Lisabon avionom 20221/5
Cena od:
739€
Avio
ID aranžmana: 369
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekunde
Ovaj aranžman gleda još 5 osoba.

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
 • 1
Hotel Vip Entrecampos
O hotelu:

Hotel Vip Entrecampos 4* | Lisabon Vip Entrecampos je centralno lociran hotel, nalazi se na 4 minuta hoda od železničke i metro stanice Entrecampos. Sve sobe su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om sa satelitskim kanalima i mini-barom. Hotel ima zatvoreni bazen, teretanu, b... Više


Avio
od 
739 €
Po osobi
Upit / Rezervacija

VAŽNO:

Lisabon avionom - posetite jedan od najstarijih gradova na svetu i jedini glavni grad na starom kontinentu koji izlazi na Atlantski okean
VAŽNO:
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 • Cene iz tabele važe do subote ili do popunjavanja slobodnih mesta.
 • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u EU iznosi 6 meseci od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • PROMENA IMENA PUTNIKA NAKON REZERVACIJE MOGUĆA JE SAMO U RETKIM SLUČAJEVIMA UZ TRENUTNU NADOKNADU I ZAVISI ISKLJUČIVO OD AVIO KOMPANIJE PREVOZNIKA.
 • USLOVI ULASKA U PORTUGALIJU - https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama

Lisabon avionom

Jedan od najstarijih gradova na svetu, najzapadnija prestonica kontinentalne Evrope i jedini glavni grad na starom kontinentu koji izlazi na Atlantski okean, Lisabon godinama mami turiste iz svih krajeva sveta svojom impresivnom arhitekturom i istorijom, pogotovo tokom Doba otkrića, blagom mediteranskom klimom, dobrom kuhinjom i još boljim vinima i niskim cenama, prihvatljivim čak i za naš standard.

Sagrađen na sedam (popularna verzija, zbog poređenja sa Rimom) ili osam brda, glavni i najveći grad Portugala je čuven po vijugavim, kaldrmisanim ulicama i usponima, raznobojnim građevinama, žutim tramvajima, plavim keramičkim pločicama koje krase i spoljašnjost i unutrašnjost kuća i fadu, muzičkom žanru koji je nastao u zemlji početkom 19. veka.

Zbog mnogobrojnih uzbrdica, tramvaja koji se zavlače i u najbrdovitije delove grada i crvenog visećeg mosta preko reke Težo, Lisabon je poznat i kao evropski San Francisko (iako bi logičnije bilo da je obrnuto pošto je ovaj američki grad osnovan tek u 18. veku).

Imajući u vidu sve ovo, ne treba da čudi da Lisabon godišnje poseti nešto malo manje od 4 miliona turista, za nekih milion više nego što u široj gradskoj oblasti živi stanovnika ili za čak 3,5 miliona više nego u samom gradu.

Cenovnik aranžmana

Smeštaj Tip smeštaja10.11. - 14.11
Lisabon: Hotel Vip Entrecampos 1/2 sa doručkom739€
1/1 sa doručkom919€

1. dan  BEOGRAD – CIRIH – LISABON

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Big Blue u 07:10 časova. Poletanje za Cirih u 09:10 časova (let LX 1413). Sletanje u Cirih u 11:05 časova. Nastavak putovanja za Lisabon u 12:45 časova (let LX 2084). Sletanje u Lisabon u 14:40 časova. Nakon pasoškihi carinskih formalnosti odlazak na panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Smeštaj u hotel. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Noćenje.

2. dan  LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

3. dan LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Obidoš, Batalju, Nazare i Fatimu. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, Batalje i poseta dominkanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine), Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom i sveto mesto katoličkih hodočasnika, Fatimu u kojoj se nalazi crkva posvećena Devici Mariji.

4. dan LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet za Palmelu, Arabidu, Azeitao, Sesimbru. Povratak u hotel. Noćenje. Polazak na uzbudljiv izlet južnom obalom reke Težo, prelazeći most “25. April” preko reke Težo, obilazak nacionalnog parka Arabida odakle se pruža prelep pogled na planine i okean. Prilika za fotografisanje ovih predella u Palmeli. U sred planina se nalazi tipično selo Azeitao, koje je veoma popularno po svojim dobrim vinima. Poseta jednog od njegovih najpopularnijih u najboljih vinskih imanja – Kuinta da Bacalhoa (poseta vinariji i degustacija vina). Zatim obilazak Sesimbre, tradicionlnog ribarskog sela i neverovatnog primorskog letovališta koji se nalazi u prelepom zalivu Atlantika okružen planinama.

5. dan  LISABON – MINHEN – BEOGRAD

Transfer do aerodroma (doručak za poneti). Poletanje za Minhen u 06:15 časova (let LH1781). Sletanje u Minhen u 10:15 časova. Poletanje za Beograd u 10:55 (let LH1734). Sletanje u Beograd u 12:25 časova.

Cena obuhvata:

 • Prevoz avionom Beograd-Cirih-Lisabon-Minhen-Beograd
 • Transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
 • Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje)
 • Panoramsko razgledanje Lisabona, usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 163,18 evra (EUR 28.00-YR, EUR 19.00-YR su nerefundabilne, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.91-RS, EUR 0.22-RS, EUR 9.95-DE, EUR 39.54-RA, EUR 2.00-J9, EUR 4.48-PT, EUR 12.13-YP su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja       

Cena ne obuhvata:

 • fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka)
 • gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 8 evra)
 • kao i međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:

 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).

2. Uplata na rate – čekovi građana:

 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 9 rata od datuma prijave).

3. Uplata na rate - administrativana zabrana:

 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 9 rata od datuma prijave).

Napomene u vezi plaćanja:

 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put. 
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu. 
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde

OSTALE NAPOMENE:

 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter letova (100 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još 6 meseci po povratku sa putovanja.
 • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
 • Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.
 • Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno obavezno međunarodno putno osiguranje.
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Kategorija hotela je zvanična domicilna kategorija na osnovu ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera. U slučaju eventualne naknadne promene, organizator ne snosi odgovornost. Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta. Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka putovanja do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica leta, na koje agencija ne može uticati ) gost uđe u hotel. Molimo putnike da provere validnost putnih isprava. Na put je potrebno poneti pasoš koji važi 6 meseci po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Big Blue d.o.o. OTP 121/2021 od 13.10.2021.. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Na letu prevoznik Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Deca ispod 2 godine nemaju pravo na prtljag.

POSEBNE NAPOMENE:

 • Air Srbija je u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama uvela niz mera u cilju unapređenja bezbednosti i higijene kako bi osigurala zdravlje i bezbednost putnika i posade tokom putovanja.
 • Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Prilikom uvođenja eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja, ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

*Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 9 sati):

U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 70 evra

*Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 9 sati):

U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

*Fado veče:

U cenu je uključena večera i piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 55 evra

*Palmela, Arabida, Azeitao, Sesimbra (poludnevni izlet, oko 5 sati):

U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča. Ručak nije uključen u cenu. (poseta vinariji i degustacija vina se dodatno plaća 4 evra po osobi). Cena izleta: 45 evra