1/5
Svi polasci
Decembar
Smeštaj Tip smeštaja29.12. - 03.01
LISABON: IBEROSTAR SELECTION LISBOA 5* 1/3 sa doručkom749€
1/2 sa doručkom749€
Smeštaj Tip smeštaja29.12. - 03.01
LISABON: IBEROSTAR SELECTION LISBOA 5* 1/3 sa doručkom749€
1/2 sa doručkom749€
Još 5 osoba gleda ovo putovanje.

Lisabon avionom Nova godina 2022 - Najbolji način da ispratite staru i dočekate Novu godinu jeste upravo u glavnom gradu Portugala.

Sve naše novogodišnje aranžmane možete pogledati na sledećem linku: NOVA GODINA 2022
VAŽNO:
  • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
  • Cene iz tabele važe do subote ili do popunjavanja slobodnih mesta.
  • U SLUČAJU OTKAZA ARANŽMANA AGENCIJA ZADRŽAVA KOMPLETAN IZNOS UPLATE. POVRAĆAJ NOVCA NIJE MOGUĆ.
  • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
  • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u EU iznosi 6 meseci od datuma završetka putovanja.
  • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  • PROMENA IMENA PUTNIKA NAKON REZERVACIJE MOGUĆA JE SAMO U RETKIM SLUČAJEVIMA UZ TRENUTNU NADOKNADU I ZAVISI ISKLJUČIVO OD AVIO KOMPANIJE PREVOZNIKA.
  • USLOVI ULASKA U PORTUGALIJU - https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama
PRODAJNA MESTA:
  • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
 

Lisabon avionom

Lisabon avio Nova godina 2022 - Najbolji način da ispratite staru i dočekate Novu godinu jeste upravo u glavnom gradu Portugala. Uz neke od najpoznatijih svetskih znamenitosti, portugalske specijalitete, vatromet iznad atlantskog okeana, i turističku agenciju Lider Travel, doček Nove godine u Lisabonu ćete sigurno pamtiti, i prepričavati!

Aranžmani za Lisabon za doček Nove godine 2022. koje smo pripremili za vas podrazumevaju obilaske najatraktivnijih delova ovog grada, odličnu organizaciju i uvek rapoložene vodiče koji su tu da vas upoznaju sa misterioznim Lisabonom.

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli u Lisabonu se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati doček Nove godine u Lisabonu 2022. za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Lisabon putovanje za sebe, porodicu ili društvo. 

Plan puta

1. dan (sreda, 29. decembar) BEOGRAD – MINHEN – LISABON

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 15:00 sati. Poletanje za Minhen u 17:10 sati (let LH 1737). Dolazak u Minhen u 18:45 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:30 (let LH 1780). Dolazak u Lisabon u 22.40 sati po lokalnom vremenu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan (četvrtak,30. decembar) LISABON 

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Nastavak obilaska glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan  (petak, 31. decembar) ) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KINTA DA REGALEIRA – LISABON 

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean.

Nastavak putovanja ka kompleksu Kinta da Regaleira koji se nalazi nedaleko od istorijskog centra Sintre. Imanje veličine četiri hektara se sastoji od palate, kapele i raskošnog parka koji krase brojne fontane, jezera, tuneli i ukrasne klupe. Tokom godina su se menjali vlasnici ovog poseda a njegovu izgradnju je započeo bogati trgovac iz Porta, Monteiro, nakon što ga je otkupio od porodice Regaleira, prvobitnih vlasnika. Mnogi smatraju ovo imanje jednim od najromantičnijih u Portugalu, a uz posetu palate Pena ovaj izlet je prilika da se sagledaju sve lepote Sintre, prestonice portugalskog romantizma. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4. dan (subota, 1. januar) LISABON

Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 - najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

5. dan (nedelja, 2. januar) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

6. dan (ponedeljak, 3. januar) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD

Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 05:20 (let LH 1173). Dolazak u Frankfurt u 09:25 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11:05 (let LH 1406). Dolazak u Beograd u 12:55 sati.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti
>