Lisabon – avionom (fakultativno: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril; Obidoš, Batalja, Nazare; Fado veče) | 5 dana / 4 noćenja

1/5
Cena PO OSOBI od:
699€
Avio
ID aranžmana: 369
Ovaj aranžman gleda još 5 osoba.

Cena sa prevozom (avio) po osobi

Smeštaj Tip smeštaja17.06. -
20.06.
Lisabon: Roma Hotel
1/2 sa doručkom699€
1/1 sa doručkom859€

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
 • 1
Tip smestaja
Vrsta usluge
 • 1
Hotel okviru ovog aranžmana
O hotelu:

Lokacija: Hotel se nalazi u ekskluzivnoj četvrti Alvalade u Lisabonu, blizu brojnih pozorišta i restorana. Na svega 5 minuta hoda od hotela se nalazi metro stanica Roma. Sobe: Sve sobe su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, LCD TV sa satelitskim kanalima i mini-barom. Hotelski sa... Pročitaj detaljno

Avio
po osobi već od
699€
Cene variraju od datuma putovanja

1. dan (subota) BEOGRAD – LISABON

Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 11:00 časova ispred šaltera Big Blue. Poletanje za Lisabon u 13:15 časova (let JU490). Sletanje u Lisabon u 16:15 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Komersio, Rosio, Restauradores, velika Avenida da Liberdade, spomenik Markiza de Pombal sa čuvenim parkom Edvarda VII, odakle se grad širi prema severu. U zapadnom delu grada obilazi se Park Nacija, novi deo grada nastao 1998. godine kada se u Lisabonu održala velika svetska EXPO izložba u čijoj se blizini nalazi Okenarijum sa preko 5 hiljada vrsta flore i faune iz celog sveta. U istočnom delu obilazi se istorijska četvrt Belem, odakle su kretali na svoja velika putovanja mnogi poznati moreplovci, velelepni manastrir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima i kula Belem. Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (nedelja) LISABON

Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

3. dan (ponedeljak) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Obidoš, Batalju, Nazare i Fatimu. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, Batalje i poseta dominikanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine), Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom i sveto mesto katoličkih hodočasnika, Fatimu u kojoj se nalazi crkva posvećena Devici Mariji.

4. dan (utorak) LISABON– BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 23:05h (let JU 495). Sletanje u Beograd u 03:55 časova, narednog dana (sreda).

Cena obuhvata:

 • Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd,
 • transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
 • smeštaj u izabranom hotelu prema datumu putovanja sa 3* ili 4* u standardnim dvokrevetnim sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),
 • panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji i troškovi organizacije putovanja,
 • avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 61,56 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

Cena ne obuhvata:

 • fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji),
 • gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 6 evra),
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i lečenje Covida,
 • individualni troškovi putnika.

Napomene:

 • 1/1 soba na upit. Doplata oko 140 evra (u zavisnosti od hotela)

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:

 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).

2. Uplata na rate – čekovi građana:

 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 9 rata od datuma prijave).

3. Uplata na rate - administrativana zabrana:

 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 9 rata od datuma prijave).

Napomene u vezi plaćanja:

 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

OSTALE NAPOMENE:

 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter letova (100 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još 6 meseci po povratku sa putovanja.
 • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
 • Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.
 • Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno obavezno međunarodno putno osiguranje.
 • Kategorija hotela je zvanična domicilna kategorija na osnovu ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera. U slučaju eventualne naknadne promene, organizator ne snosi odgovornost. Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta. Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka putovanja do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica leta, na koje agencija ne može uticati ) gost uđe u hotel. Molimo putnike da provere validnost putnih isprava. Na put je potrebno poneti pasoš koji važi 6 meseci po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Big Blue d.o.o. OTP 121/2021 od 13.10.2021.. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 9 sati). Cena izleta: 70 evra

U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu.

Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 9 sati). Cena izleta: 65 evra

U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu.

Fado veče. Cena izleta: 65 evra

U cenu je uključena večera i piće, uz zvuke fado muzike.

VAŽNO:

Lisabon avionom - posetite jedan od najstarijih gradova na svetu i jedini glavni grad na starom kontinentu koji izlazi na Atlantski okean.

VAŽNO:

 • Više informacije o COVID uslovima i vizama na sledećem linku - informacije o Covid uslovima i vizama
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
 • PROMENA IMENA PUTNIKA NAKON REZERVACIJE MOGUĆA JE SAMO U RETKIM SLUČAJEVIMA UZ TRENUTNU NADOKNADU I ZAVISI ISKLJUČIVO OD AVIO KOMPANIJE PREVOZNIKA.

Lisabon avionom

Jedan od najstarijih gradova na svetu, najzapadnija prestonica kontinentalne Evrope i jedini glavni grad na starom kontinentu koji izlazi na Atlantski okean, Lisabon godinama mami turiste iz svih krajeva sveta svojom impresivnom arhitekturom i istorijom, pogotovo tokom Doba otkrića, blagom mediteranskom klimom, dobrom kuhinjom i još boljim vinima i niskim cenama, prihvatljivim čak i za naš standard.

Sagrađen na sedam (popularna verzija, zbog poređenja sa Rimom) ili osam brda, glavni i najveći grad Portugala je čuven po vijugavim, kaldrmisanim ulicama i usponima, raznobojnim građevinama, žutim tramvajima, plavim keramičkim pločicama koje krase i spoljašnjost i unutrašnjost kuća i fadu, muzičkom žanru koji je nastao u zemlji početkom 19. veka.

Zbog mnogobrojnih uzbrdica, tramvaja koji se zavlače i u najbrdovitije delove grada i crvenog visećeg mosta preko reke Težo, Lisabon je poznat i kao evropski San Francisko (iako bi logičnije bilo da je obrnuto pošto je ovaj američki grad osnovan tek u 18. veku).

Imajući u vidu sve ovo, ne treba da čudi da Lisabon godišnje poseti nešto malo manje od 4 miliona turista, za nekih milion više nego što u široj gradskoj oblasti živi stanovnika ili za čak 3,5 miliona više nego u samom gradu.