsi plaže, Turgutreis plaža, Kadikalesi plaža.

Bodrum iskustva – zabava za decu

Hoteli nude brojne zabavne aktivnosti za mališane, a mnoge plaže prilagođene su upravo njima, tako da letovanje sa decom u Bodrumu sigurno bi bio dobar izbor.

Bodrum Turska letovanje 2024 – kako doći

Ako ove godine odlučite da letujete u jednom od najpopularnijih Turskih letovališta, svakako ćete to učitniti avio prevozom. Direktan čarter let iz Beograda za Bodrum saobraća nekoliko puta nedeljno. Dužina trajanja direktnog (čarter) leta je oko 3h. 

Bodrum iskustva – smeštaj

Hoteli u Bodrumu uglavnom su više kategorizacije, od 3*-5*. Turci kao izvrsni domaćini i u Bodrumu pokazuju svoju gostoprimljivost.

U samom letovalištu, hoteli su često smešteni uz obalu, a neretko su opremljeni bazenima, toboganima, plažnim barom, velikim balkonima i terasama, luksuznim restoranskim salama. Kvalitet smeštaja je na visokom nivou, a šta vam mi možemo ponuditi, pogledajte na sledećem linku Bodrum 2024.

Bodrum Holiday Resort & Spa

Bodrum svojim sadržajem može učitniti da se svaki turista oseća dobrodošlo i ugodno i svako može podjednako pronaći zabavu za sebe. Od smeštaja, preko animacije, zabave, arheoloških lokaliteta, do kuhinje, šopinga i noćnog života, ne iznenađuje zašto je ovo najpoznatije letovalište u Turskoj.

Ukoliko ste putovali u ovo tursko letovalište, ostavite nam svoj komentar podelite svoje utiske. Ukoliko niste putovali u Bodrum 2024 do sada, a razmišljate o tome, kontaktirajte nas putem telefona ili e – maila, pa ćemo vam preporučiti idealnu lokaciju za vaše leto 2024. godine